دکتر بهروز باریک بین متخصص پوست درگفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران درخصوص سیاهی دور چشم در برخی از افراد گفت: سیاهی دور چشم در بیشتر افراد ریشه ژنتیکی و ارثی دارد، اما برخی بیماریها مانند سینوزیت، پرکاری تیروئید و حساسیت نیز در تغییر رنگ دور چشمها موثر است.
وی با بیان اینکه تغییر رنگ پوست اطراف چشم ناشی از افزایش رنگدانههای پوستی نیست افزود: بنابر این نمیتوان آن را با روشهای معمول که در درمان لکهای پوستی استفاده میشود کم رنگ کرد یا از بین برد.
این تیرگیها به علت تغییرات عروق و ریوی پوست اطراف چشم است و عواملی مثل استرس، کم خونی، کم خوابی و خستگی باعث تشدید آن میشود.
باریک بین ادامه داد: تغییرات هورمونی هم میتواند تیرگی دور چشم ما را بیشتر کند. که در این موارد رفع عامل ایجاد کننده این تیرگی را از بین می برد ولی چنانچه سیاهی دور چشم ریشه ژنتیکی و ارثی داشته باشد فقط تا اندازهای میتوان این تیرگی را پوشاند و آن را کم رنگتر کرد.
وی عنوان کرد: درحال حاضر انواع مختلفی ازکرمها برای کمرنگ کردن سیاهی دور چشمها تهیه و عرضه شده که تا حدی کمک کننده هستند. باید توجه داشت که یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده این کرمها ویتامین K است. تأثیر ویتامین K در رفع سیاهی دور چشم در مقالات متعدد علمی به اثبات رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در این کرمها از مواد مختلف گیاهی استفاده میشود که با تسریع جریان خون مویرگی و بهبود تغذیه پوست هم باعث لطافت بیشتر پوست و هم بهتر شدن سیاهی دور چشم میشود.
انتهای پیام/