سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تئوری‌سازی خاتمی برای «جمهوری ایرانی»

بعضی از روشنفکرنمایان همواره کوشیده‌اند که با طرح مسائلی همچون دموکراسی، آزادی بیان، جمهوریت، جمهوری ایرانی، مکتب ایرانی و...را مقابل اسلام قرار دهند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،شنیدن بعضی از سخنان از برخی اشخاص، گاهی باعث تعجب می‌شود؛ اما جملات بعضی از افراد و ادعاهای آنها، سبب خواهد شد تا نیاز به ریشه‌یابی ادعاهای آنها، به شت احساس شود. ادعاهای اخیر خاتمی در مورد دفاع از «جمهوریت»، یکی از همین سخنان و ادعاهاست.

وی اخیراً گفته است: «با همه وجود از جمهوریت نظام دفاع می‌کنیم»(1). جالب اینجاست که رسانه‌های دولتی و حامیان آنها نیز، این حرف را با ذوق و شوقی وصف‌ناشدنی منعکس کرده‌اند و افراطیون جبهه اصلاحات نیز پروژه تلاش برای پاک‌کردن خیانت‌های خود در جریان فتنه88 را، بعد از سخنان خاتمی «کلید» زده‌اند.

بررسی این ادعا البته نیازمند یادآوری بعضی حقایق تلخ است. حقایقی که برای حامیان جمهوری اسلامی تلخ است چون یادآور خیانت و توطئه است؛ و برای دیگران نیز تلخ است چون در حال حاضر می‌کوشند تا خود را بخشی از حامیان نظام جمهوری اسلامی ایران معرفی کنند.

18تیر 1378

آشوب و اغتشاشی که در 18تیر 1378 و با یک بهانه واهی صورت گرفت، از جمله نقاط تاریک دوران ریاست‌جمهوری سیدمحمدخاتمی به‌حساب می آید. این فتنه آمیخته با شورش، با محوریت نیروهای ضدانقلاب و به بهانه مخالفت با توقیف روزنامه «سلام» انجام شد.(2)

8 سال پس از این ماجرا و در 22 تیرماه 1386، سردار نظری در گفتگویی که خبرگزاری مهر آن را منتشر کرد، ضمن طرح انتقادات شدید نسبت به دولت اصلاحات در این زمینه، رسما تقاضای برگزاری مناظره با سید محمد خاتمی و یا دیگر مسئولین ارشد دولتی آن دوره را در رسانه ملی مطرح نمود. تقاضایی که تا کنون از سوی خاتمی بدون پاسخ مانده است. نظری در بخشی از این مصاحبه اعلام داشت: «با کمال تاسف آقای خاتمی نه تنها در برابر قانون پاسخگوی عملکرد خود نبود، بلکه حتی برای تحقق بخشیدن به شعار گفتگوی تمدن ها و پایبندی به گفتمانی که خود مطرح کرده بود قدمی پیش نگذاشت و اکنون نیز از حضور در کمیسیون اصل نود مجلس یا مجامع عمومی برای مناظره در جهت تنویر افکار عمومی خودداری می کند»(3)

در همین زمینه 10 سال بعد، سرلشگر رحیم صفوی در دی ماه 88 در گفتگو با هفته نامه پنجره اظهارات مهمی را بیان داشت:

«برخی از عناصری که در دولت و مجلس اصلاحات بوده‎اند از ماجرای 18 تیرماه حمایت می‎کردند از این اغتشاش‎گران؛ به‎طور خاص عناصری در وزارت کشور و وزارت علوم افرادی بودند که نمی‎خواهم اسم آنان را ببرم حتی در آن زمان آن‎ها حمله به‎سمت بیت رهبری را نیز مطرح کردند و ما پیغامی برای آن‎ها دادیم که خیلی شکننده بود. به هر جهت برای بنده به‎عنوان فرمانده کل سپاه براساس اطلاعاتی که داشتیم، برخی از مسئولین دولتی در آن زمان حامی اغتشاش بودند».(4)

از سوی دیگر، اخیراً سخنانی از سوی «مظفر» وزیر آموزش و پرورش دولت «سیدمحمدخاتمی» با این مضمون بیان شد که: «مثلاً وقتی مساله 18 تیر اتفاق افتاد من اعتراض کردم و گفتم باید موضع گیری کنیم. آقای خاتمی هم انصافاً خیلی از مواقع در موارد مختلف موضع گیری داشتند و خطاب به آقای مهاجرانی فریاد می زدند که جلوی این کارها را بگیرید اما عده ای در بیرون بودند که رعایت نمی کردند.»(5)

جالب آنجاست که بعضی از سایت‌های اصلاح‌طلب که در حال حاضر به‌صورت تمام‌قد! از افراطیون اصلاحات و تندروهای حاضر در دولت یازدهم دفاع می‌کنند، این بخش از سخنان «حسین مظفر» را سانسور کردند.

