شرکت سیمانتک در گزارش سالانه خود اعلام کرد 5.1 درصد از فعالیت های سایبری خرابکارانه جهانی در سال 2013 از هند سرمنشاء گرفته است. در این زمینه هند پس از آمریکا و چین رتبه سوم را دارد.
در این گزارش آمده است هند در تولید اسپم رتبه نخست را دارد و در زمینه تولید کدهای خرابکارانه در رده دوم جهان ایستاده است.
این گزارش که هر ساله توسط سیمانتک منتشر می شود، گرایش جهانی را در حملات سایبری بر اساس داده های جمع آوری شده توسط شبکه هوش جهانی این شرکت که 41.5 میلیون حسگر حمله دارد به اشتراک می گذارد.
کارشناسان این شرکت می گویند تغییر چشمگیری در رفتار سایبری مجرمان مشاهده می شود که حاکی از آن است که مجرمان پیش از اجرای یک دزدی بزرگ، به جای سرک کشیدن و کسب پول های کوچک، چندین ماه نقشه می کشند و برنامه ریزی می کنند.
این گزارش نشان می دهد هند نه تنها در آغاز حملات سایبری پیشگام است بلکه حلقه پایانی برخی از این حملات نیز در این کشور قرار می گیرد.
بیش از 69 درصد از حملات هدفمند در این کشور در طول یک سال، در مورد شرکت های بزرگ صورت گرفته و 66 درصد ترافیک ایمیل در این شرکت ها اسپم بوده است.
این گزارش همچنین می افزاید شاهد افزایش چشمگیر در هدف قرار دادن آسان و سایبری شرکت های کوچک در سال 2013 بودیم.
در کل جهان ،30 درصد از حملات شرکت ها و تجارت های کوچک را هدف قرار داده اند.
کارشناسان سیمانتک می گویند تجارت های کوچک و متوسط اغلب منابع و اقدامات امنیتی کمتری اتخاذ می کنند و از این رو مهاجمان به طور فزاینده ای تجارت های کوچکی را که با شرکت های بزرگتر در ارتباط هستند هدف قرار می دهند.
در هند بر خلاف سالهای پیشین که بخش های بانکداری، خدمات مالی و بیمه (BFSI) بیشتر هدف حمله قرار می گرفتند، در سال 2013 بخش هایی غیر از این موارد مانند بیمارستانها و کارخانجات مورد توجه هکرها قرار داشتند.
کارشناسان می گویند نه اینکه حمله به BFSI کمتر شده باشد بلکه حمله به سایر بخش ها روند صعودی به خود گرفته است.
کارشناسان امنیتی با اشاره به تغییر ماهیت اطلاعات دزدی شده می گویند در حالی که پیش از این دزدی اطلاعات مالی برای سارقان سایبری در اولویت قرار داشت اکنون شاهد آن هستیم که اطلاعات شخصی از جمله، اسم، تاریخ تولد، شماره های امنیت اجتماعی، نشانی محل سکونت و اطلاعات پزشکی برای آنها مهم شده است.