به
گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران سعید ایزدی با بیان اینکه يكي از سياستهاي دولت جديد پيشگيري از گسترش اين نواحي است افزود: این سیاست در قالب برنامههايي با معاونت شهر سازی در حال پيشبرد آن هستيم.
وی در ادامه اظهار داشت: در این راستا ،تلاش ميكنيم با ابزارهايي كه به عنوان نهاد حاكميتي در اختيار داريم، به شكل نظارتي با نظام مهندسي، دستورالعملي تدوين نمائیم تا از گسترش سكونتگاههاي غيررسمي جلوگيري شود.
معاون وزیر راه وشهرسازی در ادامه توضیح داد: در 77 شهر، حدود 52هزار هكتار سكونتگاه غيررسمي و 76 هزار هكتار بافت فرسوده و نابسامان شناسايي شده اند.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمان وبهسازی شهری ایران در ادامه تصریح کرد: جمعيتي بيشتر از 6 ميليون نفر در سکونتگاه های غیر رسمی زندگي ميكنند. اگر اين جمعيت را با جمعيتي كه در بافتهاي فرسوده زندگي ميكنند جمع ببنديم حدود 16 ميليون نفر ميشود كه اين نشان ميدهد 16 ميليون نفر از جمعيت كشور در شرايط نامناسب و مكانهايي كه در مخاطره هستند زندگي ميكنند.
ایزدی با اشاره به اینکه ضروري است دولت در قالب برنامههايي به اين مخاطرات توجه كند،گفت: يكي از راههاي جلوگيري از گسترش سكونتگاههاي غيررسمي توانمندي ساكنان اين نواحي است.
وی در ادامه تصریح کرد: بهترين راهحلي كه در مطالعه مشترك با بانك جهاني به آن رسیدیم دخيل كردن اهالي اين سكونتگاهها در ساماندهي اين محلهها است.
معاون وزیر راه وشهرسازی در ادامه خاطر نشان کرد: شعار توانمندسازي از اينجا آغاز شد تا دولت در اين مناطق مراكز آموزشي و فني ايجاد کند و به وسیله این کار بنيان اقتصاد خانوادهها شكوفا شود.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران با اشاره به اینکه ساخت مسکن مهر در گسترش سکونتگاه های غیر رسمی موثر است افزود: گسستگي در پيوندهای بافتهاي شهري ، نابسامانيهايي را در آينده به دنبال خواهد داشت، هم نابساماني در عرصه اجتماعي هم نابساماني در عرصه های فيزيكي و كالبدی ایجاد می کرد.
وی در ادامه توضیح داد: در ساخت مسکن مهر، به جاي اين كه از فرصتهاي درون شهر استفاده كنيم در حاشيه شهرها مسکن ساخته شده و ضمن گسترش افقی ناموزون شهر موجب افزایش محدوده های خدمات مدیریت شهری ، ازبین رفتن منابع و گسست فضائی - کالبدی شهر شده است .
انتهای پیام/