سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واکنش‌ها به مرگ گابریل گارسیا مارکز

عصر روز پنج‌شنبه خبر درگذشت گابریل گارسیا مارکز خالق "صد سال تنهایی" و برنده جایزه نوبل ادبیات، باتاسف میلیون‌ها نفر در سراسر جهان مواجه شد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از دویچه وله؛ گابریل گارسیا مارکز که سال‌ها مبتلا به بیماری سرطان بود، روز پنج‌شنبه (۲۸ فروردین / ۱۷ آوریل) در سن ۸۷ سالگی در خانه‌اش در مکزیکوسیتی درگذشت. مرسدس بارچا، همسر او و دو پسرش رودریگو و گونزالو در ساعت‌های پایانی زندگی در کنار او بودند.

گابریل گارسیا مارکز که در ۶ مارس ۱۹۲۷ در کلمبیا دنیا آمد، در وطن خود به عنوان گزارشگر و روزنامه‌نگاری زبردست شناخته شده بود، اما در سال ۱۹۶۷ و با انتشار رمانی به نام "صد سال تنهایی" بود که به سرعت در سراسر جهان به شهرت رسید.
او در نوشته‌هایش عناصر خیال و "رئالیسم جادویی" را وارد زندگی عادی و روزانه مردم کرد و از تاثیرگذارترین نویسندگانی شد که ادبیات لاتین را به زندگی میلیون‌ها نفر از مردم جهان وارد کرد.

نوشته‌های مارکز پس از سروانتس بیشترین فروش را در میان نویسندگان اسپانیایی زبان داشته است.

گابریل گارسیا مارکز آخرین بار در ششم مارس سال جاری به مناسبت هشتادوهفتمین سال تولدش در محفلی عمومی دیده شد. افراد خانواده‌اش اعلام کرده‌اند که او به بیماری آلزیمر نیز مبتلا بود.
با اعلام درگذشت این نویسنده تاثیرگذار در ادبیات قرن بیستم پیام‌های تسلیت از سراسر جهان به راه افتاده‌اند.
خوان مانوئل سانتوز، رئیس جمهوری کلمبیا در تجلیل از گابریل گارسیا مارکز در توییتر خود نوشت: "هزارسال تنهایی و غم، به خاطر مرگ بزرگ‌ترین کلمبیایی در سراسر تاریخ."

رئیس جمهوری کلمبیا همچنین در یک سخنرانی تلویزیونی فرمان سه‌روز عزای عمومی داد. پرچم‌های این کشور نیز در این سه‌روز نیمه‌افراشته خواهند بود.
انریکه پنیا نیه‌تو، رئیس جمهوری مکزیک، در توییتر خود نوشت: "گابریل گارسیا مارکز در کلمبیا به دنیا آمد، اما او ده‌ها سال متوالی مکزیک را به عنوان میهن‌اش برگزید و زندگی ما را پربارتر کرد."
گارسیا مارکز از چهل‌سال پیش تا هنگام مرگ‌اش در مکزیک زندگی ‌کرد. قرار است روز دوشنبه (۱ اردیبهشت / ۲۱ آوریل) در مکزیک مراسمی ملی به مناسبت درگذشت گابریل گارسیا مارکز در قصر هنرهای زیبای شهر مکزیکوسیتی برگزار شود.
در حالی که بسیاری از اعضای خانواه گابریل گارسیا مارکز هنوز در باره محل دفن او تصمیمی نگرفته‌اند، آیدا، خواهر او، به خبرنگاران گفته است: شکی نیست که "گابیتو" کلمبیایی است. آنها باید او را به اینجا بیاورند. آیدا گارسیا مارکز سال گذشته میلادی کتابی منتشر کرد در باره تاریخچه زندگی برادرش گابریل. او اما هم‌زمان گفت تصمیم‌نهایی در باره محل دفن برادرش توسط همسر او و دو پسرش گرفته خواهد شد.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، در ارتباط با مرگ گابریل گارسیا مارکز گفت: "با مرگ او جهان یکی از آینده‌نگران بزرگ خود را از دست داد. او از دوران کودکی من تاکنون یکی از محبوب‌ترین نویسندگان برایم بوده است."

سخنان رئیس جمهوری آمریکا در حالی است که گابریل گارسیا مارکز که از دوستان صمیمی فیدل کاسترو، رهبر انقلاب کوبا بود، سال‌ها به دلیل موضع‌گیری‌های‌سیاسی‌و انتقادیش به آمریکا اجازه دریافت ویزای این کشور را نداشت. او به مداخلات آمریکا در ویتنام و شیلی انتقاد کرده بود.

به‌رغم این انتقادها بیل کلینتون و فرانسوا میتران روسای جمهور پیشین آمریکا و فرانسه از جمله دوستان گابریل گارسیا مارکز بودند.
بیل کلینتون روز پنج‌شنبه (۲۸ فروردین / ۱۷ آوریل) پس از مرگ گابریل گارسیا مارکز گفت: "افتخار می‌کنم که بیش از ۲۰ سال با او دوستی داشتم و ذهن درخشان گابریل گارسیا مارکز و قلب بزرگ او را می‌شناختم."

ژوزه مانوئل باروسو، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، در باره مرگ این نویسنده بزرگ جهانی گفت: "گابریل گارسیا مارکز صدای آمریکای جنوبی بود که به صدای جهان ما تبدیل شد."
جیمز فرانکو، هنرپیشه ۳۵ ساله آمریکایی در توییتر خود نوشت: "صد سال تنهایی"− گابریل گارسیا مارکز، هرگز آن را فراموش نخواهیم کرد.

میا فارو، هنرپیشه ۶۹ ساله آمریکایی در توییتر با نوشته‌ی: "در صلح بیارام!" اندوه خود را بیان داشت.

رُز مک‌‌گوآن، هنرپیشه‌ی ۴۰ ساله آمریکایی در توییتر نوشت: "واژه‌های او مرا به مکان‌های جادویی کشاند."

خواننده ۴۱ ساله کلمبیایی، خوآنِس در توییتی نوشت که "بزرگترین" رفت "ولی یک اسطوره‌ی جاودان برجای ماند".

ایزابل آلینده، نویسنده اهل شیلی نیز در باره گابریل گارسیا مارکز گفت: "او مهم‌ترین نویسنده آمریکای جنوبی در سراسر تاریخ بود."

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.