سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش از نرخ مسکن در کلانشهر تهران/

خانه‌ها به دنبال خریدار می‌گردند!

آیا بسازبفروش‌ها چوب حراج به خانه‌هایشان زده‌اند یا مجاب شده‌اند وضع بازار همین است و آنها باید دست از زیاده‌خواهی خویش بردارند؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران دانش پورشفیعی در روز نامه وطن امروز نوشت: بررسی بازار مسکن در کلانشهر تهران نشان می‌دهد دارندگان خانه‌ها و آپارتمان‌های خالی و نوساز تصمیم به فروش گرفته‌اند. اغلب صاحبان مسکن هم اراده کرده‌اند تا خانه‌شان را تعویض کنند. این دو تصمیم در پی چه رخ داده است؟ آیا به‌راستی خانه در تهران ارزان شده یا مردم پولدارتر شده‌اند؟

آیا بسازبفروش‌ها چوب حراج به خانه‌هایشان زده‌اند یا مجاب شده‌اند وضع بازار همین است و آنها باید دست از زیاده‌خواهی خویش بردارند؟ آنچه در یکی دو سال اخیر بر سر بازار مسکن رفت جفایی بود که در حق شهروندان شد تا جایی‌‌که خرید خانه و صاحبخانه شدن، رویای دور شهروندان می‌نمود اما این روزها بازار مسکن به سوی واقعی شدن در حرکت است، شاید کاهش آنچنانی در قیمت‌ها روی نداده باشد ولی رویکرد معاملات به‌گونه‌ای است که خریدار و فروشنده در تلاشند تا معامله به انجام برسد. بررسی میدانی «وطن امروز»‌ از مناطق مختلف کلانشهر تهران و نگاهی به قیمت‌ها در بهمن‌‌ماه 1392 نشان می‌دهد هر مترمربع خانه (آپارتمان) در کلانشهر تهران حداقل بین یک تا دو میلیون تومان و برای ملک و خانه‌های کلنگی بین 2 تا 3 میلیون تومان در هر مترمربع کاهش داشته است. (شرح در جداول ضمیمه) در این‌باره کارشناسان، سازندگان و مشاوران املاک نیز بر این باورند حباب قیمت مسکن همچنان در حال ترکیدن بوده و باز هم باید در انتظار واقعی‌تر شدن نرخ‌ها ماند.

کاهش معاملات مسکن در 3 فصل اول

البته تا چند ماه پیش وضع حاکم بر این بازار ناشی از قهر خریداران با قیمت‌ها بود چراکه با هیچ منطقی سازگار نبود و قدرت خرید متقاضیان خانه در تهران با نرخ‌ها، فاصله زیادی داشت. آمارهای اعلامی از سوی سامانه اطلاعات مدیریت معاملات املاک و مستغلات کشور گویای آن است که در 9 ماه سپری شده از سال 1392 معاملات مسکن به پایین‌ترین سطح رسیده و تعداد خرید و فروش از روزانه حدود 15 هزار فقره (میانگین سال گذشته) به حدود 5 هزار فقره کاهش پیدا کرده است.

