به گزارش حوزه
احزاب باشگاه خبرنگاران، "یحیی آل اسحاق" که در اجلاس سراسری دبیران استانهای حزب موتلفه اسلامی سخن میگفت با اشاره به ضرورت تبین شعار سال اظهار داشت: مقام معظم رهبری بر اساس قانون اساسی و ابلاغ سیاستهای کلی نظام، جهت گیریهای کشور را تعیین میکنند. چند سالی است که ایشان در پازلی مشخص مسائل اقتصادی را بیان کرده اند.
وی افزود: اقتصاد، فرهنگ، عزم ملی و مدیریت جهادی 4 واژه ای است که نخبگان باید آن را تعریف کرده و بر اساس آن عمل شود.
آل اسحاق تصریح کرد: اقتصاد، علم، مدیریت و مجموعه فرآیندی است که میخواهد منابع محدود را برای پاسخگویی به نیازهای نامحدود در سطوح مختلف تامین کند. علم اقتصاد موضوع جدیدی نیست بلکه سالهاست توسط هزاران دانشگاه و کتب و ایدئولوژی های مختلف به وجود آمده است.
وی افزود: اقتصاد حتی در علوم حوزوی نیز از پایگاه اساسی برخوردار است و از مسائل مهم مردم از نظر فقهی نیز به حساب میآید.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با تاکید بر ضرورت مدیریت اقتصاد اسلامی در کشور بیان داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی جریان های مختلف هر کدام هر نظری داشتهاند اجازه داده شده عمل کنند و هزینه و فایدههای آن و فرصت هایی که از بین رفته امروز مشخص است و بهترین مدل را امروز مقام معظم رهبری تبیین فرمودهاند و آن اقتصاد مقاومتی است.
وی ادامه داد: مجموعه منابع ایران در منطقه چه از نظر منابع طبیعی، نیروی انسانی و دیگر منبع به صورت جامع در رتبه اول قرار داریم و به صورت نسبی نسبت به دیگر کشورهای دنیا از حد متوسط بالاتر هستیم. باید امروز ببینیم ماحصل عملکرد ما در حوزه اقتصاد چه بوده و به جمع بندی برسیم و ببینیم راهکارها و تدابیر امروز ما چیست.
آل اسحاق با تاکید بر ضرورت اجرای اقتصاد مقاومتی گفت: رویکرد امروز جمهوری اسلامی ایران بر اساس رهنمود مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی است و تمامی دستگاهها اعم از قوای سه گانه باید الزامات اجرایی شدن آن را فراهم کنند.
وی افزود: محور اقتصاد مقاومتی مردم هستند و باید در اقتصاد هر کاری را که مردم می توانند انجام دهند را دولت نباید انجام دهد. اقتصاد دولتی باید جای خود را به اقتصاد مردمی دهد. اقتصاد مقاومتی اقتصادی درون زا و برون نگر است.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با اشاره به دیگر ویژگیهای اقتصاد مقاومتی گفت: نگاه به اقتصاد باید نگاهی جهاد گونه باشد و باید با نگاهی به تولیدات داخلی اما با کیفیت جهانی، تمام پتانسیل داخلی را برای خود کفا شدن به کار بریم.
وی در ادامه تاکید کرد: یکی دیگر از ویژگیهای اقتصاد مقاومتی عدم وابستگی به نفت است. متاسفانه امروز اقتصاد ما وابستگی زیادی به نفت دارد که باید این وابستگی روز به روز کمتر شود.
آل اسحاق با بیان اینکه تولید ثروت مشروع یک ارزش است، اظهار داشت: متاسفانه برخیها فکر میکنند تولید ثروت مشروع ایراد دارد در صورتی که ارزش است و باید راه را به گونه ای طراحی و اجرا کرد که به تولید ثروت مشروع بیانجامد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با بیان اینکه عدالت اجتماعی جزو محورهای اساسی اقتصاد مقاومتی است. همانطور که مقام معظم رهبری نیز در دیدار مسئولان تاکید کردند ما توسعه و رشد اقتصادی را بدون عدالت اجتماعی نمیخواهیم.
وی افزود: خروجی مدل اقتصاد مقاومتی مقاوم شدن در برابر تهدیدات دشمن است. امروز یکی از جنگهای اساسی در دنیا جنگ اقتصادی است. امروز ما جنگ تحمیلی اقتصادی داریم که باید تکنیکها و تاکتیکهای آن را بشناسیم.
آل اسحاق در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع فرهنگ نیز بیان داشت: مجموعه رفتار، سکنات، آرمانها، اعتقادات و ارزشهای یک ملت را فرهنگ میگویند.
وی ادامه داد: فرهنگ اولویت بر همه حوزه ها دارد و فرهنگ موتور محرک همه حوزهها اعم از سیاسی و اقتصادی و ... است. متاسفانه امروز و در این سالهای پس از انقلاب در تقابل با تهاجم فرهنگی غرب هستیم و همه باید به فکر فرهنگ باشند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران باید در فرهنگ و اقتصاد طبق نظر مقام معظم رهبری مدیریت جهادی داشت. مدیریت جهادی دیمی نمیشود بلکه بسیار علمی و ضابطه مند است. مدیریت جهادی با اعتقادات و آرمانها عجین است. شاخص معنوی مدیریت جهادی در کشور ما بر اساس قرآن است.
وی افزود: در مدیریت جهادی همه مسئولاند و در این نوع مدیریت روحیه از اهمیت بسیاری برخوردار است.
آل اسحاق بیان داشت: مدیریت جهادی با خمودگی و خواب آلودگی رخ نمی دهد بلکه مدیر جهادی باید از خود انرژی ساطع کند و جهاد با بروز انرژی همراه است.
آل اسحاق در ادامه، بروکراسی و ضرورت مدیریت جهادی در فعالیت های اقتصادی را نیز موضوع مهم دیگر عنوان و خاطرنشان کرد: فعالان اقتصادی و نظام حاکمیتی باید مدیریت جهادی را به گونهای پیاده سازی کنند که میزان بروکراسی به حد معقول و متناسب است.
وی ادامه داد: اگر بحث مدیریت جهادی است؛ مدیریت ریسک، قدرت تصمیم، پیش بینی، جسارت، ابداعات و ابتکارات نیز باید در عمل از سوی بخش خصوصی و دولت مدنظر قرار گیرد.
انتهای پیام/