سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ادامه جاسوسی های گسترده در جهان توسط سازمان اطلاعات آمریکا

علیرغم رسوایی های فراوان در ماه های اخیر در ارتباط با برنامه جاسوسی دولت آمریکا در داخل این کشور و همچنین در سطح بین الملل خبرهایی از ادامه این جاسوسی ها حاکی است .

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از نیوز پرس ؛‌ در هفته گذشته دو روزنامه واشنگتن پست و گاردین در آمریکا معتبرترین جایزه روزنامه نگاری در این کشور را به دلیل افشاگری ها و گزارشات این دو روزنامه درباره برنامه جاسوسی واشنگتن و پوشش مناسب خبری آن دریافت کردند .

اوباما در سال گذشته و پس از افشاگری های ادوارد اسنودن ،‌ پیمانکار سابق سازمان امنیت و اطلاعات آمریکا در کنفرانسی مطبوعاتی که برای سرپوش گذاشتن بر این رسوایی ترتیب داده بود ،‌اظهار داشت :‌ دولت علاقه ای به جاسوسی از مردم خود ندارد . وی خطاب به شهروندان آمریکایی مدعی شد :‌به شما اطمینان می دهم که ما مکالمات تلفنی شما را شنود نمی کنیم و ایمیل های خصوصی را نیز وارسی نمی کنیم . 

شش روز پس از این سخنان روزنامه واشنگتن پست در خبری اعلام کرد : سازمان امنیت ملی سالانه هزاران بار حریم خصوصی افراد را نقض می کند . تنها در یکی از مناطق آمریکا در ماه می سال 2012 بیش از 2776 مورد جاسوسی از حریم خصوصی شهروندان آمریکا کشف و ثبت گردید . بر اساس قانون نظارت در دولت این اقدام سازمان امنیت مجاز محسوب می شود اما قانون آزادی های شهروندی این حرکت را به چالش می کشاند . 

نه تنها افراد مظنون و خاص مورد کنترل و بررسی های غیرمحسوس دولت آمریکا قرار دارند بلکه آحاد مردم عادی نیز تحت بازرسی های غیرمحسوس از سوی دولت خود هستند . در حقیقت بسیاری از مردم آمریکا که در حال کار یا فعالیتی خاص در اینرتنت و فضای مجازی هستند ناخواسته در تور جاسوسی های سازمان امنیت ملی کشور خود قرار گرفته اند . 

در ادامه این گزارش آمده است :‌ این شبکه جاسوسی گسترده حتی اگر در کمترین میزان نیز فعالیت داشته باشد نقض آشکار قوانین آزادی شهروندی و آزادی های اجتماعی است . هیچ یک از نمایندگان نمی توانند از این اقدام دفاع کنند چرا که طرحی با زیربنای شنود مکالمات مردم عادی و وارسی ایمیل های آنان از سوی کس نمی تواند ادله مناسب برای دفاع داشته باشد . 

اسنودن در یکی از افشاگری های خود عنوان کرده است که می تواند به راحتی با چند دقیقه نشستن پای یک کامپیوتر به همه نشان دهد که می تواند تمامی اطلاعات و فعالیت های اینترنتی هر شهروند آمریکایی را به وی نشان دهد . اوج این برنامه جاسوسی از سال 2008 آغاز شد و با بررسی فعالیت کاربران در 150 سایت اینترنتی ادامه یافت . 

بودجه سازمان امنیت ملی آمریکا یک موضوع محرمانه است اما یکی از اسناد افشاشده توسط اسنودن نشان میدهد که بیش از 11 میلیارد دلار در بک سال صرف یکی از ماموریتهای این سازمان شده است . پنتاگون و دیگر سازمان های فعال در آمریکا هرگز چنین بودجه ای نداشته اند . 

نویسنده در انتها خاطرنشان کرد :‌ رییس جمهور آمریکا اخیرا اعلام کرده است که با اصلاحاتی که در سازمان امنیت ملی انجام داده شنود مکالمات در حافظه سرورهای کامپیوتری آنان بیش از 18 ماه باقی نمی ماند . با این حال همچنان این موضوع اثبات نشده است و این سازمان به جمع آوری گفتگوهای تلفنی شهروندان عادی مشغول است . ایمیل ها و دیگر فعالیت های اینترنتی آنان نیز همچنان تحت کنترل سازمان های دولتی  یا وابسته به دولت آمریکا قرار دارد . 


انتهای پیام /
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.