به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، افزایش قیمت بنزین در کشور همزمان با اجرای فاز نخست هدفمندسازی یارانه ها کلید خورد به طوری که قیمت بنزین سهمیه ای و آزاد قبل ازهدفمندسازی یارانه ها 100 تومان نبود.
قبل از اجرای قانون هدفمندی یارانهها قیمت هر لیتر گازوییل 16.5 تومان بود اما با اجرای این قانون از ابتدای دیماه 1389، قیمت هر لیتر گازوییل سهمیهای 150 تومان و گازوییل غیرسهمیهای هر لیتر 350 تومان تعیین شد. همچنین هر لیتر از این فرآورده برای استفاده در بخش کشاورزی، صنعت، شیلات 150 تومان عرضه میشود.
بعد از بررسیهای به عمل آمده مسولان کشور به این نتیجه رسیدند که قیمت هر لیتر بنزین از قیمت یک بطری آب معدنی کمتر است و تصمیم گرفتند که با اجرای هدفمندسازی یارانه ها قیمت بنزین به نرخ واقعی در کشور اعمال شود.
نکته جالب توجه این است که اصول قیمت گذاری در دنیا براساس سه شاخص اجرا می شود. نخست اینکه برای قیمت حاملهای انرژی قیمت براساس فوب خلیج فارس به قیمت داخلی حاملای انرژی باشد. دوم اینکه میزان عرضه و تقاضای داخلی برای این محصول استراتژک فراوان باشد جرا که از نظر کمی و کیفی خیلی مهم است.
سومین نکته حائز اهمیت قیمت بنزین و سی ان جی متناسب با حامل های انرژی است.
بنابراین قیمت بنزین در فاز نخست از 100تومان به 400 تومان افزایش یافت و این میزان قیمت به مدت 3 سال و نیم در کشور اجرایی می شود و این درحالی که همزمان با مطرح شدن زمزمههای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها همواره تعیین تکلیف قیمت بنزین و گازوئیل به عنوان دو حامل انرژی مهم در کانون توجه افکار عمومی قرار داشته است، تاکنون گمانهزنی های متعددی درباره قیمت جدید این حاملها مطرح شده که سناریوی قطعی دولت از قیمتهای مذکور حکایت دارد.
افزایش قیمت سوخت در شرایطی صورت میگیرد که با اجرای قانون هدفمندی یارانهها برای حمایت از بخشهایی مانند کشاورزی، صنایع و حملونقل سهمیه حمایتی تعریف شده است.
بالاخره پس از کش و قوس های فراوان انتظارها به پایان رسید قیمت جدید بنزین و سی ان جی شب گذشته اعلام شد.
در فاز دوم هدفمندسازی یارانه ها قیمت بنزین سهمیهای از 400 تومان به 700 تومان و بنزین آزاد از 700 تومان به هزار تومان همچنین قیمت سی ان جی از 310 تومان به 450 تومان افزایش یافت.
انتهای پیام/
لطفا از خبرنگاران محترم درخواست کنین قیمت ماشینها رو هم مطابقت کنن