سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بحران اوکراین طلا را گران کرد/ نوسان بازارها چه زمانی تمام می شود؟

سرمایه گذاران نگران نوسان بازارها پس از بحران اوکراین هستند اما تجربه نشان داده که تاثیر این بحران بر بازارها چندان دیرپا نخواهد بود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، افزایش تنش های میان روسیه و غرب بر سر بحران سیاسی اوکراین بر بیشتر بازارهای اقتصادی جهان تاثیرگذار بوده و اثرات آن را از بازار طلا و نفت گرفته تا بازارهای مالی اروپا و آمریکا می‏توان مشاهده کرد. روزنامه یو اس ای تودی (USA Today) از بحران سیاسی اوکراین به عنوان بزرگترین بحران اروپا در قرن بیست و یکم یاد کرده و نوشته که تنش های ژئوپلیتیک باعث شده که بازارها طی روزهای اخیر به میزان زیادی نوسان کنند. بنابر داده های خبرگزاری بلومبرگ، بهای طلا در واکنش به بالا گرفتن تنش ها میان روسیه و غرب به میزان 2.2 درصد رشد کرده و بهای نفت نیز رشدی 2.3 درصدی را تجربه کرده و در همین حال شاخص اف تی اس ای (FTSE) اروپا به میزان 2.56 درصد افت کرده و شاخص صنعت داو جونز (Dow Jones) نیز 0.9 درصد کاهش یافته است. البته بیشترین کاهش شاخص های بازارهای مالی مربوط به روسیه می‏شود چرا که شاخص ام اس سی آی (MSCI) روسیه کاهشی 10.8 را تجربه کرده است. معمولا تنش های ژئوپلتیک بر بازارهایی مانند نفت و طلا اثر مثبت دارند و بازارهای مالی را با افت مواجه می‏کنند. آدام شل، تحلیلگر یو اس ای تودی، اعتقاد دارد که شوک های ژئوپلتیک اگرچه تاثیر قابل توجهی بر بازارها می‏گذارند و سرمایه گذاران را به شدت تحت تاثیر قرار می‏دهند اما اثر آن ها در بلند مدت محو می‏شود و چندان پایدار نخواهد بود. به اعتقاد او در طول تاریخ وال استریت همواره از تنش های ژئوپلتیک مانند جنگ سرد، درگیری های کوزوو و گرجستان  و همچنین جنگ های اخیر آمریکا در خاورمیانه جان سالم به در برده اند و دلیلی وجود ندارد که این بار چنین اتفاقی رخ ندهد. این در حالی است که شاخص آمریکایی اس اند پی 500 (Standard & Poor 500)، روز جمعه در بالاترین حد خود در تاریخ قرار داشت اما روز دوشنبه به میزان 2.4 درصد افت کرد.

انتظار می ‏رود که تاثیر بحران اخیر اوکراین بر بازارهای مالی چندان دیرپا نباشد. برای مثال تحت تاثیر قرار گرفتن بازارها از  وقایعی مانند حملات یازدهم سپتامبر در سال 2011 و بحران موشکی کوبا در سال 1941 تنها هشت روز دوام داشت و بازارهای مالی پس از این وقایع طی چهارده روز میزان افت اولیه خود را جبران کردند و بعید است که در بحران اوکراین نیز شرایط خیلی متفاوت باشد به خصوص که به اعتقاد جان استولتز، یکی از تحلیلگران بازارهای مالی آمریکا، این بار وال استریت بحران اوکراین را تهدیدی جدی در نظر نگرفته است.

برچسب ها: طلا ، اوکراین ، بحران ، وبگردی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.