سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدار کاخ سفيد درباره احتمال افزایش تحریم‌ها بر ضد روسیه/ خودداری از پاسخ دادن به سوالی درباره احتمال تحريم دارايی‌های پوتين

کاخ سفیده به روسیه هشدار داد اگر در عمل کردن به موافقتنامه بین المللی جدید درباره اوکراین کوتاهی کند، با تحریم‌های بیشتری روبرو خواهد شد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری رویترز  ،  کاخ سفید روز جمعه به روسیه هشدار داد اگر در عمل کردن به موافقتنامه بین المللی جدید درباره اوکراین کوتاهی یا نیروهای خود را به بخش شرقی این کشور اعزام کند ، با تحریم های بیشتری روبرو خواهد شد.

"سوزان رایس" مشاور امنیت ملی" باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا ،در مصاحبه با خبرنگاران گفت این تحریم ها ممکن است بخش های بسیار مهم اقتصاد روسیه را هدف قرار دهد.

وی افزود واشنگتن طی چند روز آینده به دقت روسیه را زیر نظر خواهد داشت تا ببیند آیا این کشور به تعهدات خود در چارچوب توافق به دست آمده و استفاده از نفوذ خود بر جدایی طلبان طرفدار مسکو در شرق اوکراین به منظور خلع سلاح آن‌ها و خارج شدن آن‌ها از ساختمان های‌دولتی عمل خواهد کرد یا خیر.

جدایی طلبان روز جمعه اعلام کردند ملزم به اجرای موافقتنامه به دست آمده در نشست چهارجانبه آمریکا ،‌ روسیه ، اوکراین و اتحادیه اروپا نیستند.

رایس همچنین بار مسئولیت متقاعد کردن نیروهای طرفدار مسکو به عمل کردن به توافق به دست آمده در ژنو را بر دوش مسکو نهاد.

وی تصریح کرد :« ما معتقدیم روسیه بر آن‌هایی که در فعالیت های بی ثبات کننده در شرق اوکراین نقش دارند ، نفوذ قابل توجهی دارد.»

در همین حال مشاور امنیت ملی آمریکا از پاسخ به پرسشی درباره ی اینکه آیا حساب های بانکی "ولادیمیر پوتین" در سوئیس مشمول تحریم خواهد شد یا خیر، خودداری کرد.

رایس در نشستی خبری به سفر "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا به آسیا اشاره کرد و گفت: این سفر فرصتی مهم برای تاکید بر ادامه ی تمرکز  ما بر منطقه ی آسیا ــ اقیانوس آرام است. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا راهبرد برقراری توازن مجدد در منطقه ی آسیاــ اقیانوس آرام را با توجه به اهمیت این منطقه، به عنوان بزرگترین منطقه ی دارای اقتصادهای نو ظهور جهان ، دنبال می کند.

وی افزود: در طی پنج سال آینده تقریبا نیمی از کل رشد اقتصادی در خارج از آمریکا ، در آسیا محقق خواهد شد. همچنین اینجا منطقه ای است که چندین هم پیمان مهم آمریکا در آن هستند، دمکراسی های درحال توسعه و قدرت های نو ظهور نیز در آنجا حضور دارند، پس ما به صورت فزاینده شاهد  گره خوردن اولویت‌های مان با آسیا هستیم، چه این اولویت ها دسترسی به بازارهای جدید و  افزایش صادرات باشد و چه محافظت از منافع امنیتی آمریکا و  ترویج ارزش های اصلی ما باشد.

سوزان رایس گفت: کشورهایی که رئیس جمهور آمریکا از آنها دیدن می کند شامل ژاپن ، کره جنوبی، مالزی و فیلیپین خواهد بود. این کشورها جزو اولویت های برتر ما هستند. اولویت های برتری که شامل  به روز کردن ائتلاف ها ، حمایت از توسعه ی های دمکراتیک، ترویج توافقنامه ی همکاری اقیانوس آرام و روابط بازرگانی ، سرمایه گذاری روی نهادهای منطقه ای  مثل  آسه آن و تعمیق تماس های فرهنگی است. برخلاف بسیاری از سفرهای خارجی رئیس جمهور به خصوص سفر  وی به منطقه ی آسیا، در این سفر قرار نیست هیچ اجلاس بزرگی برگزار شود، پس هدف مربوط به سفر به هر یک از این کشورها می تواند به صورت عمیق روی تقویت روابط دوجانبه و پیشبرد عناصر مختلف مربوط به راهبرد آمریکا در آسیا باشد.این سفر در زمانی صورت می گیرد که تنش های منطقه ای در جریان است به خصوص در مورد کره شمالی و مناقشه های سرزمینی تنش وجود دارد.

