سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصفهان/

موجودات کوچک، تهدیدات بزرگ

سازمان بهداشت جهانی، شعار روز جهانی بهداشت (7 آوریل – 18 فروردین ماه) را با عنوان "موجودات کوچک ،تهدیدات بزرگ" اعلام نموده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان، این روز را فرصتی برای افراد جامعه جهت مشارکت در فعالیت هایی که منجر به بهبود سلامت می شود، برشمرد.

دکتر سیّد علیرضا مروجی اظهار داشت: این موجودات کوچک (پشه ها، پشه خاكي ها، كنه ها، حلزون ها و ساس ها) طيف وسيعي از انگل ها و عوامل بيماري زا را به انسان و حيوان منتقل مي كنند. به عنوان مثال پشه ها نه تنها بيماري مالاريا و بیماری تب خونریزی دهنده دانگ را منتقل مي كنند ناقل فيلاريازيس، ، آنسفاليت ژاپني و تب زرد نيز هستند.

وی، سالک و کالاآزار، مالاریا، دانگ و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را از مهمترین بیماری های منتقله توسط این ناقلين عنوان کرد و گفت: بيماري هاي منتقله از راه ناقلين عمدتاً در نواحي گرمسيري و نيمه گرمسيري دنيا و در محل هايي كه دسترسي به آب آشاميدني سالم موجود نيست و مشكلات بهداشتي وجود دارد ديده مي شود.

دکتر مروجی، با بیان اینکه بيش از نيمي از مردم جهان در معرض خطر ابتلا به اين بيماري ها هستند، افزود: بيماري هاي منتقله از راه ناقلين 17 درصد بار كل بيماري هاي عفوني را شامل مي شود.

وی، ضمن اشاره به اینکه ساليانه بیش از یک ميليون مورد جديد سالك و 500000 مورد جدید کالاآزار در دنیا اتفاق می افتد که منجر به 20 تا30 هزار مرگ می گردد.تصریح کرد: كشنده ترين بيماري منتقله از ناقلين، مالاريا است كه در سال 2012 باعث مرگ 660 هزار نفر شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه تاکید کرد: دنگ بيشتر از ساير بيماري هاي منتقله از ناقلين در حال گسترش است و40 درصد از جمعيت جهان در معرض خطربيماري دانگ هستند و بروز اين بيماري در 50 سال گذشته 30 برابر شده است.

دکتر مروجی، با بیان اینکه به جز تب زرد و انسفالیت ژاپنی سایر این بیماری ها واکسن ندارند، یادآور شد: برای بسیاری از این بیماری ها درمان اختصاصی وجود ندارد و تجارت جهاني، مسافرت، تغييرات آب و هوايي و شهرنشيني در انتقال اين بيماري ها موثر هستند.

وی گفت: طیف علائم بالینی این بیماری ها از اشکال بدون علامت یا با علائم خفیف تا بیماری های شدید با میزان کشندگی بالا متفاوت است.

دکتر مروجی، زمینه های اقتصادی اجتماعی، سوء تغذیه، جا به جایی جمعیت، تغییرات آب و هوایی و تغییرات شرایط محیطی را از جمله عوامل اصلی خطر در بيماري های منتقله توسط ناقلين نام برد.

وی، ضمن اشاره به اینکه فقط يك گزش ساده توسط این موجودات کوچک برای انتقال کافی است، ادامه داد: در برخي نقاط دنيا، مشاركت وزارت بهداشت با حمايت سازمانهاي غير دولتي (NGO)و بخش خصوصي و انجام اقدامات و فعاليت هاي منطقه اي و جهاني، در كاهش بروز بيماري و مرگ و مير ناشي از آنها موثر بوده اند../س


انتهای پیام

برچسب ها: اصفهان ، روز ، جهانی ، بهداشت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.