سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

الجزيره:

پيمان‌هاي تجارت آزاد، عاملی برای بيکاري "کارگران آمريکايي"

پیمان‌های تجارت آزاد آمریکا با سایر کشورهای جهان، باعث بیکاری کارگران آمریکایی شده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ به نقل از الجزیره انگلیسی، احتمال کاهش بیش از پیش مشاغل در آمریکا به علت پیمان‌های تجاری جدید آمریکا با مناطق آسیا اقیانوسیه وجود دارد.

بر همین اساس، پیمان سابق "نفتا" باعث شد بسیاری از مشاغل آمریکایی به مکزیک که کارگران ارزان‌تری دارد، منتقل شود.

"جری فیت"، کارگر آمریکایی می‌گوید: من در سال 2007 میلادی در شرکت تولیدکننده‌ شمع‌های موتور خودروها در ایالت "اوهایو" کار می‌کردم که بر اثر امضای پیمان تجاری "نفتا" توسط دولت آمریکا، این مجال را یافت که کارخانه خود را به مکزیک منتقل کند و از همین رو، من و بسیاری از کارگران دیگر آمریکایی در این شرکت بیکار شدیم.

وی گفت: اکنون من کاری شخصی را برای خود دست و پا کرده‌ام که درآمد زیادی ندارد، اما تلاش دارم با پس‌انداز هرچه بیش‌تر دستمزدهایم، بتوانم دو دخترم را به دانشگاه بفرستم.

قرارداد تجاری "نفتا" باعث از دست رفتن هزاران فرصت شغلی فقط در ایالت اوهایوی آمریکا شد، با این حال آمریکا تلاش دارد دو پیمان تجاری بزرگ دیگر را به امضا برساند.

یکی از این دو پیمان، قرارداد تجارت آزاد دو سوی اقیانوس اطلس است که میان آمریکا و اتحادیه اروپا منعقد خواهد شد.

قرارداد بعدی، همکاری‌های تجاری دو سوی اقیانوس آرام است که میان آمریکا و کشورهای واقع در منطقه آسیا و اقیانوسیه به امضا خواهد رسید.

منتقدان آمریکایی می‌گویند، چرا جزییات این دو قرار داد از مردم و حتی کنگره آمریکا مخفی نگه داشته شده است؟

به نظر می‌رسد، پس از نهایی شدن متن این توافقات تجارت آزاد، دولت آمریکا در نظر دارد با ارائه یکباره‌ متن کامل آن به کنگره، اعضای کنگره را به تصویب سریع این دو پیمان تجاری وادار کند.

"مارسی کپتور"، عضو مجلس نمایندگان آمریکا که تلاش دارد انعقاد این دو پیمان جدید را توسط دولت آمریکا متوقف کند، گفت: آمریکا باید از پیمان تجاری "نفتا" و پیامدهای ناگوار آن درس بگیرد.

وی افزود: کارخانه‌هایی که از آمریکا به مکزیک رفته‌اند، دستمزدهای آنقدر نازلی به کارگران مکزیکی می‌دهند که این کارگران بومی حتی قادر به خرید یک دستگاه خودرو برای خود و خانواده‌هایشان نیستند.

از سوی دیگر، کارگران آمریکایی که سابقاً در این کارخانه‌ها کار می‌کردند، اکنون بیکار شده‌اند.

"کپتور" اظهار کرد: در این معاملات تنها صاحبان همان شرکت‌هایی سود برده‌اند که کارخانه‌های خود را به قیمت بیکار شدن کارگران آمریکایی، به مکزیک منتقل کرده‌اند و حتی دستمزد مکفی به کارگران مکزیکی نیز نمی‌دهند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.