رسانههای آمریکایی و همچنین رسانههای وابسته به برخی از کشورهای منطقه با بزرگنمایی ناامنیها در غرب عراق در وهله اول تلاش دارند این ناآرامیها را فراگیر و جنگ داخلی در کل عراق نشان دهند و در وهله دوم میکوشند تا با این ادعا که جنگ در استان الانبار جنگ میان ارتش با قبایل محلی این منطقه است.
در همین زمینه «دیوید ایگناتیوس» ستون نویس سرشناس روزنامه واشنگتن پست در گزارشی از شرایط امنیتی عراق در آستانه انتخابات نوشت: «عراق در حال بازگشت به جنگ داخلی است، این حرفی است که شیخ زیدان الجبیری یکی از شیوخ قبایل انقلابی که دولت آنها را شورشی مینامد، میگوید و وی اطمینان دارد که پیروزی نزدیک است. شیخ زیدان میگوید: ما در سه کیلومتری فرودگاه بغداد هستیم و تنها 20 کیلومتر با منطقه سبز پایتخت فاصله داریم»
واشنگتن پست در ادامه با اشاره به اینکه این ناامنیها در حالی است که قرار است چهارشنبه این هفته در عراق انتخابات پارلمانی برگزار شود تصریح میکند: «جنگ درحال بازگشت به عراق است تا از مردم این کشور انتقام بگیرد درحالی که هیچ نیروی آمریکایی برای میانجیگری نیست و آخرین سرباز آمریکایی هم سه سال قبل عراق را ترک کرد.»
این روزنامه آمریکایی در ادامه گزارش خود با اشاره به اینکه شرایط امنیتی در عراق به شدت بدتر از زمانی است که نیروهای آمریکایی در آنجا حضور داشتند از قول سران قبایل مخالف دولت نوری المالکی خبر می دهد که 15 هزار شبه نظامی مخالف در تلاشند تا به سوی بغداد بروند.
در ادامه این گزارش جلال القعود از نمایندگان پارلمان عراق از مناطق سنی نشین به گفتوگو با روزنامه نگار آمریکایی میپردازد و وی مدعی میشود که ارتش عراق با سلاحهای سنگین درحال هدف قرار دادن مردم در مناطق سنی نشین است.
نویسنده این مطلب در پایان این گزارش با بیان اینکه دولت بغداد طرح آمریکا موسوم به شوراهای بیداری در مناطق سنی نشین را که به کمک قبایل متحد آمریکا در این منطقه اجرا میشد به شکست کشانده، از قول شیخ زیدان الجبیری تاکید میکند که قبایل در الانبار آماده همکاری با آمریکا برای مقابله با القاعده هستند.
این رسانه آمریکایی درحالی تلاش میکند اوضاع عراق را در آستانه انتخبات ناامن نشان دهد تا زمینه دخالت و حضور بیشتر آمریکا در منطقه را فراهم کند که اولاً ناآرامیها در عراق بیشتر به استان الانبار و تا حدودی بغداد که دارای جمعیت مختلط است، محدود شده و دیگر مناطق عراق از جمله استانهای شمالی اقلیم کُردستان و مناطق جنوبی عراق و مرکز این کشور از جمله کربلا و نجف شرایط امنیتی به مراتب بهتر شده است.
همچنین درگیری در الانبار درگیری میان قبایل با ارتش نیست بلکه درگیری میان ارتش با شبه نظامیان داعش است که برخی از قبایل با آنها همکاریهایی داشتند ولی اکنون با ورود داعش و اقداماتی که این گروه در شهرهای فلوجه و الرمادی انجام دادند بسیاری از قبایلی که در ابتدا حاضر به همکاری شده بودند از مسیر خود بازگشتند و به سوی دولت عراق رفتند.
آمریکا امیدوار است همزمان با تشدید بحران در عراق و ناتوانی دولت این کشور زمینه بازگشت خود به عراق را فراهم کند تا از طریق بتواند مسیر ارسال کمکهای لجستیکی به تروریستهای سوری را هموار کند و شرایط منطقه را به سود خود و متحدانش در منطقه تغییر دهد.