سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وقتی کمر تحریم به دست جوانان ایرانی شکسته می شود؛

تولید" پلی‌اتیلن سنگین" چندقله‌ای برای نخستین بار در کشور/ صرفه جویی 11 میلیون یورویی در صنایع نفت

پس از اعمال تحریم‌های خصمانه، شرکت بازل که به صورت انحصاری کاتالیست فرآیند پلی‌اتیلن سنگین چند قله‌ای را در اختیار داشت دیگر به شرکت‌های ایرانی این فرآیند را نفروخت که این موضوع باعث شد محققان کشور با استفاده 100 درصدی از توانمندی‌های داخلی اقدام به تولید این فرآیند برای اولین بار در کشور کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، راحله عربی مدیر پروژه تولید طرح پلی‌اتیلن سنگین چند قله‌ای از شرکت پژوهش فناوری پتروشیمی در نشستی خبری با بیان اینکه این طرح بیشترین پیشرفتی که در صنعت پلی‌اتیلن دنیا رخ داده است افزود: شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی حدود 5 سال است فعالیت خود را در انواع پلی‌اتیلن‌ها آغاز کرده و واحد نیمه صنعتی در  اراک را با ظرفیت 150 کیلوگرم در ساعت و با فرآیند 2 قله‌ای و بودجه 38 میلیارد تومان در سال 91 به بهره‌برداری رساند.
 
وی با اشاره به اینکه طرح ما پروژه‌ی تبدیل فرآیند دو قله‌ای به فرآیند چند قله‌ای بود اظهار داشت: ما با 2 رویکرد  یعنی اعمال تغییرات در بخش فرآیند و اعمال تغییرات در بخش کاتالیست کار خود را آغاز کردیم.
 
عربی ادامه داد: این طرح با اعتبار 730 میلیون تومان از انتهای سال 90 با طراحی مهندسی، طراحی تجهیزات و ساخت و خرید تجهیزات به صورت کاملاً بومی و با استفاده از توانمندی‌های داخلی انجام شد.
 
پروژه تولید طرح پلی اتلین سنگین چند قله‌ای با بیان اینکه تاکنون این پلی‌اتلین در ایران تولید نشده بود گفت: کاتالیست این فرآیند انحصاراً در اختیار شرکت بازل بود که با هزینه 250 یورو به إزای هر کیلوگرم به ایران می‌فروخت.  
 
وی ادامه داد: اما بعد از تحریم ها این شرکت ارتباط خود را با ما قطع کرد و در واقع روزنه‌ای شد برای اینکه با استفاده از توانمندی‌های داخلی به فکر تولید این فرآیند بیفتیم.
 
عربی تصریح کرد:‌به عنوان مثال شرکت پتروشیمی لرستان که با لایسنس بازل، پلی‌اتیلن سبک خطی را تولید می‌کند بعد از تحریم‌ها بازل کاتالیست را در اختيار این شرکت قرار نداد.
 
وی افزود: این شرکت به مرحله پیش راه‌اندازی رسیده و تنها نیاز به کاتالیست دارد که خوشبختانه هم‌اکنون می‌توانیم در قالب یک واحد صنعتی 100 تن در سال تولید کاتالیست مناسب این فرآیند را به لرستان بدهیم.
 
به گفته وی این واحد با اعتبار 17 میلیارد تومان در کمتر از یک سال با استفاده از کاتالیست بومی راه‌اندازی می‌شود.
 
عربي افزود: هم‌چنين در آينده‌اي نزديک با کشورهاي همسايه وارد مذاکره براي صادرات اين فرآيند خواهيم شد.

*جلوگيري از خروج ارز با توليد پلي‌اتلين سنگين

وي با بيان اينکه تاکنون شرکت ملي صنايع نفت اين فرآيند را با هزينه 11 ميليون يورو خريداري مي‌کرد، گفت: بومي‌سازي دانش فني اين فرآيند هم موجب کسب درآمد و تجاري‌سازي موفق مي‌شود.

عربي هم‌چنين به ديگر مزاياي توليد پليآتلين سنگين اشاره کرد و افزود: در يان پلي‌اتلين از يک نوع کاتاليست استفاده مي‌شود، براي توليد تمام گريدها استفاده مي‌شود، محصولات باکيفيت‌تري نسبت به دوقله‌اي با مصرف همان هزينه توليد مي‌شود، انعطاف فرآيندي بالاتر دارد که مشکلات فرآيندي و عملياتي کمتري را ايجاد مي‌کند و هم‌چنين از خروج ارز جلوگيري به عمل مي‌آورد.

وي خاطرنشان کرد: بعد ازبازل ما دومين شرکت تجاري‌ساز اين محصول در دنيا هستيم.

انتهاي پيام/


برچسب ها: پلی اتلین ، فرآیند ، تولید
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.