دکتر محمد حسین سلطانزاده در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: دروغگویی یکی از رفتارهای شایع کودکان است که اغلب والدین را ناراحت میکند.
وی ادامه داد: دروغگویی در کودکان کمتر از هفت سال به سه دلیل اتفاق میافتد، واقعیت و خیال را در هم میآمیزد و گاه تصورات خود را کاملا واقعی میپندارد، کودک به نوعی تفکر آرزومندانه پسرفت کرده است مثلا کودکی که پدرش وی را ترک کرده ممکن است داستانهایی درباره این که پدرش شماره او را ندارد، بسازد و یا کودک به منظور فرار از تنبیه یا انتقاد دروغ میگوید.
دکتر سلطان زاده توصیه کرد: در مواجهه با کودکی که دروغ گفته آرامش خود را حفظ کنید و به او لقب دروغگو ندهید بلكه سعی کنید نوع دروغ او را مشخص کرده و بسته به آن واکنش مناسبی نشان دهید و اگر کودک دروغی ناشی از خیالات خود میگوید به او کمک کنید تفاوت بین واقعیت و خیال را تشخیص دهد.
وی تاکید کرد: اگر کودک با موقعیتی دشوار روبروست و آرزوهایش را به عنوان واقعیت بیان میکند وی را تشویق کنید که به جای این کار به بیان احساساتش بپردازد و از دیگران برای حل مشکلش کمک بگیرد.
وی در ادامه گفت: اگر کودک برای فرار از پیامد کار اشتباهش دروغ میگوید بهتر است که به جای واکنش شدید نسبت به دروغ گفتن ، درباره علت بد بودن کارش با وی صحبت کنید.
وی در پایان تاکید کرد: به خاطر داشته باشید کودک را با گفتار و رفتارتان تشویق به راستگویی کنید چرا که شما بهترین الگوی فرزندتان هستید.
انتهای پیام/