سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی:

جا افتادن واژه‌های فرهنگستان همکاری نهادهای مختلف را می‌طلبد

"نسرین پرویزی" گفت: همکاری بین نهادها در زمینه کاربرد واژه‌های فرهنگستان زبان وادب فارسی کامل نیست و در نتیجه این واژه‌ها به کار نمی‌رود و این موضوع اشکال و ایراد کلمات مصوب است.

نسرین پرویزی، معاون گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در گفتگو با خبرنگار  ادبیات باشگاه خبرنگاران گفت: فرهنگستان زبان و ادب فارسی وبگاهی برای دریافت انتقادات و پیشنهادات پیرامون واژه‌گزینی دارد که در بخش پیشنهاد شما چیست می‌توان انتقادات و پیشنهادات را مطرح کنند.

وی افزود: میان فرهنگستان زبان و ادب فارسی با جامعه ارتباط وجود دارد و مرتب پیشنهادهایی به این نهاد ارائه می‌شود واژه‌های مصوب فرهنگستان سه ساله به صورت مقدماتی تصویب می‌شود و بعد از گذشت سه سال و دریافت انتقادات تصویب نهایی می‌شود.

معاون گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: شاید در واقع 40 هزار واژه در فرهنگستان زبان و ادب فارسی تصویب شود که از آن میان بیش از 500 واژه تخصصی وبرخی از این واژه‌ها عمومی می‌شود وبا دید عمومی نمی‌توان به واژه‌های مصوب فرهنگستان زبان وادب فارسی نگریست.

پرویزی تصریح کرد: خیلی از پیشنهادهایی که درباره واژه گزینی های فرهنگستان زبان وادب فارسی مطرح می‌شود به خوشه واژه‌ها نگاه نمی‌کنند نزدیک به 80،90 درصد واژه‌های فرهنگستان زبان وادب فارسی توسط اهل فن هر رشته ساخته می‌شود و تنها فرهنگستان بر آن صحه می‌گذارد.

وی عنوان کرد: 10تا15 درصد واژه‌های مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی توسط خود این نهاد ساخته می‌شود که جا نیفتادن واژه‌های مصوب فرهنگستان زبان وادب فارسی کم لطفی است واژه‌های مصوب از میان واژه‌های رایج در میان مردم برگزیده شده و رواج آن به چند شکل از جمله از طریق رسانه‌ها ومطبوعات صورت می‌گیرد.

پرویزی بیان کرد: دلیل کاربرد واژه‌های مصوب فرهنگستان زبان وادب فارسی آن است که همکاری بین نهادها در زمینه کاربرد واژه‌های فرهنگستان زبان وادب فارسی کامل نیست و در نتیجه این واژه‌ها به کار نمی‌رود واین موضوع اشکال و ایراد کلمات مصوب است.

معاون گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان وادب فارسی خاطرنشان کرد: باب واژه‌های مصوب فرهنگستان زبان وادب فارسی درکتاب‌های درسی وارد شود وبه دلیل کاربرد واژه‌های زبانشناسی چون واژک درکتابهای درسی، این واژه‌ها با در دوره‌های دانشگاهی بیگانه نیست ومردم این واژه‌ها را در کتاب درسی مشاهده می‌کنند.

وی اظهارداشت: موسسه فرهنگستان زبان وادب فارسی یک موسسه پژوهشی است با ورود واژه‌های مصوب فرهنگستان زبان وادب فارسی در جامعه باید مورد بررسی قرار بگیرد واژه گزینی های فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای نسل حاضر نیست زیرا نسل حاضر به تعدادی از این واژه‌ها عادت کردند.

معاون گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان وادب فارسی افزود: واژه یارانه توسط صدا وسیما و دولت به کار برده شد، دیگر واژه همچون سوپسید به دست فراموشی سپرده شده مردم نمی توانند واژه‌های جدید را بدون کاربرد و اطلاع رسانی رسانه‌ها به کار برند و ما قادر به چاپپ 70 میلیون فرهنگنامه برای هر ایرانی نیستیم.

انتهای پیام/ اس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.