رامین نوری نیا فوق تخصص شبکیه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: تیروئید چشمی، بیماری اتوایمیون (خود ایمنی) است. بیشترین تأثیر تیروئید در زیاد شدن حجم عضلات کره چشم (بافت چربی به همراه عضلاتی که به کره چشم متصل هستند) است.
وی ادامه داد: درگذشته بیماری "یروئید چشمی" در اشخاصی که پرکاری تیروئید داشتند، دیده میشود اما امروزه در بیمارانی که تیروئید پرکاری ندارند و حتی عملکرد تیروئیدی طبیعی دارند نیز این عارضه ظاهر میشود.
وی بیان کرد: از جمله علائم عارضه تیروئید چشمی میتوان به کشیدگی پلکها ، بیرون زدگی کره چشم، دوبینی ناشی از گرفتگی عضلات چشم و همچنین زمانی که بیمار چشم خود را میبندد، پلک کامل قرنیه را پوشش نمیدهد و قرنیه در معرض خشکی قرار گرفته که در پی آن بیمار دچار زخم قرنیه و مشکلات مربوط به آن، اشاره کرد.
نورینیا گفت: یکی از علتهای اصلی بیماری تیروئید سیگار است در نتیجه باید از مصرف سیگار پرهیز کرد. در موارد خفیف این بیماری باید از "داروهای کورتوندار" استفاده کرد. در موارد شدید رادیوتراپی و در موارد حاد جراحی باید انجام داد. که در این صورت قسمتهایی از بافتهای پشت کره چشم برداشته میشوند.
وی اظهار داشت: زمانی که کره چشم بیش از حد تحت فشار است حجم بافتهای پشت چشم بیشتر میشود و به کره چشم فشار وارد شده و قرنیه به سمت بیرون مایل میشود در این حالت عصب بینایی تحت فشار قرار میگیرد و منجر به کاهش بینایی در فرد میشود که در نتیجه تا حد نابینایی شخص را پیش میبرد.
انتهای پیام/