سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ترکیه درباره یوتیوب و توئیتر به نظر دیگران اهمیتی نمی‌دهد/ جریان گولن در فضای سیاسی ترکیه تاثیری ندارد

سفیر ترکیه در تهران در خصوص موضع‌گیری برخی مقامات غربی درباره فیلترینگ توئیتر و یوتیوب گفت: ترکیه در قبال مسائل داخلی خود، اهمیتی به نظر دیگران نمی‌دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران؛«امیت یاردیم» سفیر ترکیه در ایران  با تبریک عید نوروز و روز 12 فروردین که روز جمهوری اسلامی ایران است و نیز تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا به تشریح روند انتخابات این کشور و نیز اتفاقات رخ داده طی چند ماه گذشته در ترکیه پرداخت که حاصل آن از نظر خوانندگان می‌گذرد.

فارس: انتخابات شهرداری‌ها در ترکیه برگزار شد که نتایج غیر رسمی آن حکایت از پیروزی حزب عدالت و توسعه دارد. ارزیابی شما از این انتخابات چیست؟

یاردیم: در مورد انتخابات رسانه‌ها صحبت کرده‌اند. با این حال نتایج انتخابات را باشکوه می‌دانم و امیدوارم نتایج آن برای مردم کشور و منطقه خوب باشد. مردم و دولت ترکیه پویا هستند و این شور و هیجان خاصیت مردم ترکیه است که ما را زنده نگه می‌دارد.

ترکیه نیز مانند ایران هر 2 سال انتخابات دارد که مجالس، شهرداری‌ها و پارلمان را شامل می‌شود. ترکیه 5 ماه دیگر انتخابات ریاست جمهوری را برگزار خواهد کرد که امیدواریم آن انتخابات هم برای مردم ترکیه و منطقه خوب باشد.

فارس: چرا نتایج رسمی هنوز اعلام نشده است؟

یاردیم: در این کشور یک شورای عالی انتخابات است که نتایج رسمی را آنها اعلام می‌کنند. لذا چند روز دیگر اعلام خواهد شد. البته یکی از مهمترین موضواعات این است که 90 درصد واجدین شرایط شرکت کرده‌اند که این موضوع روند بررسی را کمی کند کرده است.

فارس: برخی سیاستمداران بر این اعتقادند که در آینده ممکن است شاهد تغییراتی در سیستم حکومتی از پارلمانی و نخست وزیری به ریاست جمهوری باشیم. این موضوع چقدر جدی است؟

یاردیم: تا آنجا که می‌دانم این موضوع مطرح نیست ولی ما انتخابات ریاست جمهوری را طی 5 ماه آینده داریم. ترکیه در ماه‌های آینده وارد انتخاباتی می‌شوند که برای اولین بار رئیس‌جمهور را خودشان انتخابات می‌کنند.

فارس: آیا احتمال حضور اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد؟

یاردیم: این موضوع را مسئولین حزب تشخیص می‌دهند.

فارس: دلایل پیروزی حزب عدالت و توسعه بر جمهوری خواهان چیست؟

یاردیم: مردم ترکیه برای حضور در انتخابات همه مسائل از جمله موضوعات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را بررسی کردند. از آنجا که انتخابات شهرداری‌ها بود، انجام پروژه‌های محلی و استانی در این انتخابات تاثیرگذار بوده است.

فارس: یکی از جمهوری خواهان همکاری با جریان فتح الله گولن را عامل شکست حزب خود در انتخابات خوانده بود نظر شما در این باره چیست؟

یاردیم: ما نمی‌دانیم که جریان گولن در فضای سیاسی کشور چقدر قدرت دارد. ممکن است طرفداران این جریان در احزاب مختلف حضور داشته باشند، اما به طور دقیق نمی‌توان میزان قدرت و تاثیرگذاری آنها را بررسی کرد.

فارس: برخی تصور می‌کردند که با فشارها علیه حزب عدالت و توسعه و چالش‌های پیش آمده برای این حزب نظیر شنود مکالمات تلفنی و نظیر جلسات امنیتی مقامات دولتی، افکار عمومی به سمت احزاب دیگر متمایل شوند، اما این طور نشد. دلیل این امر از نظر شما چیست؟

یاردیم: وقتی سطح تحصیل، دانش و فرهنگ افراد یک جامعه ارتقا می‌یابد، نگاه آنها تغییر می‌کند. افکار عمومی می‌تواند سؤال کرده و ابهامات خود را برطرف کند. مردم به خدمات احزاب نگاه می‌کنند و کسی به شعارها اهمیتی نمی‌دهد. فکر نمی‌کنم جریان گولن بتواند تاثیری در روند انتخابات داشته باشد و اصلاً قابل بحث نیست. هر چند انتخابات شهرداری‌ها را داشتیم اما باید گفت که رویدادهای جهان و سیاست خارجی نیز بر آرای مردم ترکیه تاثیرگذار است.

فارس: با بروز برخی تنش‌ها در ترکیه دولت توئیتر و یوتیوب را فیلتر کرد. مقامات آمریکایی و غربی بلافاصله اما واکنش نشان داده و اعلام کردند که دولت باید این صفحات را رفع فیلتر کند. چرا این صفحات فیلتر شد و موضع شما در قبال اظهارات غربی‌ها چه بود؟

یاردیم: ما به عنوان ترکیه در قبال مسائل خود، اهمیتی نمی‌دهیم که دیگران درباره ما چه فکر می‌کنند. برای ما مهم اراده ملی خودمان است. گشایش فضای سیاسی، دموکراسی، توسعه، پیشرفت و بهبود وضعیت ملتمان را دنبال می‌کنیم و برایمان مهم نیست که این کار خوشایند کشورهای دیگر باشد یا نه؛ لذا اینکه یوتیوب یا توئیتر هست یا نه خیلی مهم نیست. این صفحات اجتماعی تنها یک وسیله هستند و نمی‌توانند معیار وجود یا عدم وجود آزادی در یک کشور باشند. نظر ما این نیست که چیزی را ممنوع کنیم و با ممنوعیت پیش برویم چرا که ممنوعیت مشکلات بیشتری ایجاد می‌کند. فکر می‌کنیم که احترام باید متقابل باشد و در مناسبات جهانی باید این اصل حاکم باشد.

بیشترین شکایت مردم درباره یوتیوب و توئیتر این بود که حقوق شخصی آنها آسیب دیده است. وقتی یک هموطن ترک در یوتیوب فیلمی می‌بیند که ارزش‌های شخصی وی را زیر سؤال می‌برد، انتظار دارد که حقش از سوی دولت حفظ شود و ما برای حفظ حقوق شهروندان خود باید کارهایی انجام دهیم.

فارس: اقدام غرب دخالت محسوب نمی‌شود؟

یاردیم: زندگی یک مبارزه است. برخی می‌توانند خواسته‌های خود را پیش ببرند و برخی سختی بیشتری دارند. البته ما گوش خود را به جهانیان نمی‌بندیم چرا که به مردم خود اعتماد داریم. ممکن است برخی نظرات را با دقت گوش کنیم ولی کشورهایی که به عقاید مردم خود اعتماد دارند موفق‌ترند و این راه ماست. در پروسه‌ای که دنبال می‌کنیم این موارد مشکلات کوچکی هستند و اهمیتی ندارند. مهم پروسه‌های بلندمدت و استراتژیک است که ما آنها را دنبال می‌‌کنیم.

برچسب ها: ترکیه ، یوتیوب ، اهمیت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.