سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز/

شته روسی گندم عاملی برای کاهش محتويات پروتئيني آرد

قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: تغذيه شته روسي باعث كاهش محتويات پروتئيني و كيفيت نانوايي آرد حاصل از آن مي‌شود، لازم به ذکر است که اين آفت ناقل بيماري لكه نواري زرد گندم، كوتوگلي زرد جو و ويروس موزائيك جو است. .

منوچهر اتّحاد در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: مناسب‌ترين شرايط توليد مثلي اين حشره بر روي گندم، مرحله رويشي ساقه‌دهي و حساس‌ترين مرحله گياه به حشره مرحله رويشي گياهچه (قبل از ساقه رفتن) و بعد از آن مرحله خوشه‌دهي است.

وی با بیان علائم دیگر خسارت شته روسی گندم تشریح کرد: شته روسي گندم علاوه بر تغذيه از شيره گياهي با تزريق مواد سمي در محل‌هاي تغذيه باعث تخريب كروپلاست گياهي شده و نوارها طولي زرد، سفيد و گاهي ارغواني رنگ بر روي گياه ميزبان توليد مي‌كند.

اتّحاد ادامه داد: در گياهاني كه ميزان آلودگي شديد است، بازماندگي از رشد و لوله‌شدن برگ‌ها از علائم خسارت است.

قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: شته روسی در مراحل ابتدایی آلوده نمودن گندم موجب کم شدن فاصله برگ ها وبدشکل شدن ساقه ها می شود.

وی اظهار داشت: تغذیه شته روسی گندم در ارقام حساس با تخريب كلروپلاست گياهي همراه بوده و ارتفاع بوته، وزن اندام‌هاي هوايي و تعداد سنبلچه و درنهايت ميزان محصول كاهش پيدا مي‌كند.

قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: زماني كه 10 درصد گياهان در مرحله ساقه‌رفتن تا خوشه‌دهي به شته آلوده شده باشند، مبارزه شيميايي عليه آن ضروري خواهد بود.

اتّحاد ضمن معرفی سموم مورد استفاده برای کنترل شیمیایی این آفت تاکید کرد: برای کنترل شیمیایی شته روسی گندم استفاده از سموم فسفره و كاربامات شته‌كش قابل توصیه است.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: شته ، روسی ، گندم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.