سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

"سکته مغزی" تهدیدی برای "سلول‌های عصبی"

عوارض ناشی از سکته‌های خفیف مغزی غالباً به طور کامل بهبود می‌یابد اما در تعدادی از بیماران نیز درجاتی از ناتوانی باقی خواهد ماند.

دکتر سید محمود طباطبایی متخصص بیماری‌های مغز واعصاب درگفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: عوارض سکته و برگشت پذیر بودن آن بستگی به دو عامل زمان و وسعت عارضه دارد هر چه قدر اختلال خون رسانی به مغز مدت زمان بیشتری طول بکشد تعداد بیشتری از سلول‌های عصبی آسیب می‌بینند و عوارض بیشتر است.

وی افزود: یکی از ویژگی‌های بسیار مهم سلول‌های عصبی این است که تعداد این سلول‌ها ثابت است و برعکس سایر قسمت‌های بدن این سلول‌ها ترمیم نمی‌شوند به عنوان مثال سلول‌های پوست بدن هر 20 روز یک بار نو می‌شوند و لایه قبلی به طور کامل از بین می‌رود.

طباطبایی تصریح کرد: گلبول‌های قرمز و سفید حداکثر عمرشان سی روز است و پس از این مدت سلول‌های خونی جدید جای آن را می‌گیرد بسیاری از قسمت‌های دیگر بدن نیز همین وضعیت را دارند.

وی ادامه داد: اما متاسفانه سلول‌های عصبی یا ترمیم نمی‌شوند یا اینکه قدرت ترمیم شان خیلی کم است اگر به هر دلیلی از جمله ضربه، تصادف و سکته این سلول‌ها از بین بروند دیگر جایگزین نمی‌شوند.

طباطبایی در پایان اظهار داشت: به دنبال از بین رفتن این سلول‌ها این قسمت از مغز دیگر نمی تواند عملکرد طبیعی خود را داشته باشد البته با کمک سلول‌های مجاور ممکن است عملکرد بیمار به طور نسبی و تا اندازه‌ای بهبود یابد.

انتهای پیام/
برچسب ها: سکته ، مغز ، سلول ، عصبی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.