به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران از معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، مهندس محمد سالاری افزود: یکی از مهمترین چالشهای پایتخت موضوع تعیین حریم و اداره آن است و در حالی که نسبت حریم به محدوده شهر در پایتختهای بزرگ جهان معمولاً یک به پنج است اما در تهران این نسبت بسیار متفاوت است.
وی با اعلام این که با اجرای طرح تفصیلی، محدوده شهر تهران از 713 کیلومتر مربع به 648 کیلومتر مربع تقلیل یافته، تأکید کرد: در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، کلیات طرح حریم شهر تهران به مساحت 5 هزار و 918 کیلومتر مربع مورد تصویب مقدماتی قرار گرفت تا پس از مطالعات راهبردی به تصویب نهایی برسد.
*طرح راهبردی حریم تهران باید هر چه زودتر تدوین شود رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اهمیت کمربند سبز پایتخت، اظهار کرد: با توجه به مشکلات عدیده شهر تهران به خصوص معضل آلودگی هوا، پیگیری جدی تر موضوع توسعه کمربند سبز حریم پایتخت ضرورت دارد.
مهندس سالاری، تعیین حریم تهران را یک ضرورت انکارناپذیر دانست و تصریح کرد: مشخص نبودن حریم شهر سبب شده تا راهی برای قانون شکنی و تجاوز به منابع طبیعی پدید آید.
وی با تشبیه حریم تهران به هالهای که عملکرد زیست محیطی و تنفس گاهی برای آن پیش بینی شده، اضافه کرد: با توجه به چالشها و معضلات پیشرو، طرح راهبردی حریم پایتخت باید هر چه زودتر تدوین واجرا شود.
*حریم شهر جزو لاینفک مدیریت شهری است رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر این که بر اساس اصول و مبانی شهرسازی، مدیریت شهری و حریم استحفاظی شهر اجزای لاینفکی از هم بوده و باید توسط یک مدیریت واحد اداره شوند، اظهار کرد: پراکندگی مدیریت و وجود ارکانهای مختلف مدیریتی باعث ایجاد معضلات متعددی شده است.
مهندس سالاری، تنوع موضوعی قوانین و مقررات و اعمال آنها توسط مجریان متعدد را باعث تغییرات پیشبینی نشده در شهر و پیرامون آن دانست و تصریح کرد: این تحولات طرحها و برنامههای توسعه شهر را دستخوش دگرگونیهای ناخواسته میکند.
وی در ادامه ضرورت اتخاذ تصمیم قانونی برای تعیین حریم پایتخت را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: اعضای شورای اسلامی شهر تهران صیانت از حریم شهر تهران که همانا حفاظت از حریم شهروندان تهرانی است را به عنوان یکی از مهمترین مسئولیتهای خود مورد توجه ویژه قرار دادهاند.
انتهایپیام/