عبدالمهدی بخشنده در گفتگوی اختصاصی با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها چه تاثیری بر افزایش هزینهها در بخش تولید دارد، اظهار داشت: هنوز قیمت حاملهای انرژی در دولت مصوب و نهایی نشده است و تا زمانی که این قیمتها مشخص نشده ما اجازه نداریم در این رابطه با رسانهها صحبت کنیم.
وی اضافه کرد: هر زمان این مسئله نهایی وابلاغ شد ما در این مورد صحبت میکنیم.
بخشنده افزود: ما در موسسه پژوهشهای اقتصادی وزارتخانه پیش بینی کردیم که افزایش قیمت حامل های انرژی مانند گاز،نفت و برق (به میزان 10،20،30 یا... درصد ) چه تاثیری روی قیمت تمام شده تولید دارد.
وی اضافه کرد: این افزایش قیمت برای محصولات مختلف متفاوت است و روی تولیدات گلخانهای ( به دلیل مصرف انرژی بیشتر) تاثیر بیشتری دارد.
بخشنده ادامه داد: ما تمامی این مسائل را مورد مطالعه قرار دادهایم و میدانیم که در صورت اضافه شدن عددی خاص به قیمت حاملهای انرژی بهای تمام شده تولید به چه میزان افزایش مییابد.
وی اضافه کرد: در صورتی که این بحث در سطح دولت مطرح شود ما آمادگی کامل برای طرح مسائل و دفاع از بخش را داریم تا قیمت معقولی به هزینههای تولید کشاورزان اضافه شود.
بخشنده افزود: ما تلاش میکنیم قیمت این حاملها معقول باشد تا تولید کننده بتواند خود را با آن وفق دهد.
وی ادامه داد: در صورتی که چنین اتفاقی رخ ندهد تلاش میشود مبلغی به عنوان یارانه در اختیار بخش تولید قرار بگیرد.
وی افزود: اولویت دولت بعد از بخش سلامت و درمان بخش تولید یعنی کشاورزی و صنعت است.
بخشنده اضافه کرد: اگر در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها منابعی به بخش کشاورزی اختصاص یابد ما این منابع را برای کمک به تولید کننده اختصاص میدهیم.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال این منابع در بهسازی سیستمهای گرمایشی مرغداریها، دامپروریها و ... استفاده میشود تا با به روز رسانی این سیستمها انرژی کمتری مصرف شود.
بخشنده ادامه داد: ما این منابع را به صورت تسهیلات ارزان قیمت در اختیار تولید کنندگان قرار میدهیم تا مصرف انرژی آنها کاهش یابد.
انتهای پیام/