به گزارش
خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران، متصدی معاون محیط انسانی محیط زیست کشور در نشست هم اندیشی گفت: اگر پسماندهایی که در استان های شمالی تولید می شود را مدیریت کنیم یک چهارم پسماندهای کشور را مدیریت کردهایم و از این طریق می توانیم از فرصتهای توریسیتی بیشتر استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه چالشهای استانهای شمالی را با مدیران آنها مطرح کردهایم ،افزود: مهمترین چالش کمبود و محرومیت از زمین و همچنین کمبود اعتبارات است و همچنین عدم اجرای طرح تفکیک از مبدا به طوریکه تنها کمتر از 10 درصد زبالهها تفکیک از مبدا میشود.
معاون محیط انسانی محیط زیست کشور با اشاره به تهیه طرحهای جامع مدیریت پسماند گفت: دغدغه اصلی استانداری ها و شهرداری ها در خصوص تفکیک پسماندها است چراکه اکنون این پسماندها به طور غیراصولی و غیربهداشتی دفع میشود.
متصدی با اشاره به رویکرد مدیریت سازمان محیط زیست گفت: این رویکرد باید قانونمدارانه و التزام به پاسخگویی ایجاد شود که در این مسیر سازمان به تنهایی نمی تواند جلو برود و باید همه ارگانها همکاری کنند.
وی ادامه داد: هنوز به بهترین روش دفع پسماند به اجماع کامل نرسیدهایم، ما به یک روش نیاز داریم که نگاه اقتصادی و زیست محیطی در آن لحاظ شود و سازوکاری فراهم شود که بخش خصوصی و شوراها ورود پیدا کنند و نظارت نیز به عهده محیط زیست باشد.
این مقام مسئول کاهش تولید پسماند را به عنوان یک راهکار کوتاه مدت بیان کرد و ادامه داد: در حالیکه دنیا به سمت کاهش تولید پسماند می رود اما متاسفانه ما هر روز به سمت افزایش استفاده از ظروف یک بار مصرف و تجزیه ناپذیر می رویم.
متصدی ادامه داد: متاسفانه از پتانسیل شورای شهر استفاده نمی شود در صورتیکه باید این پتانسیل را بلفعل کنیم و از آن استفاده کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه در ایام نوروز نزدیک به 15 هزار تن زباله در استانهای شمالی تولید شد که باید با یک برنامه مدیریتی این پسامندها را مدیریت کنیم.
انتهای پیام/