حمید پدرام متخصص ارتوپد و فوشیپ زانو در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: شکستگی سراستخوان ران جزء اورژانسهای ارتوپدی میباشد و درصورت درمان به موقع و درست بیماران بهبودی کامل به همراه خواهد داشت.
وی ادامه داد: در کودکان استخوان ران از محل رشد که زیر سر است جدا شده ممکن است گردن از ناحیه استخوانی بشکند و در پی آن جریان خون مختل شده، سراستخوان سیاه میشود و درصورت درمان به موقع بهبود مییابد.
وی بیان کرد: در کودکان تروما در سنین جوانی تا میانسالی ضربه یا فشار باعث شکستگی استخوان ران میشود اما در سنین بالاتر تنها تروما علت این عارضه نیست چرا که افراد سن بالا استخوانهایشان ضعیف است که با ضربهی بسیار سادهتری استخوانها میشکنند. معمولا شکستگی استخوان ران در ناحیه گردن ایجاد میشود که در نتیجه فرد احساس درد در ناحیه گردن و لگن دارد و دامنه حرکتی وی محدود میشود در صورتی که تروما مستقیم باشد تورم و کبودی نیز به همراه خواهد داشت.
پدرام گفت: در بعضی موارد که استخوانها ضعیف هستند بر اثر فعالیت و پیادهروی زیاد، مخصوصا در افراد مسن باعث ترک جزئی در استخوان میشودند که در این مورد فرد به دلیل درد بیش از حد به پزشک مراجعه میکند. کسانی که تحرک کمتری دارند مخصوصا درخانمها و در افرادی که بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای کلیوی و غدد دارند باعث پوکی استخوان میشوند.
برای درمان این عارضه بهترین راه نگهداشتن سر استخوان است تا جوش بخورد اما در بعضی مواقع جابهجایی آنقدر زیاد است که حتی اگر استخوان جا انداخته شود باز هم سر استخوان ران سیاه میشود.
وی اذعان کرد: درصورت سیاه شدن سر استخوان ران مجدداً عمل دیگری احتیاج است که باید تعویض مفصل و گذاشتن پروتز(مفصل مصنوعی) انجام شود که این جراحی برای اشخاصی که بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای قلبی دارند نوعی ریسک محسوب میشود.
انتهای پیام/