سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نگاهی به ارکان سازمان ملل؛

شورای قیمومت چه وظایفی بر عهده دارد؟

شورای قیمومت در 1945 بر اساس منشور تشکیل شد تا بر کار 11 سرزمین قیمومتی که تحت مدیریت 7 کشور عضو سازمان ملل قرار داده شده بودند، نظارت بین‌المللی به عمل آورد و اطمینان حاصل کند گام‌های کافی برای آماده کردن این سرزمین‌ها برای حکومت به خود یا استقلال برداشته شود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ شورای قیمومت در 1945 بر اساس منشور تشکیل شد تا بر کار 11 سرزمین قیمومتی که تحت مدیریت 7 کشور عضو سازمان ملل قرار داده شده بودند، نظارت بین‌المللی به عمل آورد و اطمینان حاصل کند گام‌های کافی برای آماده کردن این سرزمین‌ها برای حکومت به خود یا استقلال برداشته شود.

منشور به شورای قیمومت اجازه داد گزارش‌های نهاد اداره‌کننده درباره پیشرفت‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و آموزشی مردم سرزمین‌های تحت قیمومت را بررسی و درباره آنها بحث کند و به شکایات از این سرزمین‌ها رسیدگی و مأموریت‌های ویژه به این سرزمین‌ها انجام دهد.

کلیه سرزمین‌های تحت قیمومت تا 1994 به‌عنوان کشورهای جدا یا از طریق پیوستن به کشورهای مستقل همسایه به خودمختاری یا استقلال دست یافتند.

آخرین مورد قیمومت جزایر پالائو در اقیانوس آرام بود که این کشور تبدیل به یکصد و هشتاد و پنجمین عضو سازمان ملل شد.

با تمام شدن مأموریت شورای قیمومت اعضای آن اکنون به پنج عضو دائمی شورای (چین، فرانسه، فدراسیون روسیه، انگلیس و ایالات متحده) کاهش یافته و اساسنامه خود را تغیییر داده که در صورت ضرورت هر جا و هر وقت لازم باشد تشکیل جلسه دهد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.