به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران، هنر رزمي كاراته درسال 1342وارد كشورمان ايران شد، و بنيانگذار كاراته درايران فرهاد وارسته بود و اولين نفري كه در كشور ما توانست موفق به اخذ كمربند مشكي شود مرتضي كاتوزيان بود که در خرداد سال 1349به اين امرنائل شد.
كاراته با سبكهاي كان ذون ريو، شوتوكان، و وادوريو درايران شروع به كار كرد ولي به تدريج سبكها گسترش يافت. درسال 1351آمادگي كاراته به عنوان اولين باشگاه رسمي كاراته كشور كار خود را به صورت منسجم و كلاسه شده آغاز نمود.
درسال 1352براي اولين بار تيم ملي كاراته كشورمان شكل گرفت كه با هزينه شخصي به دومين دوره مسابقات جهاني كه در پاريس برگزارشد، و موفق به كسب مدال برنز كوميته تيمي و عنوان پنجمي اين دوره ازمسابقات شد.
درسال 1353فدراسيون كاراته ايران شكل گرفت كه مسئوليت آن ازسوي سازمان ورزش وقت به فرهاد وارسته واگذار شد.
امروزه فدراسيون كاراته متولي امور مربوط به سبكهاي آزاد كاراته نيز هست به 2 شكل رينگي و غير رينگي فعاليت مي كند.
اما آنچه كه مسلم است اين است كه، ورود كاراته به ايران با سبك كان ذن ريو بوده است. كاراته از يك زير زمين 40متري متعلق به منوچهر وارسته پدر بنيانگذار كاراته ايران "دكتر فرهاد وارسته " و با 6-5 نفر در خيابان بهار شمالي شروع شد، پس از چند ماه در همان سال به سالن مشت زني وقت منتقل و پس از مدتي هم از آنجا نقل مكان كردند.
به دليل مخالفتهاي مقامات وقت مبني بر اينكه كاراته يك دفاع شخصي است و فقط بايد در ارتش و شهرباني تدريس شود، دوباره به همان زيرزمين 40متري بازگشت.
اولين پيش قراولان و همراهان كاراته در سالهاي اوليه عبارت بودند از دكتر علوي مقدم استاد فعلي تاريخ در دانشگاه لندن، داريوش اميني، اصلاني، وقايع نگار، كاتوزيان و ...
پس از عبور از سالهاي دشوار كاراته درسال 1351سال شكوفايي كاراته فرا رسيد. تأسيس آمادگي كاراته ايران در اين سال تحولي بزرگ را در كاراته ايجاد نمود.
آكادمي كاراته ايران كه درخيابان عبده سابق روبروي خيابان فاطمي بود، به عنوان اولين باشگاه رسمي كاراته كشور كار خود را به صورت منسجم آغاز كرد.