به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران استفاده از کودهای حیوانی از زمان قدیم در روستاها و برای مصارف کشاورزی مرسوم بود . این کود به دلیل عدم عناصر شیمیایی قابلیت تجزیه پذیری در محیط دارد و به همین منظور می تواند روش خوبی برای نیل به اهداف توسعه کشاورزی پایدار باشد . در زیر با برخی انواع متفاوت این کود و راه های استفاده از آن آشنا می شویم .
**کود اسبی اسب مقدار زیادی علف هرز می خورد و غذای خود را نرم و پودر نمی کند و در نتیجه تعداد از بذور علف هرز سالم از دستگاه گوارش آن عبور می کنند و به همین علت کود اسبی بذر علف هرز زیادی دارد.برای گیاهان اسید دوست کود اسبی مناسب می باشد. کود اسبی نسبت به کودهای گاوی و مرغی درصد ازت بیشتری دارد.سرعت قابلیت استفاده عناصر غذایی کود اسبی متوسط می باشد.کود اسبی برای گیاهان گلدار ، سبزی و صیفی و گیاهان ریشه ای و غده ای مناسب ترین کود می باشد.
**کود گاوی گاو مقدار زیادی علف می خورد و آنها را خوب جویده وخرد می کند و سیستم گوارش گاو کارایی بیشتر در هضم غذا دارد و در نتیجه کود گاوی تعداد بذر علف هرز کمتری دارد.آزاد سازی عناصر غذایی از کود گاوی تا میزان 50 درصد ممکن است بیش از 18 هفته طول بکشد.این کود برای پروش یونجه مناسب است .
**کود مرغی کود مرغ مخلوطی از کود مرغی خام و مواد بستر نظیر خاک اره ، خرده چوب و پوسته برنج می باشد. وبه دلیل ماندگاری بالایی که دارد برای پرورش نهال مناسب است .
**شرایط مصرف کودهای حیوانی کودهای حیوانی بلافاصله بعد از مصرف با خاک مخلوط کنید تا از هدر رفتن ازت آن جلوگیری بعمل آید.نزدیک به زمان کاشت گیاه زراعی از کودهای حیوانی به مقدار کمتر استفاده کنید در صورت مصرف زیاد کود حیوانی نزدیک به زمان کاشت مشکلات تاخیر در کاشت بدلیل ایجاد شرایط بسیار مرطوب هم چنین پس از کاشت نیز بعلت آزاد سازی آمونیاک می تواند موجب گیاهسوزی در بذور و رشد گیاهچه شود.
انتهای پیام/