به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه العالم، با وجود سرنگونی رژیم دیکتاتوری در یمن، زاغهنشینی در اطراف استانهای مختلف این کشور همچنان ادامه دارد؛ ساکنان اینگونه مناطق به دلیل برخوردار نبودن از خدمات اجتماعی با شرایطی بسیار دشواری مواجه هستند.
زاغه نشینان اکنون بخش بزرگی از جامعه یمن را تشکیل میدهند که در اطراف استانهای مختلف یمن زندگی میکنند؛ آداب و رسوم قبیلهای و عقاید قدیمی موجب شده است که جامعه به دلیل پوست سیاهشان به آنان به دیده تحقیر بنگرد و آنان را طرد کند.
این افراد که به حاشیه رانده شدهاند، زیر خطر فقر زندگی میکنند و به ندرت از آموزش بهره مند میشوند؛ آنان از یک خانه واقعی و یا شبکه فاضلاب برخوردار نیستند؛ آب آلوده مینوشند و کارهایی که به آنها در جامعه سپرده میشود از نظافت فراتر نمیرود.
اما حوثیهای انصارالله این بخش از جامعه یمن را "نوادگان بلال" نامیدهاند و در تلاش هستند آنان را با جامعه ادغام کنند؛ تا پس از آنکه سالها در دوران رژیم دیکتاتوری به حاشیه رانده شده و از بیتوجهی رنج بردهاند، بتوانند حقوق خود را مطالبه و در فرایند سیاسی مشارکت کنند.
"قاسم الحوثی" هماهنگ کننده شورای اجرایی استان صعده به خبرنگار العالم گفت: طی دورههای مختلف این بخش از جامعه به شدت به حاشیه رانده شده بود.
خبرنگار العالم خاطرنشان کرد: مهاجرت از روستاها و مناطق حومه به شهرها و افزایش شکاف بین ثروتمندان و فقرا یکی از مهمترین دلایل بروز پدیده زاغه نشینی است. زاغه نشینان یمنی که سیاه پوست هستند به شدت در جامعه به حاشیه رانده شدهاند و به کارهایی مانند نظافت و یا واکس زدن کفشها که دیگران از انجام آن خودداری میکنند، مشغول هستند.
با وجود آنکه آمار رسمی از تعداد این زاغه نشینان وجود ندارد، پژوهشگران شمار آنها را حدود 1.5 میلیون نفر اعلام کردهاند که در بیشتر استانهای یمن دیده میشوند. یمن 22 میلیون نفر جمعیت دارد.
انتهای پیام/