به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازشبکه العالم ؛ در فهرست زیر، به سبزیجات عجیب و غریب و گمشده ای اشاره شده که امروزه هم می توان بذر آنها را تهیه کرد و کاشت.1. برنج ممنوعه (Forbidden Rice) گونه های مشابه: برنج صورتی ماداگاسکار این برنج بومی چین است و وقتی پخته می شود رنگ آن بنفش تیره می شود و مزه ای شبیه به برنج قهوه ای دارد. آنتوسیانین (نوعی آنتی اکسیدان قوی) آن بالا است و حاوی ویتامین ب، نیاسین، ویتامین ای، کلسیم، منیزیم، آهن و روی است. بدین دلیل به آن برنج ممنوعه می گویند که فقط خانواده سلطنتی اجازه داشتند از آن بخورند. 2. چغندر غروب سرخ فام (Magenta Sunset Chard) گونه های مشابه: چغندر فلامینگو، چغندر رنگین کمان این گونه زیبا از چغندر که به نام چغندر اسفناجی یا چغندر برگی هم شناخته می شود، برگ های مسطح سبز تیره دارد و ساقه آن سرخ رنگ است. این گونه بسیار مقاوم در برابر دمای بالا و یخ زدگی ملایم است. این سبزی به هر غذایی رنگ زیبا می دهد. 3. لوبیا بوته ای زبان اژدها (Dragon Tongue Bush Bean) گونه های مشابه: لوبیا چیتی طلایی، لوبیا بورگاندی سلطنتی این لوبیا که راه های بنفش زیبایی دارد را می توان به طور خام نیز خورد، یا می توان آن را با غلاف پخت، یا بدون غلاف در سوپ یا خورش استفاده کرد. طعم آن منحصر بفرد است و در میان سرآشپزها بسیار محبوب است. 4. تربچه هندوانه ای (Watermelon Radish) گونه های مشابه: تربچه سیاه اسپانیایی، تربچه صبحانه این سبزی ریشه ای بزرگ به اندازه توپ بیسبال رشد می کند و طعم فلفلی ملایمی دارد. ظاهر آن بسیار شبیه به هندوانه مینیاتوری است. سطح خارجی آن سبز مایل به سفید است و داخل آن صورتی روشن است. همه تربچه ها غنی از اسید اسکوربیک، اسید فولیک و پتاسیم هستند و منبعی سرشار از کلسیم، منیزیم و مس هستند. 5. کدوحلوایی نقلی ویبی (Weebee Little Pumpkins) گونه های مشابه: کدوحلوایی امیش پای، کدوحلوایی کاسپر این کدوحلوایی های مینیاتوری از گونه آمریکایی هستند (که البته فروش آنها در آمریکا ممنوع نیست) و به اندازه یک کف دست هستند. طعم آنها شیرین است و حاوی کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر، ویتامین آ و بتاکاروتن فراوان هستند. 6. فلفل دلمه ای شکلاتی شیرینی (Sweet Chocolate Peppers) گونه های مشابه: فلفل شیرین پوزه گاوی، فلفل زیبای بنفش این فلفل دلمه های شیرین یک تفاوت عمده با فلفل های معمولی دارند: رنگ آنها وقتی کاملاً می رسند، از سبز به شکلاتی تغییر می کند. رنگ آنها بخاطر ترکیب پوست بنفش تیره و گوشت قرمز آجری داخل آنهاست. طعم آنها شیرین است و برای سالاد بسیار مناسب هستند. 7. مارچوبه زودرس آرژانتویل (Precoce d’Argenteuil Asparagus) گونه های مشابه: مارچوبه مری واشینگتن این گونه فرانسوی باستانی، جوانه های بزرگی دارد. طعم آن عالی است و خودش بسیار نرم است. این گیاه مقاوم است و سال ها می تواند زنده بماند. ولی در سال دوم و سوم محصول می دهد. رنگ اصلی آن سبز است و فلس های بنفش دارد. 8. بادنجان تخم مرغی سفید ژاپنی (Japanese White Egg Eggplant) گونه های مشابه: بادنجان رزا بیانکا، بادنجان سبز تایلندی این بادنجان ژاپنی ظاهری شبیه به تخم مرغ دارد و سفیدرنگ است. اگر محصول این گیاه را دائماً بچینید محصول بیشتری تولید می کند. بعضی از بادنجان ها به رنگ زرد تندی درمی آیند که البته مزه آنها تلخ می شود. 9. گل کلم ویولتا ایتالیا (Violetta Italia Cauliflower) گونه های مشابه: گل کلم رومانسکو، رزالیند این گیاهان گل کلم های بزرگ و بنفش زیبایی تولید می کنند. مزه آنها خیلی خوب است و با پختن یا بخارپز کردن هم می توان آنها را مصرف کرد. گل کلم دارای فیبر رژیمی، برگ و ویتامین ث زیادی است، ولی گونه بنفش آن سطوح بالایی از آنتوسیانین هم دارد که می تواند لخته شدن خون را کاهش دهد و از بیماری قلبی جلوگیری کند.