  افزایش 54 درصدی قیمت از مهر تا مهر

بررسی میدانی از برخی مناطق کلانشهر تهران حکایت از آن دارد که حداکثر قیمت هر مترمربع در اغلب محلات مناطق 2،1 و3 شهرداری با متوسط قیمت مسکن این مناطق در بهار امسال برابری می‌کند. این نرخ‌ها که سقف قیمت در این مناطق است شمال آپارتمان‌هایی می‌شود که به اصطلاح بنگاهداران اکازیون بوده و از همه نوع امکانات از قبیل پارکینگ، سونا– جکوزی، سرایداری و... بهره‌مند هستند. این بررسی نشان می‌دهد حداکثر قیمت هر مترمربع آپارتمان در ساقدوش، هروی، میرداماد و آجودانیه بالغ بر 10 میلیون تومان، حداکثر قیمت هر مترمربع آپارتمان در پاسداران، جردن، دربند و قیطریه بالغ بر 11 میلیون تومان، حداکثر قیمت هر مترمربع آپارتمان در الهیه، فرشته و محمودیه بالغ بر 19 میلیون تومان، حداکثر قیمت هر مترمربع آپارتمان در ظفر و قلهک بالغ بر 8 میلیون تومان، حداکثر قیمت هر مترمربع آپارتمان در کامرانیه و ولنجک بالغ بر 14 میلیون تومان و این میزان در نیاوران بالغ بر 16 میلیون تومان، در دولت بالغ بر 8  میلیون و 500 هزار تومان، در دروس 12 میلیون و 500 هزار تومان، در زعفرانیه 18 میلیون تومان، در فرمانیه 17 میلیون تومان، در اختیاریه 7 میلیون تومان و در اقدسیه بالغ بر 12 میلیون تومان است. حال چنانچه آمار رسمی اعلام شده از سوی وزارت راه و شهرسازی را مورد بررسی قرار دهیم خواهیم دید براساس آمار 7 ماه اول امسال، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به 62 هزار واحد مسکونی رسیده که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل 2/37 درصد کاهش نشان می‌دهد. در این مدت متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در شهر تهران حدود 4 میلیون تومان بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل 3/54 درصد افزایش نشان می‌دهد. چنانچه توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده برحسب سطح زیربنای هر واحد مسکونی در مهر 1392 را بررسی کنیم، می‌بینیم بیشترین سهم از معاملات انجام شده معادل 17 درصد، به واحدهای مسکونی با زیربنای 50 تا 60 مترمربع اختصاص داشته و واحدهای دارای زیربنای 60 تا 70 مترمربع با سهم 8/16 درصدی در مرتبه بعد قرار دارند. در مجموع در این ماه واحدهای مسکونی با سطح زیربنای کمتر از 80 مترمربع، سهم 2/60 درصدی از معاملات انجام شده را به خود اختصاص داده‌اند. در همین حال باید توجه داشت واحدهای مسکونی با ارزش 100 تا 130 میلیون تومان با اختصاص سهم 8/11 درصدی، بیشترین سهم از معاملات انجام شده را به خود اختصاص داده‌ و واحدهای دارای ارزش 130 تا 160 میلیون تومان با سهم 5/11 درصدی در رتبه بعدی هستند. قابل بیان است در این ماه حدود 8/54 درصد از معاملات به واحدهای مسکونی با ارزش کمتر از 220 میلیون تومان اختصاص داشته است.

عطش خریدار، حرص بنگاهدار

در این میان نباید عطش خریداران را نادیده گرفت که این خود شروع خوبی برای رونق‌بخشی به بازار مسکن کلانشهر تهران است. فروشنده‌های واقعی هم که تعدادشان کم نیست مدت‌هاست به انتظار مشتریان دست به نقد نشسته‌اند و همین کشش دوجانبه سبب خواهد شد معاملات به امضای قطعی مبایعه‌نامه‌ها برسد و مانند چندین  ماه پیش، فروشندگان به طمع افزایش قیمت، دبه نکنند و معامله را به هم نزنند! البته از این نکته ظریف هم نباید غافل شد که برخی بانک‌‌ها و موسسات مالی و اعتباری موظفند اموال غیرمنقول مازاد خود را به فروش برسانند و از سوی دیگر برخی موسسات مالی و اعتباری که مقداری از نقدینگی روی دستشان باد کرده به دنبال تبدیل به احسن کردن آن هستند و چه کالایی بهتر از مسکن که هر زمان بخواهی، می‌شود آن را به پول نقد تبدیل کرد. علاوه بر این افزایش وام خرید مسکن به 35 میلیون تومان حداقل در شهرهای دیگر به جز تهران محرک خوبی برای این بازار خواهد بود.

منبع:وطن امروز

انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.