مشاور امنیت ملی آمریکا تصریح کرد: این سفر فرصتی برای آمریکا است تا بر تعهدات این کشور درباره ی نظم مبتنی بر قانون در منطقه ، تاکید کند. در این منطقه ی تقاضای قابل توجهی برای رهبری آمریکا وجود دارد. راهبرد ما در خصوص برقراری توازن مجدد در آسیا شامل منافع اقتصادی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی در شمال شرق و جنوب شرق آسیا می شود. اجزای مختلف تشکیل دهنده ی راهبرد ما در تمام این سفر به نمایش درخواهد آمد. هیچ کشور دیگری مثل آمریکا نیست که شبکه ای از ائتلاف ها و روابط را در آسیا داشته باشد. ائتلاف های ما بنیان راهبرد ما را تشکیل می دهد. ما روی به روز کردن این ائتلاف ها متمرکز هستیم تا این ائتلاف ها متناسبت تر با قرن بیست و یکم باشند ، مطابق با چالش های امنیتی ما باشند و  این ائتلاف  را به سکوهایی برای همکاری در عرصه ی چالش های منطقه و جهانی تبدیل کنیم .

سوزان رایس در پاسخ به سوالی درباره اوکراین  پاسخ داد: ما درباره اوکراین تماس های نزدیکی با هم پیمانان و دوستان خود در سراسر دنیا داشته ایم که شامل سران کشورهای آسیایی می شود، ما در گفتگو با این سران درباره ی اهمیت وجود یک جبهه ی قوی بین المللی برای برقرار کردن اصولی که برای ما ارزش دارد، صحبت کردیم. این اصول با ارزش ، شامل حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها و ضرورت حل صلح آمیز مناقشه ها می باشد. ما این گونه بحث ها را در تک تک ایستگاه های سفر رئیس جمهور آمریکا به آسیا خواهیم داشت. منصفانه است که بگویم ژاپن و کره جنوبی به عنوان دو اقتصاد بزرگ جهانی درحال ارزیابی و بررسی اثرات اوضاع اوکراین بر روابط اقتصادی و دیپلماتیک خود با روسیه هستند. ما در چارچوب گروه هفت در خصوص پاسخ های مشترک به رخدادهای اوکراین، هماهنگی نزدیکی با ژاپن داشته ایم و همچنان نیز این هماهنگی را خواهیم داشت. کشورهای منطقه این مسائل را به دقت مشاهده می کنند. ما به پیامدهای این مسئله بر نظم بین المللی واقف هستیم.


سوزان رایس درباره ی گفتگوهای چهارجانبه ی ژنو درباره ی اوکراین گفت: چهار کشور و نهاد شرکت کننده در گفتگوهای ژنو به خصوص روسیه و اوکراین متعهد شدند که اقدام به خلع سلاح نیروهایی بکنند که مشغول اقدامات بی ثبات کننده هستند، آنها همچنین متعهد شدند، این نیروها از ساختمان ها و اماکن عمومی که به صورت غیر قانونی آنها را اشغال کرده اند  خارج شوند و برای کسانی که سلاح‌های خود را با تمایل و بدون خشونت زمین بگذارند ،عفو در نظر گرفته شود. ما منتظریم که ببینیم آیا روسیه به مسئولیت خود عمل می کند و از نفوذ قابل توجه خود برای خویشتنداری و خروج شبه نظامیان غیر قانونی از ساختمان هایی که اشغال کردند اقدام می کند یا خیر؟  ما در روزهای آینده خواهیم دید که آیا روسیه به تعهدات خود عمل می کند یا خیر؟ ما هم اکنون شاهد هستیم که دولت اوکراین برداشتن گام هایی برای عمل کردن به تعهدات خود را آغاز کرده است و قانون عفو را برای کسانی که سلاح های خود را زمین می گذارند اجرا می کند. مقامات اوکراین هم درباره ی اصلاحات قانون اساسی  و تمرکز زدایی ، موضع گیری های خوبی کردند. ما و شرکای اروپایی خود آماده ایم تا در صورت کوتاهی روسیه در عمل کردن به تعهدات خود هزینه های بیشتری به این کشور تحمیل کنیم.

مشاور امنیت ملی آمریکا در ادامه ی پرسش و پاسخ با خبرنگاران گفت: جان کری وزیر امور خارجه ی آمریکا گفتگوهای صریحی  با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه ی روسیه داشت. این گفتگوها هم به صورت خصوصی و هم در قالب دیدارهای چهارجانبه بود. جان کری به صراحت گفت که انتظارات آمریکا چیست؟

خبرنگاری پرسید: تایمز لندن گزارش داد که آمریکا در نظر دارد تا دارایی های شخصی پوتین را که به صورت حساب های مخفی در سوئیس هستند تحریم کند. آیا آمریکا به دنبال تحریم کردن شخص رئیس جمهور روسیه است؟

سوزان رایس گفت: من قصد ندارم درباره افراد خاص یا نهادهای خاصی که ممکن است آمریکا آنها را هدف قرار دهد، پیشاپیش حرفی بزنم اما می خواهم بگویم که ما به صراحت گفتیم که افراد و مقامات دیگری هم هستند که از نزدیکان مقامات ارشد و حاکمان ثروتمند هستند که احتمال تحریم شدن آن‌ها وجود دارد. ما همچنین گفتیم که در چارچوب فرمان ریاست جمهوری آمریکا، احتمالات دیگری از جمله هزینه هایی ممکن است، اعمال شود و بخش های مهم اقتصاد روسیه را هدف قرار دهد، اما من درباره تحریم هایی که  فراتر از این تحریم ها باشند،  چیز خاصی برای گفتن ندارم.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.