سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارومیه/دبیر کارگروه نجات دریاچه ارومیه اعلام کرد:

احیای دریاچه ارومیه مستلزم همکاری مسئولان، دولت مرکزی و مردم است

عیسی کلانتری در جلسه هم‌اندیشی و احیای دریاچه ارومیه که در سالن همکف جلسات استانداری آذربایجان غربی برگزار شد، اظهار داشت: سوء‌استفاده بشر از تکنولوژی‌ها و استفاده بی‌رویه از منابع طبیعی خطراتی را در پی دارد که یکی از این‌ها خشک شدن دریاچه ارومیه است

 
  

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه ،  .

وی افزود: به دلیل عدم آگاهی در جهت اجرای پروژه‌های عمرانی و همچنین عملکرد اشتباه مسئولان این مسئله باعث کم‌آبی در 40 شهرستان خواهد شد که در سال‌های آینده مشکل کم‌آبی نیز به مشکلات موجود اضافه خواهد شد.

دبیر کار گروه نجات دریاچه ارومیه تصریح کرد: با ایثار، گذشت و کنار گذاشتن خودخواهی‌ها همه توان خود را در جهت احیای دریاچه به‌کار خواهیم گرفت.

کلانتری اضافه کرد: با همت، غیرت و توجه دولت مرکزی یقین داریم بر خلاف گذشته که این مسائل را امنیتی کرده بودند با کمک صاحب‌نظران و مسئولان با ارائه راه‌کارهای علمی در جهت احیای دریاچه بکوشند.

وی عنوان کرد: بخشی از خسارت‌هایی که در دریاچه می‌بینیم، توجه ضعیف کشاورزان بوده و حق‌آبه‌ای که از دریاچه برای مصارف کشاورزی چه از زیر آب چه از روی آب استخراج شده و باعث هدر رفتن آب می‌شود.

دبیر کار گروه نجات دریاچه ارومیه با اشاره به هزینه‌ای که برای دریاچه ارومیه صرف می‌شود، خاطرنشان کرد: هر سال 1 میلیارد دلار برای حوزه آبریز دریاچه ارومیه هزینه می‌شود.

کلانتری با بیان اینکه استفاده بی‌رویه از منابع زیستگاه مردم را تهدید می‌کند، اذعان داشت: خسارت‌های انسانی، بهداشتی، عدم توجه به اصول زیر بنا در بخش‌های عمرانی عوامل تهدید زندگی مردم است.

وی افزود: دولت دستورالعمل 19 گانه را در خصوص احیای دریاچه ارومیه مطرح کرده بود که با توجه و عزم مسئولان تعدادی از آنها با منابع علمی به اجرا رسید.

دبیر کار گروه نجات دریاچه ارومیه عنوان کرد: راه‌حل های مختلفی مانند، انتقال آب بین حوزه ای، بارورسازی ابرها و دیگر روش‌های برای حل بحران دریاچه ارومیه مطرح می‌شود.

کلانتری تصریح کرد: ولی با توجه به ابعاد و گستردگی خشکی دریاچه ارومیه یک راه بیشتر وجود ندارد و آن کاهش مصرف آب و افزایش بهره‌وری آب کشاورزی است‌.

وی تصریح کرد: بهره‌وری هر متر مکعب آب در حوزه دریاچه ارومیه بسیار پایین‌تر از میانگین جهانی قرار دارد و باید در کنار محدود کردن مصرف آب در بخش کشاورزی، افزایش راندمان آبیاری و استفاده از سایر نهاده‌های تولید باید مورد توجه قرار بگیرد/س
برچسب ها: دریاچه ، ارومیه ، احیا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.