سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

احساس امنیت در عبور از ترس‌های کودکی

اضطراب‌های درونی والدین به کودکان ترس‌های کودکان را افزایش می‌دهد.

مجتبی صالحی روانشناس و مشاوره در خصوص ترس در کودکی و آثار آن در بزرگسالی در گفتگو با   خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: ترس اضطرابی است که منبع‌اش مشخص است و اضطراب، تنشی است که به ساختار عصبی وارد می‌شود. اضطراب پیش از تولد وجود دارد، زمانی‌که ساختار عصبی جنین کامل می‌شود تغییرات داخل رحم را متوجه می‌شود و اولین اضطراب‌ها شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: کودک هنگام تولد دنیای بیرون از بدن مادر را با ترس تجربه می‌کند. از همین لحظه است که باید دنیای اطرافش را ایمن بداند و طبیعتا مادر مانند یک سرباز مراقب کودک باشد تا کم کم باور کند دنیای اطرافش ایمن است. در 2 سالگی با اضافه شدن علائم به کودک اعتماد به جهان کم کم شکل می‌گیرد.

این مشاور در خصوص انواع ترس‌ها بیان داشت: ترس یک حالت هیجانی را در پی دارد. زمانی‌که کودک در برخورد با غریبه‌ها اعتمادبه نفس نداشته باشد کم کم از مواجه با محیط اجتماعی می‌ترسد واین به‌دلیل عدم امنیت فضای عاطفی و روانی کودک است.

وی افزود: ترس از بلندی، ترس از فضاهای بسته، ترس از حیوانات وترس از تاریکی از جمله ترس‌های دیگر است.

تمامی این ترس‌ها به‌دلیل عدم شناخت و درک درست از موقعیت است. در حقیقت آن موقعیت را نمی‌شناسد دچار اضطراب می‌شود و چون نمی‌تواند پیش‌بینی درستی از موقعیت‌ داشته باشد می‌ترسد و به دنبال کشف آن هم نمی‌رود.

صالحی در خصوص تأثیر ترس‌ها در دوران زندگی اظهار داشت: ترس‌های دوران کودکی از هر نوعی باشد، تأثیر گذارند. نوجوانی دوره‌ای است که با تغییر رشد عاطفی و شناختی، فرد به دنبال شناخت فرد و جهان پیرامون، خود را قالب نقش‌های مختلف قرار می‌دهد.

وی افزود: اگر نوجوان در این مرحله درگیر یک ترس خاص باشد از پذیرفتن نقش‌های اجتماعی هراس دارد. در ساختار هویتی فرد تأثیر نامطلوب می‌گذارد، فرد بی‌هویت می‌شود.

وی ادامه داد: فردی که ترس‌هایش درمان نشده در دوره بزرگسالی در تشکیل خانواده و تحکیم آن دچار تزلزل می‌شود. در زمینه شغلی هم چون خود را نشناخته هویت شغلی مناسبی هم نمی‌تواند داشته باشد. در دوره میانسالی نیز سردرگم است و از زندگی گذشته خود احساس رضایت نمی‌کند.

صالحی در پایان خاطرنشان کرد: والدین باید فضایی را برای کودک فراهم آورند که امنیت شناختی و روانی داشته باشد ،انواع مشکلات اقتصادی خانواده و مشاجرات والدین به وجود آورنده اضطراب‌های کودکان است. والدین باید مراقب باشند مشکلات خود را به کودک انتقال ندهند و همچنین برای تنبیه کودک از راهکار ترس استفاده نکنند.

اگر ترس‌ها ایجاد شود و از بین نرود، ریشه می‌دواند و همیشه وجود خواهد داشت.

انتهای پیام /


برچسب ها: احساس ، امنیت ، ترس ، کودکان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.