سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برگزاری مراسم عزاداری ایام فاطمیه در سراسر کشور

به مناسبت ایام شهادت بی بی دوعالم حضرت صدیقه طاهره(س) برنامه های متنوع مذهبی و دینی، سخنرانی و نوحه سرایی در سراسر کشور در مساجد، حسینیه ها، تکایا، دانشگاه ها و امامزادگان و بقاع متبرکه برگزار شد.

به مناسبت ایام شهادت بی بی دوعالم حضرت صدیقه طاهره(س) برنامه های متنوع مذهبی و دینی، سخنرانی و نوحه سرایی در سراسر کشور در مساجد، حسینیه ها، تکایا، دانشگاه ها و امامزادگان و بقاع متبرکه برگزار شد.

کشیش معروف برنده جایزه تمپلتون شد


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،اسقف اعظم دزموند توتو برنده جایزه صلح نوبل، جایزه 1.7 میلیون دلاری بنیاد تمپلتون در سال 2013 را از آن خود کرد. "دزموند توتو" که از چهره‌های ضد آپارتاید در آفریقای جنوبی به شمار می رود این جایزه را به سبب فعالیتهایی که در طول زندگی در جهت "عشق و بخشش و گذشت" انجام داده دریافت کرد. توتوی 81 ساله در دهه 1980 میلادی از مخالفان اصلی رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی به شمار می رود. این جایزه از سوی بنیاد تمپلتون در 21 ماه می میلادی مقارن با خردادماه در شهر لندن به وی اعطا شد. اسقف اعظم دزموند توتو از فعالان صلح و رهبران جنوبی در سال 1984 برنده جایزه صلح نوبل شده بود. توتو اسقف بازنشسته انگلیکن است.

جایزه تمپلتون یک مراسم سالانه است که از سوی بنیاد تمپلتون برگزار می شود. این بنیاد که در سال 1972 توسط جان تمپلتون تأسیس شد سالانه براساس ارزیابی داوران خود از فردی که سهم قابل توجهی در تصدیق ابعاد معنوی زندگی ایفا کرده که در قید حیات است تقدیر می کند.

دالایی‌لاما سال گذشته این جایزه را به سبب کارها و فعالیتهایش در حوزه‌های علم و دین از آن خود کرده است. در طی چند سال اخیر جایزه تمپلتون معمولا به فیزیکدانان و الهی دانانی اعطا شده که کمتر در سطح جهانی شناخته شده بودند. این در حالی است که در سالهای اولیه اعطای این جایزه، این جایزه به شخصیتهایی چون مادر ترزا اعطا شده بود.

نشست گزارش و سنجش دو دليل ضروري نبودن و اخلاقي نبودن توليد علم ديني برگزار شد

هدف از اين نشست بررسی دو دلیل از دلایل چهارگانه مخالفت با علم دینی عنوان شد كه توسط سيد محمد تقي موحد ابطحي محقق گروه فلسفه علوم انساني پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ارائه شد.

وي گفت: مخالفان علم دینی چهار دلیل در مخالفت با علم دینی مطرح کرده اند: 1. تولید علم دینی ضروری نیست، 2. علم دینی ممکن نیست، 3. علم دینی مطلوب نیست و 4. تولید علم دینی اخلاقی نیست. وی در این بحث نشان داد که ضروری بودن علم دینی را نمی توان بر مبنای ناکارآمدی علم موجود، ضعف معرفت شناختی علم موجود، ناسازگاری علم موجود با دین اثبات کرد و تنها راه اثبات ضرورت تولید علم دینی پذیرش سرپرستی دین بر ابعاد مختلف حیات بشری است. همچنین وی برخلاف دیدگاه مخالفان علم دینی نشان داد که مراحل مختلف فعالیت علمی با رعایت ملاحظاتی چند مستلزم هیچ رفتار غیر اخلاقی ای نیست.

دوره آموزشی آشنايي با مباني نظري و فلسفي حقوق بشر در اسلام برگزار شد

پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با همكاري كميسيون حقوق بشر اسلامي ايران و مجمع عالي حكمت اسلامي دوره آموزشي كوتاه مدت «آشنايي با مباني نظري و فلسفي حقوق بشر در اسلام و نقد و ارزيابي نظام بين المللي حقوق بشر» را برگزار كرد.

