سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون پژوهشگاه نفت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:

تجاری سازی فناوری راهی برای حضور در "بازارهای جهانی" است/لزوم ایجاد "دیپلماسی" اقتصادی

حسینی با بیان اینکه باید در پی تجاری سازی پژوهش و فناوری در کشور باشیم، گفت: برای حضور مؤثر در بازارهای جهانی و توسعه صادرات باید در پی ایجاد دیپلماسی اقتصادی و جذب سرمایه گذاری خارجی در کشور باشیم.

حسینی معاون پژوهشگاه نفت در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی افزایش پایداری اقتصادی، اظهار داشت: برای افزایش پایداری اقتصادی، لازم است سهم بهره‌وری و ارزش افزوده در زنجیره ارزش بالا رود و هم‌چنین سهم خام فروشی و نهاده‌ها کاهش یابد.
 
وی با اشاره به اینکه یکی از مؤلفه‌های اساسی توسعه پایدار "انرژی" است گفت: در سیاست‌‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی به مباحثی همچون صنایع انرژیک، به میادین مشترک، ایجاد ارزش افزوده در زنجیره تولید نفت که شامل پالایش- پتروشیمی و صنایع پایین دستی می‌شود، تأکید ویژه‌ای شده است.
 
حسینی با بیان اینکه، موضوع اقتصاد دانش بنیان نیز جز محورهای اساسی بیان شده است، افزود: اقتصاد دانش بنیان در حوزه نفت یعنی توسعه فناوری‌هایی که در داخل توان ساخت را داریم و یا از خارج وارد کرده و با استفاده از توانمندی‌ای خود، آن دانش را بومی کرده‌ایم.
 
معاون پژوهشگاه نفت تصریح کرد: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری، باید در کنار یک اقتصاد برون‌زا که توجه ویژه به توانمندی‌های داخلی دارد به یک اقتصاد برون گرا که در پی توسعه صادرات و جذب سرمایه گذاری خارجی و ایجاد تسهیلات برای توسعه و فناوری است نیز توجه داشته باشیم.
 
***تجاری سازی فناوری، راه حضور مؤثر در بازارهای جهانی


حسینی اظهار داشت: امر به این موضوع توجه شود یعنی توسعه فناوری در داخل توأم با تکنولوژی روز دنیا باشد، در این صورت است که می‌توان از لفظ "رقابت پذیری" در اقتصاد استفاده کرد و انتظار حضور مؤثرتر صنعت نفت را در بازار جهانی داشت.
 
وی افزود: بنابراین افزایش صادرات مشروط به این است که شرایط دستیابی به فرآیندهایی که منجر به صادرات محصولات می‌شود تسهیل شود.
 
وی با بیان اینکه برای دستیابی به این موارد، نقش دولت و قوانین بسیار با اهمیت است، ‌بیان کرد: هم چنین ایجاد دیپلماسی اقتصادی که موجب حضور سرمایه گذاران خارجی در حوزه نفت می‌شود و تجاری سازی حوزه پژوهش و فناوری از جمله مواردی هستند که موجب توسعه صادرات و حضور مؤثر در بازارهای جهانی را تحصیل می‌کنند.
 
***اجرای قانون اصلاح الگوی مصرف از اصول اقتصاد مقاومتی است


حسینی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون توجه ویژه ما به حوزه تولید است، گفت: اما اصول اقتصاد مقاومتی معطوف بر اجرای قانون اصلاح الگوی مصرف است.
 
وی افزود: در ایران، شدت مصرف انرژی تابعی از میزان مصرف و تولید داخلی است که البته هم اکنون میزان مصرف و تولید داخلی بسیار بالاست.
 
به گفته حسینی، شاخص مصرف انرژی ما، 13 برابر ژاپن و 8 برابر قاره اروپاست.
 
معاون پژوهشگاه نفت ادامه داد: این موضوع موجب اتلاف منابع، از بین رفتن مزیت رقابت پذیری و در نهایت آسیب دیدن حوزه انرژی می‌شود.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: نفت ، اقتصاد ، تجارت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.