سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گردشگری در ایران

بندپی بهشت گمشده مازندران

بندپی از دو کلمه بند و پی ترکیب شده است که بند در اصطلاح محلی به سرزمین مرتفع و پی به سرزمین پست جلگه ها اطلاق می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران ، در گذشته در زمان صفویان قسمتی از سرزمین وسیعی بنام چلاو بوده که فعلا چلاو منطقه ای در جنوب آمل است حکومت مرکزی صفویان اگر چه تاریخ آن مشخص نیست برای اینکه منطقه مزبور را که بسیار وسیع و ساکنان غیر قابل کنترل داشت بهتر بتواند اداره کند آن را به دو قسمت بندپی و چلاو تقسیم نمود و این تقسیم بندی دقیقا قبل از دوران افشاریه صورت گرفته است زیرا قبل از آن هیچ سندی راجع به نام بندپی وجود نداشت.

اما در زمان افشاریه روستای دیوا از قرائ بندپی که از املاک خاصه شاهی بوده به چهارصد سکه نادری به اهالی دیوا فروخته شد که در این سند کلمه بندپی بعنوان نام منطقه آمده است در اوایل دوره قاجاریه به علت حمایت اهالی آن از زندیه رو به خرابی می‌رود.

 پس از صدارت میرزا محمد شفیع مازندرانی از اهالی بندپی رو به بهبودی می‌رود و بنا به تقسیمات کشوری سال ۱۲۸۷ شمسی یکی از بلوکات ولایت مازندران محسوب می‌شد که شخصی بنام نایب الحکومه بر آن حکمرانی می‌کرد.

بندپی در تقسیمات کشوری سال ۱۳۱۶شمسی یکی از بخش‌های شهرستان ساری بوده است و در این تقسیمات تنها ساری و گرگان شهرستان بوده‌اند و بقیه شهرهای مازندران بصورت بخشداری اداره می‌شدند.

مقر بخشداری بندپی در روستای مقریکلا در غرب بندپی بوده که از سال ۱۳۵۵ پس از طرح روستاهای منظومه ای مکان آن به شهرک خشرودپی انتقال یافت.

دهستان‌های بندپی به دو بخش مجزای بندپی غربی و بندپی شرقی تقسیم گردیده که در سال ۱۳۷۰ محل استقرار بخشداری در غرب به مرکزیت خوشرودپی و در شرق به مرکزیت گلوگاه است.
بندپی شرق به دهستان‌های سجادرود و فیروز آباد تقسیم شده که از نظر درجه سکونتگاهی جز دهستان درجه یک ولی در سطح بابل در درجه سی و سوم قرار دارد.

دهستان خوشرودپی از نظر سکونتگاهی رتبه پنجم را کسب کرده است از دهستان‌های خوشرود و شهیدآباد تشکیل شده است.

از مزایای بخش بندپی غربی داشتن سد زیبای شیاده است که وجود آن بعنوان تفریحگاه ساکنان  این بخش و مهمانان است و هم قوت قلبی برای کشاورزان پروژه کشتارگاه صنعتی که در دست ساخت است می‌تواند زمینه اشتغال جوانان بیکار را فراهم نماید.

پادگان آموزشی المهدی(عج) وجودش روزنه امیدی است برای اهالی تا نسبت به فراهم آمدن امکانات رفاهی مساعدت شود.

دشت‌های سرسبز و خرم و جنگل انبوه  با پوشش گیاهی و داشتن رودخانه‌های بزرگ و کوچک به همراه سادگی و بی‌آلایشی ساکنان بخش بندپی زیبایی‌های این بخش را دوچندان ساخته است.

انتهای پیام/
برچسب ها: گردشگری ، بندپی ، مازندران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.