نظر به ضرورت تبيين و معرفي شايسته مباني نظري و فلسفي حقوق بشر در اسلام براي تأثيرگذاري شايسته بر نظامهاي حقوقي در سطوح ملي و جهاني و با عنايت به لزوم پاسخ دهي تحليلي و فلسفي به بسياري از شبهات و پرسشهاي مطروحه در عرصه جهاني در همه زمينه ها ازجمله حقوق و آزاديهاي بشر و به منظور ارتقاء توانمنديهاي علمي دانش پژوهان فلسفه و حكمت اسلامي و بهره برداري از ظرفيت هاي آنان در عرصه تلاش هاي علمي داخلي يا خارجي اين دوره برگزار شد.

مفهوم حق در انديشه اسلامي و موازين بين المللي، مفهوم تكليف يا مسئوليت در انديشه اسلامي و موازين بين المللي، انسان در انديشه اسلامي و نظام بين المللي حقوق بشر، نوع نگرش به جهان در انديشه اسلامي و نظام بين المللي حقوق بشر، مباني معرفت شناسي اسلام براي تدوين نظام حقوقي و تفاوت آن با نگرش نظام بين المللي حقوق بشر، مباني اخلاق در انديشه اسلامي و تأثير آن بر نظام حق و تكليفها و تفاوت آن با نگرش مكاتب مهم فكري معاصر به عنوان محورهاي موضوعي اين دوره آموزشي ذكر شد.

همچنین بررسي مفهوم جهان شمولي و نسبي گرايي حقوق بشر از منظر انديشه اسلامي و موازين بين المللي، جايگاه دين در تدوين نظام حقوقي در نگرش اسلام و مقايسه با نظام بين المللي حقوق بشر، مكاتب فلسفي حقوق بشر درجهان معاصر، بنيادهاي نظري محدوده ها و قيود وارده بر حق هاي انساني در انديشه اسلامي و نظام بين المللي حقوق بشر، بررسي آسيبهاي فراروي تبيين مباني نظري حقوق بشر در جهان معاصر به عنوان دیگر محورهاي موضوعي اين دوره آموزشي ذكر شده است.

مراسم عزاي فاطمي در مصلاي تهران برگزار شد

مراسم سوگواری حضرت زهرا (س) توسط هیات رزمندگان اسلام درمصلای امام خمینی(ره) برگزار شد. در این مراسم معنوی حجت الاسلام والمسلمین عليرضا پناهيان به ایراد سخنرانی و مداح اهل بيت سعید حدادیان به ذکر مصائب اهل بیت(ع) پرداخت. همچنين هيئت رزمندگان اسلام به مناسبت دهه دوم فاطميه در حسینیه شهدای بسیج مراسم عزاداری برگزار کرد.

برگزاری مراسم عزاداری ایام فاطمیه در دانشگاه ها

هیئات مذهبی دانشجویی در دانشگاه های سراسر کشور که وابسته به دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها هستند در ایام سوگواری شهادت صدیقه کبری حضرت زهرا(س) اقدام به برگزاری جلسات سخنرانی با حضور وعاظ نامی کشور و همچنین برقراری نمایشگاه های پوستر، کتاب و عکس و نرم افزار در محوطه و مساجد دانشگاه ها کرده اند.

سوگواره دردانه مصطفی (ص) برگزار  شد

در نخستین روزهای سال و همزمان با ایام شهادت دخت گرامی پیامبر(ص) خانه فرهنگ حافظیه مراسم سوگواری در سوگ دردانه مصطفی برگزار کرد.

تجمع کاروان دانشجویی عزاداران فاطمی (س) برگزار شد

کاروان دانشجویی عزاداران فاطمی به همت بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال و دانشگاه تربیت پاسداری امام حسین(ع) به اقامه عزا پرداختند.

