سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نامه گروگان های سابق به اوباما:‌ برای سفیر جدید ایران ویزا صادر نکنید

وی افزود: حمید ابوطالبی یکی از میلیون ها جوان ایرانی بود که خواهان سرنگونی شاه بودند. حمید به هیچ عنوان تندرو نبود. او همیشه از خاتمی پشتیبانی می کرد و می دانم که او از برنامه اعتدال گرایانه روحانی پشتیبانی می کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، تعدادی از گروگان های حادثه گروگانگیری سال 58  سفارت آمریکا در تهران در نامه ای به دولت آمریکا خواستند برای حمید ابوطالبی سفیر جدید ایران در سازمان ملل متحد ویزا صادر نکند.

رویترز در این باره نوشت: از چند ماه پیش حمید ابوطالبی از طرف دولت ایران به عنوان سفیر جدید در سازمان ملل متحد معرفی شد اما تاکنون دولت آمریکا به درخواست صدور ویزای سفر وی به نیویورک پاسخ مشخص نداده است.

وکلای گروگان های پیشین در سفارت آمریکا در تهران گفته اند از اینکه دولت ایران یک دیپلمات فعال و نقش آفرین در بحران گروگانگیری را به عنوان سفیر خود در سازمان ملل متحد انتخاب کرده است خشمگین هستد.
آنها همچنین از دولت آمریکا خواستند به ابوطالبی ویزای ورود به این کشور داده نشود.

شماری از دانشجویان در سال 1358 با حمله به سفارت آمریکا در تهران،‌ تعدادی از دیپلمات ها و کارکنان سفارت را به مدت 444 روز به گروگان گرفتند. پس از این حادثه ،‌ دولت آمریکا روابط دیپلماتیک با ایران را قطع کرد.
 
ابوطالبی هم اکنون معاون سیاسی دفتر ریاست جمهوری ایران است. ابوطالبی از هفته ها پیش به عنوان سفیر جدید ایران در سازمان ملل متحد معرفی شد اما تاکنون پاسخ مثبت یا منفی به درخواست ویزای وی برای سفر به نیویورک ارائه نشده است.

وزارت خارجه آمریکا نیز گفته است که مراحل بررسی ارائه پاسخ به درخواست دریافت ویزای ابوطالبی محرمانه است و همچنان نتیجه آن مشخص نیست.

"باری روزن" یکی از دیپلمات های آمریکایی به گروگان گرفته شده در تهران در سال 1358 در بیانیه ای مخالفت خود را با صدور ویزا برای ابوطالبی اعلام کرده است.

این بیانیه توسط آلان مادیسون سخنگوی گروه حقوقی نماینده گروگان های پیشین در تهران مطرح شده است. این گروه حقوقی مسؤولیت نمایندگی این دیپلمات های سابق آمریکا برای مطالبه غرامت از تهران را برعهده دارد.

در این بیانیه آمده است: نباید پای او (ابوطالبی) به خاک آمریکا برسد.
مادیسون همچنین گفت که اطلاعات  موجود درباره ابوطالبی محدود است.

وی افزود: همه آن چیزی که می دانیم این است که او با حادثه گروگانگیری در سفارت آمریکا در تهران مرتبط است. بعد از 34 سال سخت است که بگوییم او در این حادثه فرد اصلی یا در حاشیه بوده است اما او آنجا بود و فهمیده ایم که او در فعالیت ها مشارکت داشت.

"توم لانکفورد" وکیل اصلی گروگان های آمریکایی هم گفت: در زمانی که هنوز 52 گروگان پیشین و خانواده آنها غرامتی نگرفته اند و احساس راحتی ندارند ایده اینکه یکی از فعالان در حادثه گروگانگیری ویزا دریافت کند و وارد آمریکا شود و سمت سفیر در سازمان ملل متحد را برعهده بگیرد یک طنز است.

وی افزود: این اقدام یک سیلی دیگری بر صورت آمریکایی هاست. رئیس جمهور، وزیر خارجه و کنگره آمریکا نباید اجازه چنین رویدادی را بدهند.

ابوطالبی قبل از این گفته بود که به عنوان عضوی از هیات ایرانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک در سال 1994 حضور داشته است.

یک مقام آگاه در وزارت خارجه ایران که خواست نامش منتشر نشود در این باره گفت: حمید، فرد معتدلی است و او همیشه به اعتدال و اصلاح ایمان دارد.

وی افزود: حمید ابوطالبی یکی از میلیون ها جوان ایرانی بود که خواهان سرنگونی شاه بودند. حمید به هیچ عنوان تندرو نبود. او همیشه از خاتمی پشتیبانی می کرد و می دانم که او از برنامه اعتدال گرایانه روحانی پشتیبانی می کند.

رویترز می نویسد: حمید ابوطالبی دیپلمات باتجربه در گذشته سمت های مهمی را در نمایندگی های ایران در اروپا برعهده داشت و رئیس جمهور روحانی وی را به عنوان سفیر جدید ایران در سازمان ملل معرفی کرده است اقدامی که از ماه ها پیش تاکنون برای هیات ها در مقر سازمان ملل متحد مشخص بود.

با این حال خبرهای منتشر شده درباره نقش وی درباره حادثه گروگانگیری دیپلمات های سفارت امریکا در تهران باعث شده تا گروگان های سابق از دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا بخوهند درخواست صدور ویزای حمید ابوطالبی را رد کند.

رویترز اضافه کرد: بسیاری ابوطالبی را شخصیت معتدل و اصلاح طلب و نزدیک به حسن روحانی رئیس جمهور و اکبر هاشمی رفسنجانی می دانند. او علاوه بر این به سیدمحمد خاتمی رئیس جمهور اسبق ایران نیز نزدیک است.

آمریکا براساس توافقنامه با سازمان ملل متحد ملزم به صدور ویزا برای کارکنان در سازمان ملل است با این حال حق عدم صدور ویزا برای کارمندان در این مجموعه را برای خود محفوظ می داند.

"ماری هارف" معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا نیز از واکنش به درخواست ویزای ابوطالبی خودداری کرد و گفت: ما درباره مسائل صدور ویزای افراد سخن نمی گوییم. مردم در درخواست دریافت ویزا آزاد هستند و براساس قوانین معمول، درخواست ها بررسی می شود.
دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد نیز از واکنش به این موضوع خودداری کرد.

ابوطالبی قبل از این گفته بود به هنگام حادثه گروگان گیری در سفارت آمریکا در تهران، او در اهواز حضور داشت به همین دلیل در این حادثه مشارکت نداشت.
 
وی افزود: هنگامی که به تهران برگشتم از من خواستند برخی از فعالیت های ترجمه را انجام بدهم. من این فعالیت را پذیرفتم. در کنفرانس مطبوعاتی به هنگام آزادی از زنان و کارکنان آفریقایی تبار سفارت حاضر شدم و ترجمه انجام دادم.
برچسب ها: وبگردی ، سفیر ، ایران ، سازمان ، ملل
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.