سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در نشست امضاي تفاهم نامه ميان گمرک و سازمان استاندارد مطرح شد؛

واردات "خودرو هاي هيبريدي" و برقي با تعرفه کمتر/در آمد هفت هزار ميلياردي گمرک در يازده ماه

رييس کل گمرک با اشاره به اين که تعرفه واردات خودرو هنوز مشخص نشده است گفت:با توجه به اجراي فاز دوم هدفمندي در سال اينده بايد به خودرو هاي هيبريدي و برقي و خودرو هايي که سوخت کمتر مصرف مي کنند اين امتياز را بدهيم که با تعرفه کمتر به کشور وارد شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران،کرباسيان رييس کل گمرک در نشست تفاهم نامه ميان سازمان ملي استاندارد و گمرک با اشاره به اهميت اين تفاهم نامه گفت: با توجه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر ابلاغ شده و ریاست محترم جمهوری نیز بر اجرای آن تأکید کرده وبا توجه به اين که یکی از محورهای اصلی اقتصاد مقاومتی توسعه صادرات و حمایت از صادرات و صرفه جویی در هزینه‌ها و شفاف سازی و همچنین افزایش سهم تولید است این تفاهم نامه می‌تواند در جهت رسیدن به این اهداف کمک شایانی کند. 

وی در ادامه افزود: گمرک و سازمان ملی استاندارد نقش مؤثری در صادرات محصولات صنعتی و تولیدی دارد.

رييس کل گمرک با اشاره به مفاد اين تعهد نامه درجهت تسهيل  صادرات و واردات گفت:صلدر کنندگان شريک دولت هستند که با مفاد اين تعهد نامه زمينه تسهيل صادرات فراهم شده است.
کرباسيان با اشاره به واردات کالا گفت :زمان ترخيص کالا بايد براي مسير هاي قرمز به حداقل  15 روز و براي مسير هاي سبز به نصف روز برسد و اين امر در تحول کسب و کار بسيار موثر است.

وي با اشاره به معطلي کالا در گمرک گفت:اگر کالاي وارد کننده 50 روز در گمرک بماند تنها دو بار در سال گردش سرمايه دارد در حاليکه گردش سرمايه قاچاقچي در سال هفت بار است.

رييس کل گمرک افزود:زماني 5000 قلم کالا بايد استاندارد ميشد در حاليکه اکنون  به 1800 قلم کالا کاهش يافته است که اين خود عاملي موثر در کاهش زمان ترخيص کالا است.

کرباسيان در ادامه گفت:ارتباط ميان گمرک و سازمان استاندارد الکترونيکي شده و با اين امر ديگر مانعي براي تجارت نيستچزا که زمينه فعاليت براي تجارت و تسهيل آن فزاهم شده است.

*** توجه ويژه به توليدات داخلي در تفاهم نامه ميان گمرک و سازمان ملي استاندارد

در ادامه نيره پيروز بخت رييس سازمان ملي استاندارد با اشاره به امضاي تفاهم نامه گفت:در سياست هاي ابلاغي از سوي رهبر به بحث توسعه استاندارد در توليدات داخلي و ترويج آن از سوي رهبر نشانگر توجه به بحث استاندارد است.

وي افزود: در تفاهم نامه توجه ويژه به توليدات داخلي شده است چرا که گمرک فقط در بحث تجارت دخيل نيست و مواد اوليه و ماشين الات توليدات داخلي از طريق گمرک به کشور وارد مي شود. 

پيروز بخت افزود:تبعات امضاي تفاهم نامه ميان دستگاه ها به مردم برمي گردد و اين تفاهم نامه در جهت هم افزايي و مشارکت بيشتر دستگاه ها و تسريع در امر ترخيص امضا مي شود.

رييس سازمان ملي استاندارد گفت:اميدواريم اين تفاهم نامه کمک شاياني به بهبود فضاي کسب و کار کند و همچنين تجارت فرامرزی که ایران در آن رتبه خوبی ندارد را بهبود بخشد.

***مقررات عامل موثر در کالاهاي متروکه

کرباسيان ريس کل گمرک با اشاره به الکترونيکي شدن گمرک گفت:در سال هاي گذشته تحت سيستم اسيکودا بوديم و در حال حاضر با همکاري دانشگاه تهران رويه هاي ترانزيت در گمرک به صورت الکترونيکي انجام مي شود.

