سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز/

هرس تابستانه عاملی برای افزایش رنگ میوه ها

کارشناس مسئول توسعه باغات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: افزایش رنگ و کیفیّت میوه ها در اثر نفوذ نور بیشتر در فصل رشد به داخل تاج درخت از فواید هرس سبز یا همان هرس تابستانه است.

مسعود جعقرنژاد در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: کاهش رشد و پاکوتاهی درخت به وسیله هرس سبز می توان به کاهش میزان سطح فعال برگ ها و کاهش مقدار ذخیره مواد کربوهیدرات برای تامین انرژی و رشد رویشی در سال بعد اشاره کرد.

وی تصریح کرد: عملیات هرس تابستانه به منظور حذف گل ها، میوه های اضافی، تُنک کردن، ایجاد زخم بر روی پوست ساقه(برای تبدیل شاخه نابارور به بارور)، حذف نَرَک ها و پاجوش ها انجام می شود.

جعفرنژاد ادامه داد: اجرای هرس سبز درختان در فصل رشد از اوایل بهار تا اواخر تابستان امکانپذیر است.

کارشناس مسئول توسعه باغات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: هرس تابستانه در مقایسه با هرس زمستانه، بیشتر سبب کاهش رشد و پاکوتاهی درختان می شود.

وی اظهار داشت: کارشناسان افزایش تشکیل جوانه میوه و گلدهی درختان به علت ذخیره سازی مواد غذایی و درنهایت کاهش رشد رویشی درختان را از محاسن هرس سبز یا هرس تابستانه می دانند.

جعفرنژاد تاکید کرد: هرس سبز نباید روی درختانی که رشد رویشی کمی دارند، اجرا شود چون ضعیف تَر شدن و درنهایت از بین رفتن درخت را در پی دارد./س

 
 
برچسب ها: افزایش ، رنگ ، میوه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.