به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، سازمان داوطلبان به عنوان یکی از بدنههای اصلی و جمعیت و جمعیت هلال احمر از سال 81 با هدف حل مشکلات بهداشتی حاشیه نشینان شهری و روستایی، طراحی و اجرای طرح ملی کاروانهای سلامت را به عنوان یکی از اهداف بشر دوستانه و داوطلبانه خود در دستور کار قرار داد.
داوطلبان شرکت کننده در طرح کاروان سلامت، با شرکت در جلسات توجیهی و آموزشی در جمعیت هلال احمر سراسر کشور، آموختههای خود را به ساکنان مناطق روستایی محروم و حاشیه شهرها منتقل میکنند و برای حفظ سلامتی و درمان رایگان بیماران نیازمند تلاش میکنند. حیطه فعالیت داوطلبان متناسب با نیازهای جامعه هدف توسعه یافته و هم چنین در امور اجتماعی و خانوادگی با ارائه مشاورههای گوناگون متخصص همچون در زمینه روانشناسی، تغذیه، کنترل جمعیت، مبارزه با بیماریهای واگیر دار، آموزش کمکهای اولیه به کمک مردم شتافتهاند.
در خصوص انتخاب مناطق هدف برای گسیل خدمات بهداشتی و درمانی، ابتدا داوطلبان هر منطقه نسبت به شناسایی منطقه و نیاز سنجی آن اقدام میکنند و پس از اولویت بندی نیازها و با مساعدت سایر گروههای داوطلبی جهت پاسخگویی به نیازهای منطقه، برنامه ریزی و خدمات یاد شده را در اختیار افراد شناسایی شده قرار میدهند.
همچنین ارائه سایر خدمات نیز چون ساخت حمام، مرمت منازل روستائیان، آموزشهای فرهنگی، امداد و کمکهای اولیه، پیشگیری از بیماریهای شایع،تست قند و فشار خون، توزیع بروشورهای بهداشتی و نیز اهدای کتاب، البسه، اقلام غذایی و ملزومات تحصیلی از دیگر بخشهای این طرح است.
لازم به ذکر است در این طرح تمامی داوطلبان بدون هیچگونه چشمداشت مادی و با تلاش بی وقفه خود از بروز بیماریها و معلولیتهای فراوان در محیط شهر و روستا پیشگیری میکنند و چه بسا بسیاری از بیماریهای نا شناخته و یا نهفتهای که در اجرای این طرح شناسایی میشوند.
رئیس سازمان داوطلبان، فرحناز رافع در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: اعضا و داوطلبان نقش اول اجرای این طرحها هستند و جمعیت نقش تابع دارد، به این معنی که ابتدا باید با بهره گیری از خدمات و مشارکت مالی داوطلبان و خیرین، زمینههای لازم فراهم و سپس جمعیت با اتخاذ روشهای مدیریتی این پروژهها را به مرحلهی اجرا در میآورد.
وی در ادامه با اشاره به نحوه فعالیت و کمک رسانی داوطلبان متخصص جمعیت به اقشار نیازمند افزود: داوطلبان متخصص طی سالیان متمادی با صرف میلیادرها ریال از وقت و سرمایه خود ، بدون نیاز به کار تبلیغی، تمام توان خود را در راستای حمایت از سلامت انسانها به کار بستهاند.
وی در ادامه تصریح کرد: کاروان سلامت اخیر در سی و پنجمین دهه مبارک فجر نمونهای از خدمات بشر دوستانه پزشکان متخصص داوطلب است که با حضر در مناطق روستایی و کم برخوردار هزاران نفر روستایی در استانها سیستان و بلوچستان، کهکیلویه و بویر احمد و مصدومان شیمیایی سر دشت که سلامتی آنان به دلیل عدم دسترسی به امکانات ابتدایی بهداشتی- درمانی تهدید میشد، توانستند خدمات ضروری و مورد نیازشان را از گروه پزشکی این کاروانها دریافت کنند.
رافع در ادامه با اشاره به نیاز برخی از مردم به خدمات خاص تر بیان داشت: به علاوه برگزاری کارگاههای آموزشی برای مقابله به بیماریهای شایع و واگیر، اعزام بیماران نیازمند به اعمال جراحی تخصصی به مراکز استانها و یا تهران و تامین هزینه درمان از سوی خیرین و نیکوکاران از جمله خدمات کاروانهای سلامت است.
رئیس سازمان داوطلبان با بیان اینکه از چالش و محرومیتها با اعزام کاروانهای سلامت مشخص شد، افزود: طی سالها با اعزام کاروانهای سلامت شاهد این بودیم که در برخی مناطق ایران، سوء تغذیه کماکان معضلی جدی است و در این رابطه سازمان داوطلبان اقدام گستردهای را به منظور ارائه خدمات تغذیهای،مشاوره و کمکهای مقطعی پی ریزی کرده است.
رافع با اشاره به اعزام کاروانهای سلامت در سال 92 و رشد 182 درصدی آن نسبت به سال قبل خاطرنشان کرد: هزار و 690 کاروان سلامت به مناطق محروم اعزام شده است و به 940 هزار و 382 نیازمند خدمات همچون ویزیت و توزیع داروی رایگان، کنترل فشار خون و سایر خدمات پزشکی ارائه شده است.
گفتنی است: کاروانهای سلامت هر سه ما یکبار به مناطق محروم اعزام میشوند و 10 هزار پزشک متخصص داوطلب به مدت چند روز با استقرار در مناطق کم برخوردار خدمات خود را ارائه میکنند.
باید گفت که طرح ملی کاروان سلامت در سالهای اجرایی خود، به تغییر نگرش و عملکرد اقشار محروم و کم برخوردار نسبت به توانایی باالقوه خود در جهت تغییر و بهبود شرایط زندگی کمک کرده و سبب بهبود شاخصهای بهداشت، در این مناطق شده است./سل
انتهای پیام/