حال «سید محمد خاتمی» که طی دو دوره در جایگاه رییس‌جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته و برای حفظ نظام جمهوری اسلامی ایران سوگند یاد کرده است، باید پاسخگوی چند سئوال ساده باشد:

الف) آقای سیدمحمدخاتمی! آیا نمی‌دانید که جمهوریت نظام، همراه با اسلامی بودن آن است؟ آیا خبر ندارید که در نظام مقدس «جمهوری اسلامی» به ریاست جمهوری رسیدید؟ پس چرا تلاش دارید که «جمهوریت» و «اسلامیت» را از هم تفکیک کنید؟ آیا این رفتار شبهه برانگیز شما، تأیید کننده خزعبلات بیمارگونه ضدانقلاب در روز قدس سال1388 نیست؟ اگر خاطرتان نیست، به‌یادتان بیاوریم که در اواسط 8ماه فتنه‌گری هم‌قطاران شما در سال88، عده ای معلوم‌الحال در خیابان‌های پایتخت جمهوری اسلامی ایران فریاد زدند: «استقلال آزادی جمهوری ایرانی!» و شما پیروزمندانه سکوت کردید تا بیش از گذشته مشخص شود که نقش‌آفرینی شما در فتنه88، نه افسانه است نه تهمت و نه افترا.

ب) جناب آقای خاتمی! رفتار شما و حامیان و دوستان شما و حتی عملکرد نزدیکان شما، بارها سبب شادمانی دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران شده است. دلیل سکوت شما از سال 1376 تا1393، در برابر آنها چیست؟ چرا حتی یک موضع‌گیری رسمی، علنی و محکم علیه آنها نداشته‌اید؟ مشکل اینجاست که هر چه اخبار مثبت از شما در این زمینه به‌گوش رسیده، مربوط به خاطرات نقل شده از سوی این و آن است و خودتان همواره به حمایت همه‌جانبه از فتنه‌گران پرداخته‌اید.

ج) چرا سیدمحمدخاتمی در حالی که قبول داشت، غائله کوی دانشگاه در 81تیر78 را عناصر مسأله‌دار هدایت می‌کنند، باز هم در رسانه‌ها سخنی علیه آشوبگران بر زبان نراند و اجازه داد تا نام و تصویر وی به‌عنوان نماد فتنه78، در دستان افراطیون باقی بماند؟ آیا رفتار تندروها و ضدانقلاب در این فتنه، تهدیدی علیه جمهوریت نظام نبود؟ آیا ادعای «قانونمداری»، «تحمل مخالف» و باقی ادعاهای جذاب شما و همراهانتان، با ایجاد فتنه کوی دانشگاه، هم‌خوانی داشت؟

د) آقای خاتمی! بسیاری از افراد مدعی هستند که شما از سران فتنه هستید. آنها شخص شما را اینگونه متهم می‌کنند و از قضا مدارک مستدلی هم در این زمینه دارند. به‌راستی چرا شما روز حماسه «9دی» سال 1388 به خیل انبوه جمعیت مومنان نپیوستید؟ چرا اهانت هتاکان به عاشورای امام حسین‌علیه‌السلام را نادیده انگاشتید؟ آیا جز این است که خواهان حضور در جبهه فتنه هستید؟

ه) جناب خاتمی! ممکن است ما را روشن کنید تا بدانیم که چرا در سال88 با سکوت خود، از روز‌های نخست شکل‌گیری فتنه88، راه را برای ریخته شدن خون شهدایی همچون «حسین غلام‌کبیری» هموار کردید؟

در زمینه رفتار شما در فتنه88، سئوالات بسیاری وجود دارد:

-چرا سخنان روز22خرداد «عفت مرعشی» همسر حجت‌الاسلام«هاشمی‌رفسنجانی» را محکوم نکردید که گفت: «اگر "تقلب"! شد، مردم! بریزند توی خیابونا!» و اصولاً کدام مردم و کدام تقلب؟

-چرا وقتی «میرحسین‌موسوی» در روز22خرداد و قبل از پایان رأی‌گیری برخلاف قوانین «جمهوریت» اعلام پیروزی کرد و اسم رمز آشوب را برای «کلید»زدن کودتای رنگی اعلام کرد، باز هم به یاد دفاع از «جمهوریت» نظام نیفتادید؟

ی) جناب سیدمحمد خاتنمی! آیا دور از انصاف است که شما را مدافع رفقا، نزدیکان، هم‌حزبی‌ها و رفقایتان بدانیم؟ آیا رفتار شما جز این را نشان می‌دهد؟ حال که شما اصل را بر دفاع از خود، و رفقایتان قرار داده‌اید، چه جایی برای دفاع از «جمهوریت» باقی می‌ماند؟ وقتی شما بر اصل حفظ جناح خود گا می‌فشارید و هرگز به اشتباهات خود و رفقایتان اعتراف و اذعان نمی‌کنید، چرا باید ادعای دفاع از «قانون» را از شما پذیرفت؟

ایرانیان، جمهوریت را با اسلام می‌خواهند

شاید برای آسیب‌شناسی سخنان خاتمی، بهتر است که به  2واقعیت غیرقابل انکار اشاره کنیم.

1- ایرانیان قبل از ایرانی بودن، مسلمان هستند و اسلام را با هیچ‌چیز دیگر عوض نمی‌کنند.

2- بعضی از روشنفکرنمایان همواره کوشیده‌اند که با طرح مسائلی همچون دموکراسی، آزادی بیان، جمهوریت، جمهوری ایرانی، مکتب ایرانی و سایر موارد مشابه، یا ایرانی بودن را مقابل اسلام قرار دهند و یا اسلام را در نظر مردم ما کم‌رنگ کنند.

 

پی‌نوشت:

1)      http://www.irna.ir/fa/News/81128807/

2)      http://amirihosain.blogfa.com/post-288.aspx

3)      همان

4)      همان

5)      http://www.khabaronline.ir/detail/350040/Politics/parliament

برچسب ها: خاتمی ، جمهوری ، ایرانی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.