10. بروکلی جوانه ستاره ای سفید (White Star Sprouting Broccoli) گونه های مشابه: رودولف جوانه ای بنفش، زامبونی راپینی بروکلی جوانه ای یکی از دو نوع بروکلی جوانه ای است که نوع دیگر آن بنفش است. این نوع بروکلی طعم بهتری دارد. این گیاه سرشار از ویتامین ث، کا، ب6 و ب9 است. 11. کدوی هجوم طلایی (Gold Rush Zucchini) گونه های مشابه: کوستاتا رومانسکو، کدوی گرد کدوی هجوم طلایی یا کورجت، به رنگ زرد روشن است. آب آن از کدوی معمولی کمتر است و دانه کمتری هم دارد. طعم آن عالی است و به صورت خام و پخته قابل خوردن است. این گیاه در مقابل آفات بسیار مقاوم است. 12. کدوحلوایی صدفی سفید (White Scallop Squash) گونه های مشابه: کدوی پهن کاستارد طلایی، پاتیسون پانناچه سبز و سفید این کدوحلوایی بومی آمریکا بسیار مقاوم است و می تواند در مقابل آفات کدو مقاومت کند. طعم آن عالی است و رنگ سفید تمیزی دارد. بهتر است وقتی نرسیده و جوان است خورده شود. این نوع کدو سرشار از منیزیم، نیاسین و ویتامین های آ و ث است. 13. ذرت هوپی آبی (Blue Hopi Corn) گونه های مشابه: ذرت عروس ماندان، ذرت رنگین کمان ساسکاچوان این گونه از ذرت دانه های به رنگ آبی تیره و تقریباً سیاه دارد. این نوع ذرت بومی آمریکا، هزاران سال منبع غذایی بوده است. این گونه از ذرت از گونه زرد و سفید خشن تر است و طعم آن شیرین تر است. 14. سیب زمینی سلطنتی بنفش (Purple Majesty Potato) گونه های مشابه: سیب زمینی رز کوهستان، سیب زمینی بنفش وایکینگی این نوع سیب زمینی ظاهر بسیار جالبی دارد. رنگ داخل و بیرون آن بنفش روشن سلطنتی است. این گونه سرشار از آنتوسیانین است که یک آنتی اکسیدان قوی است و در گیاهان بنفش مانند بادنجان یافت می شود. علیرغم ظاهر عجیبش، مزه آن درست شبیه سیب زمینی معمولی است و رنگ آن با پختن از بین نمی رود. به همین دلیل برای درست کردن چیپس و پوره بنفش یا جلوه دادن به غذاهای دیگر بسیار مناسب است. 19. گوجه فرنگی پای موز (Banana Legs Tomato) گونه های مشابه: گوجه فرنگی راه راه، گوجه فرنگی اعجوبه سفید این گوجه فرنگی کوچک و دراز و زردرنگ؛ راه های کمرنگی دارد. این گیاه کاملاً شیرین است و برای سالاد و رب گوجه فرنگی بسیار مناسب است. همچنین جایگزین خوبی برای گوجه فرنگی چری است و می توان آن را خام هم خورد.
انتهای پیام/