سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اختصاص 3500 سهمیه سفر حج برای حوزه های علمیه سراسر کشور

معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه گفت، 3500 سهمیه سفر حج برای حوزه های علمیه سراسر کشور به طلاب و علما اختصاص یافته است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران محمود ملک دار در همایش طلاب و روحانیون عمره گزار سال 93 که در سالن قدس مجتمع آموزشی امام خمینی(ره) برگزار شد، گزارشی از عملکرد ستاد عمره و عتبات این معاونت ارائه کرد.

وی با بیان اینکه خداوند امسال نیز توفیق داد تا با تلاش مدیر حوزه های علمیه سهمیه ای برای حوزویان در نظر گرفته شود، افزود: 3500 سهمیه برای حوزه های علمیه سراسر کشور به طلاب و علما اختصاص پیدا کرد.

ملک دار همچنین با بیان اینکه یکی از آداب حضور برای تشرف به سفر عمره، طهارت، پاکی و تخلیه از همه بدی ها است، ادامه داد: به فرموده امام صادق(ع) وقتی که زائری برای سفر به بیت الله الحرام آماده می شود، باید از همه بدی ها خود را تخلیه کند.

وی با بیان اینکه در سفر عمره فقط باید خدا را در نظر داشت و از دل مشغولی های حاشیه ای پرهیز شود، تصریح کرد، همچنین در ایام پیش از سفر به عمره باید خود را برای درک این حضور مهم آماده کنیم، زیرا این سفر معنوی، سیر الی الله است و به همین دلیل باید با بیداری حرکت کنیم و قدر این سفر را به عنوان میهمان الهی بدانیم.

ملک دار با بیان اینکه در همه استان ها نمی توان کاروان اختصاصی راه اندازی کرد زیرا سهمیه در برخی استان ها به اندازه تشکیل یک کاروان نیست، افزود: امسال 12 کاروان اختصاصی حوزویان از قم، اصفهان، مشهد و تهران به عمره اعزام خواهند شد و بطور قطع در امور فرهنگی و معنوی بیشتر تاثیرگذار خواهند بود.

معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه یکی از دغدغه های بعثه مقام معظم رهبری را تامین روحانیون کاروان های زیارتی خواند و گفت: حدود 80 نفر از اساتید طی سال گذشته به روحانیون کاروان های زیارتی اضافه شدند.

ملک دار با بیان اینکه کاروان اختصاصی روحانیون در معرض قضاوت عموم قرار دارد، افزود: رفتار و اخلاق کاروان اختصاصی حوزویان در بقیع، مسجدالحرام و مدینه علاوه بر اینکه مورد حساسیت خاص وهابیون قرار دارد، از دیدگان زائران ایرانی نیز مورد توجه است و به همین دلیل باید تلاش کرد تا به فرموده امام صادق(ع) رفتار ما مایه عزت و سربلندی ائمه اطهار(ع) باشد.

معاون بین الملل حوزه های علمیه نیز سه هدف مهم از سفر عمره را ایجاد تحول روحی، معرفی مکتب اهل بیت(ع) و معرفی اسلامیت نظام جمهوری اسلامی را عنوان کرد و گفت: فلسفه اصلی حج ایجاد تحول روحی است زیرا تمام احکام بر اساس مقاصدی است که از سوی خدواند برای ایجاد تحول در انسان شکل گرفته است.

حجت الاسلام «محمدحسن زمانی» تعبد و التزام دینی شیعه به احکام اسلام را یکی از توصیه های مهمی دانست است که عمره گزاران باید توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه دهها کتاب درمورد اسرار مناسک عمره و حج تالیف شده، گفت: بعثه مقام معظم رهبری دهها کتاب و نرم افزار را در این زمینه تولید کرده و طلاب باید این مسایل را مورد نظر قرار دهند.

زمانی با بیان اینکه حج و عمره شکوه مندترین و بزرگترین همایش ادیان در طول تاریخ بشریت است، تصریح کرد، با حضور جمعیت میلیونی حاجیان و عمره گزاران باید منافع امت را که یکی از اهداف معرفی مکتب اهل بیت(ع) به امت اسلام باشد را مورد توجه قرار دهید.



* با رفتار صحیح، معرف مکتب اهل بیت(ع) باشیم

معاون بین الملل حوزه های علمیه با بیان اینکه گروه های مذهبی مختلفی در سفر عمره و حج حضور دارند، افزود: توصیه به مناظره دینی با گروه های مختلف مذهبی نداریم، اما در برخوردهای خود، باید معرف مکتب اهل بیت(ع) باشیم.


* محبت اهل سنت به اهل بیت (ع)، سرمایه عظیمی است

وی با تاکید بر اینکه اکثریت اهل سنت دارای محبت به اهل بیت(ع) هستند و این مساله سرمایه بزرگی برای نقش آفرینی فرهنگی دینی است، ادامه داد: برخی از اهل سنت زیارت و توجه به اهل بیت(ع) را بالاتر از زیارت خلفای خود می دانند و افراد معتقد و با صداقت بسیاری دارند.

زمانی با بیان اینکه یکی از مهمترین وظیفه رسالت حوزویان، تبلیغ دینی و فرهنگی برای جذب به شیعه است، گفت: اگر حکیمانه، مهربانه و عالمانه اقدامات تبلیغی داشته باشیم، شاهد موجبات خوبی خواهیم بود.

معاون امور بین الملل حوزه های علمیه با بیان اینکه باید نسبت به معرفی اسلامیت نظام جمهوری اسلامی در سفر عمره اهتمام داشت، افزود: اکثریت مسلمانان از اصل نظام و ایرانی ها استقبال می کنند.

* حافظ عزت مندی تشیع باشید

حجت الاسلام والمسلمین «سیدعبدالفتاح نواب» مسوول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه نیز با اشاره به حدیثی از ائمه معصومین(ع) مبنی بر اینکه حافظ عزت مندی تشیع باشید، گفت: امام صادق(ع) در حدیثی فرمودند، شیعیان ما از مردم درخواست و گدایی نمی کنند، زیرا شیعه، اصل عزت مندی را همواره مورد تاکید قرار داده است.

وی همچنین با اشاره به حدیثی از حضرت زهرا(س) مبنی بر اینکه خدا حج را واجب کرد تا عامل تقویت دین باشد، افزود: سفر عمره گزاران باید موجب تقویت اعتقاد، اخلاق و رفتار معنوی افراد شود.

نواب، طواف به نیابت ائمه معصومین(ع) را یکی دیگر از اقداماتی دانست که باید عمره گزاران توجه داشته باشند.



* حج را تجملاتی نکنیم

وی با تاکید بر لزوم توجه به آمادگی های اخلاقی گفت: پیامبر اکرم(ص) سادگی در سفر حج و عمره را همواره مورد توجه قرار می دادند و به همین دلیل ما نیز نباید بدنبال تجمل گرایی و خرید لباس های احرام گران قیمت باشیم.

نواب انتخاب همسفر را از دیگر نکات مورد توجه عمره گزاران نام برد و افزود: تعاون و همگرایی از مهمترین اقداماتی است که عمره گزاران باید مورد توجه قرار دهند و به افراد مسن و معلول بی توجهی نکنند زیرا آنها نیز مهمان سفره الهی هستند.

انتهای‌پیام/
برچسب ها: اختصاص ، حج ، علمیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.