بنا به اظهار برخی کارشناسان، بی توجهی به تولید این گیاهان به صورت صنعتی و بسته بندی نامناسب و صادرات آن به صورت فله ای باعث شده است تا درآمد حاصل از آن برای مردم بسیار اندک باشد در حالی که همین نعمتهای باارزش در کشورهای دیگر به صورت تجاری و با بسته بندی های شیک و زیبا و با نام کشورهای واسطه با قیمت های بسیار بالا به بازارهای جهانی عرضه می شود.
گیاهان دارویی و خوراکی در گذشته فقط مورد توجه ساکنان مناطق روستایی بود اما اکنون تهیه و فروش آنها در مناطق مختلف شهر خاش نیز رواج یافته و به منبع درآمدی برای روستاییان و فروشندگان شهری تبدیل شده است.
دامنه کوهها و دشتهای مستعد خاش در این روزها و بویژه ایام نوروز میزبان گروههای مختلف مردم شهری و روستایی است که برای استفاده از سبزی های آشنا و گیاهان صحرایی شناخته شده بر دامن کوهساران آمده تا علاوه بر گذراندن یک روز در دل طبیعت و استفاده از زیبایی های آن سبزی های کوهی را نیز توشه سفر یک روزه خود کرده و همراه برند.
این گیاهان آنقدر متنوع و گوناگون هستند که برای شناسایی آنها برحسب کاربرد و ویژگی های فصلی و اقلیمی به دسته ها و گونه های مختلف دسته بندی می شود.
سبزی های صحرایی به لحاظ ویژگی های خاص خود در درمان های خانگی و آشپزخانه بسیار مورد توجه بانوان هستند.
سبزی های کوهی خاش که برخی از آنها با سایر مناطق کوهستانی کشور مشترک است در غذاهایی مانند آش، کوکو، پلو، کوفته و سالاد مورداستفاده قرار می گیرند و بخشی نیز برای درمان دارویی، تقویت کننده، آرام بخش و مصارف بهداشتی و آرایشی کاربرد دارند.
سبزیجات صحرایی طیف گسترده ای از گیاهان را شامل می شود که در مناطق مختلف با نام های متفاوت مشهور و بومی همین منطقه هستند.
بهره گیری از گیاهان دارویی در صنایع غذایی، تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، رنگ های خوراکی و غیرخوراکی اهمیت کشت و فرآوری این گونه گیاهان را صدچندان می کند./س
انتهای پیام/