این تجمع بزرگ چندین هزار نفری در قالب کاروان از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال(پردیس حکیمیه) آغاز و در جوار مزار شهدای گمنام دانشگاه امام حسین(ع) تجمع و مراسم اصلی عزاداری برگزار شد.

وخامت وضعیت جسمانی بندیکت شانزدهم

واتیکان از وخامت حال جسمانی بندیکت شانزدهم پاپ مستعفی و رهبر پیشین کاتولیکهای جهان خبر داد.

در این گزارش عنوان شد ما، بندیکت شانزدهم را زمان زیادی در بین خود نخواهیم نداشت. پاپ 85 ساله در ماه فوریه از سمت خود استعفا داد و این در حالی بود که وضعیت جسمانی او خوب نبود.

مراسم سوگواری حضرت زهرا (س) در مناطق مختلف تهران برگزار شد

مراسم عزاداری حضرت فاطمه زهرا (س) ام الائمه امروز صبح با حضور خیل عزاداران فاطمی در مصلای بزرگ امام خمینی(ره)، میدان امام حسین(ع) و میدان هفت تیر برگزار شد.

مراسم سوگواری شهادت حضرت زهرا(س) همچون سنوات گذشته امروز یکشنبه 25 فروردین همزمان با سراسر کشور در مصلی امام خمینی(ره) تهران برگزار شد. این مراسم با حضور مردم خصوصاً جوانان در شبستان امام خمینی(ره) انجام شد.

مجموعه 7 جلدی دائرةالمعارف صحابه پیامبر(ص) رونمایی شد

مجموعه 7 جلدی دائرةالمعارف صحابه پیامبر (ص) با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و دکتر حسین قشقایی رئیس پژوهشکده باقرالعلوم(ع) در سالن همایشهای پژوهشکده باقرالعلوم(ع) رونمایی شد. حجت الاسلام خاموشی در مراسم رونمایی از مجموعه هفت جلدی دائرةالمعارف صحابه پیامبر اعظم(ص)، گفت: مطالعه زندگی صحابه گرامی پیامبرص) مدلی از سبک زندگی به ما ارائه می دهد.

در ادامه این مراسم دکتر قشقاوی رئیس پژوهشکده باقرالعلوم(ع) نیز طی سخنانی ب ارائه گزارشی از روند  تدوین این دایره المعارف پرداخت و گفت: تاریخ صحابه و سیره منطبق با معارف شیعی نوشته شد و دوم آنکه این مجموعه در عین اینکه مستند و علمی ـ پژوهشی است جنبه تبلیغی ـ ترویجی نیز دارد که این ویژگیها اهمیت کار را دو چندان کرده است. این کتاب با نگاهی که به روایات شیعی داشته به عنوان یک منبع مستند تاریخی می تواند برای جهان اسلام مورد توجه باشد.

پژوهش نظریه تجویزی سبک زندگی اسلامی ارائه شد

در نخستین نشست کارگروه تدوین سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی در سال 1392 که در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، پژوهش نظریه تجویزی سبک زندگی اسلامی ارائه شد.

دکتر علیرضا علی‌ احمدی مدیر طرح سبک زندگی اسلامی- ایرانی شورای عالی انقلاب فرهنگی طی سخنانی در این مراسم گفت: با توجه به بررسی نهایی موضوع سند مهندسی فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، درخواست داریم تا موضوع سبک زندگی با توجه به دستاوردهایی که تاکنون این کارگروه داشته است، در سند مهندسی فرهنگی گنجانیده شود.

مراسم بزرگداشت آیت الله سید محمدباقر صدر و بنت الهدی صدر برگزار ‌شد

مراسم بزرگداشت دو شهید خاندان صدر، آیت الله سید محمدباقر صدر و بنت الهدی صدر در مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر برگزار ‌شد.

در این مراسم آیت الله محسن اراکی رئیس مجمع تقریب مذاهب اسلامی و از شاگردان آیت الله سید محمدباقر صدر سخنرانی کرد. همچنین کتاب «دختری از تبار هدایت» با موضوع زندگی شهید بنت الهدی صدر با حضور نویسنده معرفی شد
برچسب ها: فاطمیه ، دین ، اندیشه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.