سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هورمونی که در دوران جنینی دچار اختلال می‌شود

تشخیص دیرهنگام و بی توجهی باعث می‌شود تکامل نوزاد به تعویق افتاده و نوزاد از نظر "ضریب هوشی "دچار صدمات جدی شد.

علیرضا استعامی فوق تخصص غدد و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در خصوص "کم‌کاری مادرزادی تیروئید" در نوزادان اذعان داشت: در بعضی از نوزادان به طور مادرزادی در دوران جنینی کمبودهای آنزیمی که در ساختن هورمون تیروئید نقش دارد یا باعث عدم تشکیل غده تیروئید و در بعضی کمبود ید شدید می‌شود که خوشبختانه در کشور ما این مشکل برطرف شده ولی در بعضی از مناطق دنیا وجود دارد. 

وی افزود: نوزادی که با کم‌کاری تیروئید متولد می‌شود حتما باید به سرعت درمان شود و در کشور ما غربال‌گری کم‌‌کاری تیروئید بعد از تولد انجام می‌شود، که کم‌کاری بلافاصله تشخیص داده می‌‌شود و قابل درمان است. 

استقامتی ادامه داد: چنانچه این غربال‌گری انجام نشود مشکلات جدی را در تکامل مغزی و رشد جنین در آینده در پی خواهد داشت. 

این فوق تخصص غدد در رابطه با نشانه‌های بالینی تشریح کرد: نوزادانی که با کم‌کاری تیروئید متولد می‌شوند معمولا دچار زردی‌های طولانی، افزایش میزان خواب، عدم خوردن شیر شده که بی‌توجهی و عدم تشخیص باعث می‌شود تکامل نوزاد به تعویق بیافتد در نتیجه راه رفتن و دندان در آوردن نوزاد به تاخیر افتاده و از نظر هوشی دچار صدمات جدی می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه با دادن داروهای هورمون تیروئید به راحتی قابل جایگزینی و درمان است افزود: چنانچه دیر درمان شود گاهی صدماتی از جمله کاهش ضریب هوشی و رشد مغزی به دنبال دارد که قابل برگشت نخواهد بود و تا سال‌ها و یا آخر عمر باقی می‌ماند. 

انتهای پیام/ 
برچسب ها: هورمون ، جنین ، تیروئید
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.