سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اندیشکده وودرو ویلسون:

ریشه تنش‌های منطقه "تبعیض‌ علیه شیعیان" است

اندیشکده "وودرو ویلسون" که از مهم‌ترین اتاق‌های فکر دولت آمریکا محسوب می‌شود، در گزارشی اعلام کرده که تبعیض‌های ناروا علیه شیعیان در کشورهای عربی خلیج فارس، ریشه اصلی جنگ و خونریزی و‌ اختلافات مذهبی در منطقه است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاراناندیشکده وودرو ویلسون که از مهم‌ترین اتاق‌های فکر دولت آمریکا محسوب می‌شود، در گزارشی اعلام کرده که تبعیض‌های ناروا علیه شیعیان در کشورهای عربی خلیج فارس، ریشه اصلی جنگ و خونریزی و‌ اختلافات مذهبی در منطقه است.

این گزارش که توسط فردریک وری Frederic Wehrey از کارشناسان مسائل خاورمیانه نوشته شده، به طور خلاصه اذعان دارد که اختلافات شیعه-سنی، «علت» جنگ‌های مذهبی اخیر در منطقه خصوصا در سوریه نیست، بلکه این جنگ‌ها «معلول» سالیان طولانی تبعیض علیه شیعیان است.

موسسه وودرو ویلسون بیان کرده که در سه کشور بحرین، عربستان و کویت، شیعیان به شدت دچار تبعیض‌های مذهبی هستند و از عرصه سیاسی این کشورها بیرون مانده‌اند.

نویسنده معتقد است ریشه تنش‌های سنی-شیعه در کشورهای عربی خلیج فارس، بیشتر از آن که اختلافات مذهبی باشد، ناشی از تبعیض‌های سیاسی و اجتماعی علیه شیعیان است.

موسسه وودرو ویلسون در این گزارش تصریح می‌کند که به علت همین تبعیض‌های رسمی و غیررسمی در دسترسی قومیت‌ها و مذاهب به ویژه شیعیان به فرصت‌های سیاسی و اقتصادی در کشورهای عربی خلیج فارس، احساسات مذهبی شیعه-سنی تحریک شده است.

این گزارش، تبعیض‌ها و نابرابری‌ها علیه شیعیان شیخ‌نشین‌های عربی را تقریبا شامل تمامی حوزه‌های ساختار دولت، بخش امنیتی، بازار کار، نهادهای مذهبی، نظام حقوقی و توسعه منطقه‌ای می‌داند.

فردریک وری معتقد است افزایش ناآرامی‌های چند سال اخیر در کشورهای عربی ناشی از خلف وعده‌ای است که حاکمان برای اصلاح و رفع تبعیض‌ها علیه شیعیان با ورود به هزاره جدید به آنها داده بودند که این موضوع سبب سرخوردگی و خشم جوانان شیعه شده است. این نسل جدید شیعه مستعد فعالیت‌های مذهبی است چرا که از حقوق سیاسی و اقتصادی محروم مانده و احساس شهروند درجه دوم بودن دارند.

موسسه وودرو ویلسون اشتباه دیگر حکام عرب را ربط دادن مطالبه عمومی مردم کشورهایشان برای دسترسی به دموکراسی که هم‌زمان با با وقوع بیداری اسلامی در منطقه در سال 2011 به اوج رسیده بود، به خواسته‌های مذهبی اقلیت شیعه و تحت القای ایران عنوان کرده است. این خط مشی که بیشتر توسط علمای سنی و رسانه‌های عربی پیگیری می‌شد، سبب ایجاد شکاف در جنبش‌های دموکراسی‌خواهی کشورهای عربی و تشدید تقسیم‌بندی‌های شیعه-سنی شد و با وقوع جنگ در سوریه، این مسئله وخیم‌تر هم شد.

موسسه وودرو ویلسون اعتراف کرده که شبکه‌های اجتماعی همچون توئیتر، فیس‌بوک و یوتیوب سبب وخیم‌تر شدن اختلافات قومی و مذهبی در منطقه شده‌اند چرا که با گسترش سریع این شبکه‌ها، هم‌اکنون به راحتی یک اظهارنظر افراطی در گوشه‌ای از منطقه به سراسر منطقه منعکس می‌شود و سبب تحریک حرکات افراطی بیشتری می‌شود.
برچسب ها: شیعیان ، عربستان ، تنش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.