سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد/

در نشست «اقتصاد خانواده از ديدگاه امام رضا(ع)» عنوان شد؛ تدبير در مصرف و معيشت مورد تأكيد آموزه‌هاي ديني است

يك پژوهشگر علوم قرآني گفت: آموزه‌های دینی، افراد را به تدبیر در مصرف و معیشت توصيه مي‌كند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ،حجت‌الاسلام و‌المسلمين ايزدي در نشست «اقتصاد خانواده از ديدگاه امام رضا(ع)» كه در رواق دارالهدايه صحن جمهوري اسلامي برگزار شد، به ضرورت تصحيح نگرش به زندگي و دنيا، اهميت اعتدال در مصرف و اقتصاد و برنامه‌ريزي در زندگي تأكيد كرد.

وي با بيان اينكه تصحيح نگرش به زندگي و دنيا ضرورت دارد، گفت: اگر ديدگاهمان را به زندگي با توجه به آيات و روايات اصلاح كنيم اين اصلاح باعث «آرامش»، «آسايش» و «اطمينان در زندگي» مي‌شود.

اين استاد حوزه و دانشگاه با عنوان اين مطلب كه «آيا دنيا ممدوح است يا مذموم؟»، اظهار كرد: اگر دنيا و اموال دنيوي را با توجه به توصيه‌هاي ديني مطابقت دهيم و از دنيا براي آخرت توشه‌برداري كنيم، دنيا ممدوح است و اگر به دنيا با ديدگاه مادي و خالي از معنويات نگاه كنيم، دنيا مذموم شمرده مي‌شود.

ايزدي افزود: بهترين زندگي، زندگي است كه انسان را به قرب الهي برساند و به وسيله آن، آخرت خود را بسازد.

اين كارشناس ديني با بيان اينكه اعتدال در مصرف از اهميت فوق‌العاده‌اي برخوردار است، بيان كرد: اسراف و خساست مورد نهي دين است و با توجه به آيات و روايات معصومين(ع)، مؤمن در مصرف كردن بايد ما بين اين دو باشد.

وي با استناد به حديثي از امام رضا(ع) درباره قناعت بيان كرد: قناعت يكي از بهترين الگوهاي مصرفي است. اگر مؤمن در اين دنيا قناعت كند خداوند در آن دنيا با كوچك‌ترين اعمالش او را مي‌بخشد.

وي با انتقاد به اينكه عده‌ای صرفه‌جویی را به معنای کم مصرف کردن معنا کرده‌اند، اظهار داشت: صرفه‌جویی به معنای درست و مناسب مصرف کردن است. این مسئله برای ایجاد تعادل میان درآمد و هزینه بسیار مهم و اساسی است و در حوزه اقتصاد خانواده نیز می‌تواند تأثیرگذار و سرنوشت ساز باشد.

به گفته اين استاد حوزه و دانشگاه، مؤمن در اقتصاد، عبادت، دوستي، خوردن، سخن گفتن، محبت كردن و انفاق كردن اعتدال دارد.

اين سخنران حرم مطهر رضوي در ادامه با اشاره حديثي از حضرت رضا(ع) درباره رسيدن به حقيقت ايمان گفت: «شناخت تعاليم ديني»، «صبر و شكيبايي بر سختي‌ها» و «برنامه‌ريزي صحيح براي زندگي» عواملي هستند كه انسان را به حقيقت ايمان مي‌رساند.

ايزدي ابراز داشت: از منظر امام رضا(ع)، ثواب مردي كه براي مخارج خانواده مشغول كار باشد بيش‌تر از مجاهدت در راه خداست و بر مرد واجب است كه براي اهل خانه رفاه و گشايش ايجاد كند./ش

برچسب ها: آموزه ، دینی ، مصرف ، معیشت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.