وي افزود:در اينده نزديک پلمپ کامپيوتري و جي پي اس هم در گمرک اجرايي مي شود.
رييس کل گمرک گفت :با الکترونيکي شدن گمرک افراد فقط يک بار بايد به گمرک مراجعه کنند و نياز به چندين باز حظور ندارند.

کرباسيان گفت:با الکترونيکي شدن گمرک کالاهاي متروکه نيز کم شده است چرا که عامل موثر در کالاهاي متروکه مقرراتي مانند کالاهاي اولويت 10 بود .

وي افزود:تا قبل از مصوبه دولت در بحث کالاهاي اولويت دهم 8000 کانتينر در بندر خرمشهر داشتيم که شامل اين کالا ها ميشد که اکنون با مصوبه دولت اين مشکل حل شده است.

****واردات خودرو هاي هيبريدي و برقي با تعرفه کمتر

رييس کل گمرک با اشاره به اين که تعرفه واردات خودرو هنوز مشخص نشده است گفت:با توجه به اجراي فاز دوم هدفمندي در سال اينده بايد به خودرو هاي هيبريدي و برقي و خودرو هايي که سوخت کمتر مصرف مي کنند اين امتياز را بدهيم که با تعرفه کمتر به کشور وارد شود.

***در آمد 70000 هزار ميليارد ريالي گمرک در يازده ماه 

رييس کل گمرک با اشاره به درامد يازده ماهه گمرک گفت: 7 هزار میلیارد تومان مربوط به آمار 11 ماهه است و این در حالی بود که 30 ردیف معافیت داریم و در 6 ماه اول سال تنها 2 هزار میلیارد تومان درآمد وجود داشته و اکنون به 7 هزار میلیارد تومان رسیده است.

کرباسیان با بیان اینکه قطعاً آمار 10 هزار میلیارد تومان محقق شده و در حال حاضر نیز برخی تعرفه واردات نصف شده است و همچنین 38 درصد واردات مربوط به کالاهای اساسی است که تعرفه آن حداقل بوده، زیرا جزو کالاهای مصرفی محسوب می‌شود.

***اولويت بندي کالا ها خلاف قانون برنامه توسعه پنجم بود

کرباسيان از دیگر برنامه‌های گمرک را حذف پروانه کاغذی ترخیص عنوان کرد و گفت: پروانه کاغذی ترخیص الکترونیکی خواهد شد تا هر فرد با یک پیامک مطلع شود که این کالا پروانه دارد یا خیر که در آخرین مرحله الکترونیکی شدن مجوزها انجام می‌شود.

وی در رابطه با بر اولویت بندی کالاهای مختلف گفت: تصمیم گیری درباره گروه بندی کالاها هیچ جای دنیا وجود ندارد بلکه در تمام کشورها زبان تجارت (HS) می باشد, در ایران به خاطر نوسانات ارزی و چندگانگی نرخ ارز کالاها اولویت بندی شد که اين خلاف قانون برنامه توسعه بود .

رئیس کل گمرک ایران با تاکید براینکه طبق قانون برنامه پنجم توسعه باید برای واردات کالاها تعرفه‌های مشخصی تعیین شود، افزود: در سال آینده امیدواریم کمیسیون ماده یک تعرفه‌های وارداتی را منطقی کند. البته دولت فعلی با آزادسازی واردات کالاهای اولویت 10 رسماً این اولویت بندی را برداشته است.
 
***سهم بالاي سازمان ملي استاندارد در صادرات و واردات


نادري معاون فني گمرک نيز در نشست امضاي تفاهم نامه ميان گمرک و سازمان ملي استاندارد گفت:سازمان ملي استاندارد و گمرک از سازمان هاي تاثير گزار در سياست خارجي هستند و سهم سازمان ملي استاندارد در صدور مجوز جهت صادرات و واردات بالاست.

وي افزود :تعامل ميان دو سازمان جهت کاهش زمان ترخيص کالا موثر است و در جلسات بر گزار شده با تاکيد بر افزايش همکاري دو سازمان تفاهم نامه اي ميان اين دو سازمان منعقد شده است.




 

برچسب ها: واردات ، صادرات ، گمرک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.