شهرزاد محمدیان متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: آلرژی غذایی همان پاسخ ناخواسته دستگاه ایمنی به پروتئین است این واکنشها ممکن است همراه با واکنش و یا بدون واکنش رخ دهد از علائم آن میتوان به کهیر، استفراغ، آسم اشاره کرد.
وی افزود: تشخیص آلرژی به غذا با گرفتن یک شرح حال دقیق و توجه به نکتههای خاص مانند زمان شروع علائم و ارتباط آنها با خوردن غذا میشود زیرا واکنشهای حساسیتی چند ثانیه تا چند دقیقه بعد از خوردن غذا رخ میدهند و به ندرت ممکن است پس از ۲ ساعت از خوردن غذا رخ دهند.
شناسایی ماده آلرژی زا و حدف آن از رژیم غذایی مهمترین راه درمان است.
محمدیان خاطرنشان کرد: آلرژی غذایی و آسم ممکن است با هم همراهی داشته باشند بنابراین باید توجه ویژهای به بیمارانی که هم مبتلا به آسم هستند و هم آلرژی غذایی دارند زیرا این بیماران در معرض خطر بالایی برای حملههای مرگبار هستند.
وی تصریح کرد: آلرژی به بادام زمینی، مغزها و غذاهای دریایی تقریبا در تمام عمر باقی میمانند در بزرگسالان هم شایعترین آلرژی به ترتیب در بادام زمینی، مغزها و ماهی وجود دارد اما معمولا آلرژی به سویا و گندم تا سنین مدرسه بهبود مییابد.
انتهای پیام/