سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصفهان/عرصه و حریم سیلک کاشان از کهن ترین مراکز استقرار بشر:

نیازبه ساماندهی دارد

جلسه هماهنگی و هم اندیشی ساماندهی عرصه و حریم سیلک کاشان از کهن ترین و مهمترین مراکز استقرار بشر در فلات مرکزی ایران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان، در این نشست که رئیس پژوهشکده باستان شناسی سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري،دکتر نوکنده مدیر پایگاه جهانی گنبدقابوس،نیز حضور داشتند،سرپرست اداره ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري شهرستان کاشان تصريح کرد: ساماندهي حريم و عرصه اين اثر ارزشمند تاریخی ياري و مدد عموم مردم و مسئولین سازمان مرکزی، استان و شهرستان را مي طلبد که امید است با پيگيري هاي سازمان ميراث فرهنگي،صنایع دستی و گردشگری به عنوان متولي اصلي حفاظت از آثار تاريخي و فرهنگي این مهم محقق شود.

معاون امور عمراني و برنامه ریزی فرمانداری کاشان نیز در این جلسه با اشاره به اينكه صنعت گردشگري درآمد بسيار خوبی را برای شهر تاریخی کاشان ايجاد مي كند گفت : در مباحث مربوط به گردشگري و مرمت و احياي آثار باستاني، حضور موثر بخش خصوصي و نیز مشاركت مردمي بسیار مطلوب و تاثیر گذار است.

" محسن فخری" گفت:با توجه به اعتبارات موجود ، دولت به تنهائي قادر به تامین اعتبارات مربوط به آزادسازی و ساماندهی محوطه باستانی سیلک نخواهد بود.

رئیس پژوهشکده باستان شناسی سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري کشور هم بر اهمیت تاریخی سیلک تاکید کرد.

"حمیده چوبک" ضمن اعلام آمادگی سازمان میراث فرهنگی از مسئولان استان اصفهان و شهرستان به ویژه شهردار کاشان درخواست کرد برای ساماندهی و حل مشکلات سیلک اهتمام ویژه ای مبذول دارند.

"مهران سرمدیان" سرپرست اداره ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري شهرستان کاشان در پایان اظهار داشت مقرر شد کارگروه ساماندهی محوطه باستانی سیلک با عضویت نماینده مجلس شورای اسلامی،فرمانداری ویژه ،اداره ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري،شورای اسلامی شهروشهرداری،دادستانی و جهاد کشاورزی کاشان در اسرع وقت تشکیل گردد.

یادآور می شود: سیلک کاشان یکی از کهن ترین و مهمترین مراکز استقرار بشر در فلات مرکزی ایران است. آثار تاریخی به دست آمده از محوطه باستانی سیلک یادآور خاطره بیش از 5000 سال سیر زندگی و تمدن در منطقه است.بررسی آثار به دست آمده از کاوش های سال 1388 در بخش شمالی این محوطه قدمت لایه های اولیه تمدن سیلک را به بیش از 8000 سال قبل مرتبط نموده است. نخستین بار هئیتی فرانسوی به سرپرستی رومن گریشمن در حدود سال های 1312 هجری شمسی در سیلک به کاوش و حفاری پرداختند و با به دست آمدن آثار و اشیاءسفالی و فلزی از دل تپه ها به نتایج شگفت انگیزی دست یافتند و اهمیت این منطقه را در سیر تمدن بشری برای جهانیان آشکار ساختند./س


 

برچسب ها: اصفهان ، ساماندهی ، سیلک ، کاشان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.