سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کارشناس آمریکایی:

ایپک در جبهه‌ ایران و سوریه شکست خورده است

فعال ضد جنگ آمریکایی تصریح کرد: شکست ایپک لابی قدرتمند یهود در واشنگتن در واداشتن کنگره به تصویب طرح مداخله در سوریه یا تصویب تحریم های جدید علیه ایران نشانه کاهش قابل ملاحظه نفوذ این گروه است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، "فیلیس بنیس" کارشناس مرکز مطالعات سیاسی در واشنگتن به شبکه "رییل نیوز" گفت: مسئولان ایپک به طور بی‌سابقه‌ای حالت تدافعی به خود گرفته‌اند. نتانیاهو که یکی از سخنرانان اصلی کنفرانس ایپک در واشنگتن بود، یک سوم سخنان خود را به کمپین تحریم اسرائیل اختصاص داد.فلسطینی‌ها در سال 2005 از طرفداران خود در سراسر جهان خواستند اسرائیل را تا وقتی قوانین بین المللی را نقض می کند، تحریم کنند. اوایل واکنش اسرائیل به این تلاش ها در حد حرف بود اما حالا مسئله جدی شده و تاثیر این کمپین بر اسرائیل شدت یافته است.در اروپا بسیاری از نهادهای مالی قراردادهای خود را با شرکت های اسرائیلی یا شرکت های وابسته به اسرائیل  لغو کرده اند.این برای اسرائیل و منافعش بسیار تهدید کننده است.

بنیس در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دلایل زیادی برای کاهش نفوذ ایپک وجود دارد اما  برخی نشانه های جدی اینها هستند:ایپک تابستان گذشته نتوانست کنگره را به تصویب طرح حمله نظامی به سوریه وادارد.همچنین این گروه تاکنون در تلاش های گسترده خود برای تصویب تحریم های جدید علیه ایران در کنگره با شکست روبرو شده است.و این نشانه جدی کاهش نفوذ ایپک است.ایپک  نفوذ زیادی در کنگره داشته و مبالغ هنگفت هزینه کرده است.این گروه بسیار قدرتمند است و اعضای کنگره جرأت ندارند خلاف خواسته هایش قدم بردارند. اما می بینیم که این ترس و وحشت هم اکنون کاهش یافته است.می بینیم که نمایندگان در صحن کنگره به خود جرأت می دهند علیه ایپک سخنرانی کنند یا علیه خواسته هایش رای دهند.ایپک دیگر نمی تواند ادعا کند که تنها نهاد نماینده یهودیان است. ایپک هنوز پول دارد و می تواند از آن برای تهدید و نفوذ در میان افراد آسیب پذیر استفاده کند اما دیگر قادر نیست نمایندگانی را که پایگاه محکم در حوزه های خود دارند ، تهدید کند. از این رو ایپک با چالش های متعدد روبروست و دیگر قادر نیست نقش تعیین کننده در عرصه سیاسی ایفاء کند.

وی درباره موقعیت آمریکا در جهان نیز گفت: آمریکا دیگر تنها ابرقدرت دنیا نیست. موضوع این است که آمریکا دیگر تنها برنده بعد از جنگ سرد نیست و چالش‌های زیادی پیش روی قدرت این کشور قرار دارد.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.