سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اوباما راهی آسيا شد/ نماينده تجاری آمريکا وارد ژاپن شد

رئیس جمهور آمریکا سه شنبه واشنگتن را ترک و سفر خود را به آسیا که یک هفته کامل ادامه خواهد داشت آغاز کرد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگارا به نقل از به گزارش خبرگزاری فرانسه، "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا سه شنبه واشنگتن را ترک و سفر خود را به آسیا که یک هفته کامل ادامه خواهد داشت آغاز کرد.  

خبرنگارانی که اوباما را همراهی می کنند اعلام کردند هواپیمای ریاست جمهوری آمریکا حدود 10 و 30 دقیقه (14 و 30 به وقت گرینویچ) از پایگاه هوایی اندروز نزدیک واشنگتن به پرواز درآمد. 
 
اوباما در این یک هفته به ژاپن ، کره جنوبی ، مالزی و فیلیپین سفر می کند.  

این سفر به منظور تاکید بر سیاست «موازنه مجدد » در راهبرد اسیایی آمریکا که چین قصد دارد نفوذ خود را بر این منطقه تحمیل کند صورت می گیرد.  

 مسائل اقتصادی بر سفر اوباما به ژاپن سایه خواهد افکند و اوباما در این کشور درباره روند مذاکرات سخت که درباره توافق شراکت اقتصادی راهبردی دو طرف اقیانوس آرام جریان دارد گفتگو خواهد کرد.  

احتمال می رود اوباما در کره جنوبی به مسئله تنشها با پیونگ یانگ بپردازد.  

در مالزی نیز اوباما با نجیب رزاق نخست وزیر این کشور دیدار خواهد کرد.  

این اولین سفر یک رئیس جمهور آمریکا به مالزی از زمان سفر لیندون جانسون رئیس جمهور آمریکا در سال 1966 به این کشور ، به شمار می آید.  

باراک اوباما در نهایت 28 آوریل به فیلیپین خواهد رفت و با بنیگنو آکینو رئیس جمهور این کشور دیدار خواهد کرد.  

اوباما پیش از حضور در ضیافت شام ، نشست خبری مشترک با آکینو برگزار خواهد کرد.  

رئیس جمهور آمریکا اکتبر گذشته سفر خود را به آسیا به علت بحران بودجه در مقابله با جمهوری خواهان در کنگره لغو کرده بود.  

اوباما پیش از اینکه سفر آسیایی خود را آغاز کند به روستای اوسو در شمال شرقی سیاتل که در حادثه رانش زمین در آن در مارس گذشته 41 نفر کشته شدند خواهد رفت و با گروه‌های امداد و نجات و خانواده ها و بازماندگان قربانیان این حادثه دیدار و گفتگو خواهد کرد.  

همچنین از سوی دیگرخبر‌ها حاکی از آن است که نماینده تجاری آمریکا روز چهارشنبه زودتر از آنچه انتظار می‌رفت وارد ژاپن شد تا در زمینه بزرگ‌ترین بسته تجاری جهان گفتگو کند.

"مایکل فرومان" که انتظار می‌رفت ساعاتی دیگر به همراهرئیس جمهور آمریکا وارد توکیو شود، احتمالا برای دیدار با آکرا آماری وزیر اقتصاد ژاپن زودتر از موعد مقرر وارد این کشور شده است.

گفتگوهای پیشین آمریکا و ژاپن در این زمینه در پی اصرار توکیو برای محافظت از بخش‌های مهم سیاسی همچون بخش زراعی و پرورش حیوانات، با مشکلاتی مواجه شد. شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در جلسه پارلمان گفتگوها را بی سابقه توصیف، اما اعلام کرده بود توکیو برای حفظ برخی تعرفه‌های گمرکی تلاش می‌کند.

مقامات احتمال دستیابی به یک توافق در نشست اوباما و شینزو آبه را اندک دانستند، اما از سوی دیگر برخی کارشناسان اعلام کردند احتمال دستیابی به توافق در دقایق واپسین وجود دارد.

 همکاری آنسوی اقیانوس آرام (تی پی پی) که یکی از موارد اصلی تغییر رویه راهبردی آمریکا در توجه به آسیا محسوب می‌شود، حدود 10 اقتصاد آسیا-اقیانوس آرام را با حذف موانع تجاری و هماهنگ‌سازی قوانین در یک بسته‌ تجاری، با یکدیگر مرتبط می‌سازد.

در این حال، توافق بین آمریکا و ژاپن در واکنش دیگر کشورهای عضو همکاری آنسوی اقیانوس آرام-- استرالیا، برونئی، شیلی، کانادا، مالزی، مکزیک، نیوزیلند، پرو، سنگاپور و ویتنام-- تاثیرگذار است.

رسانه‌های ژاپن از احتمال موفقیت ژاپن برای حفظ تعرفه‌های گمرکی بر برنج و گندم در مقابل موافقت با واردات بیشتر تولیدات آمریکایی، خبر دادند.

در این حال، مقامات دو کشور از تایید این خبرها خودداری کردند و در مورد تمرکز بر بخش‌های مجزای توافق نهایی احتمالی میان 12 کشور، هشدار دادند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.