سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در نشست آلبوم "بعد یازدهم"؛

حافظ ناظری: "سمفونی رومی" سعی در آمیختگی موسیقی شرق و غرب دارد/ شهرام ناظری: "بعد یازدهم" شبیه هیچ‌کس نیست

"حافظ ناظری" در نشست آلبوم "بعد یازدهم" گفت: سمفونی رومی سعی در آمیختگی موسیقی شرق و غرب دارد.

به گزارش خبرنگارحوزه موسیقی باشگاه خبرنگاران حاضر در نشست آلبوم بعد یازدهم حافظ ناظری که با حضور بسیاری از اساتید حوزه موسیقی از جمله شهرام ناظری، لوریس چکناواریان، حمیدرضا نوربخش، مهدی آذر سینا، محمد سریر، داوود گنجه‌ای ، علی ترابی و رسول خادم در گنبد آسمان برج میلاد تهران برگزار شد؛ حمید رضا نوربخش در ابتدای این مراسم گفت: یکی از چالش‌های جدی که تمامی هنرمندان ما در طی این سال‌ها همراه خود داشته‌اند این بوده که ما چطور بتوانیم در بازارهای جهانی موسیقی حضور داشته‌ باشیم و چطور بین موسیقی شرق وغرب پیوند برقرار کنیم.  
 


وی افزود: هنرمندان بسیاری در این زمینه تلاش کرده‌اند اما متاسفانه هیچگاه این اتفاق رخ نداده که موسیقی ایران آن طور که باید درسطح جهان به یک برند تبدیل شود اما امروز خوشبختانه شاهد این هستیم که یک جوان از نسل موسیقی ایران و با بهره‌گیری از حمایت‌های پدر هنرمند خود گامی موثر در این عرصه بر داشته است و این اقدام تا حدی مورد توجه بوده که یک کمپانی بزرگ جهانی همچون سونی، حمایت جهانی این اثر را در نقاط مختلف دنیا برعهده گرفته است.  
 
وی تصریح کرد: این اثر از چند جهت ممتاز است که در درجه اول نکته مهم گرد هم جمع شدن افرادی است که 38 بار جایزه گرمی گرفتند ودر درجه دوم این است که ضبط این اثر 5 هزار ساعت و در 5 کشور جهان زمان‌ برده است.  
 
جواد مجابی یکی از اساتید حوزه ادبیات وهنر در این نشست گفت: به تعبیری می‌توان گفت موسیقی حتی پیش از زبان پدید آمده و بدین وسیله زبان ارزش پیدا کرده چون حاوی موسیقی است بنابراین موسیقی یک مساله انسانی است و از ذات انسان سرچشمه میگیرد.  
 
وی افزود: موسیقی امر مشترکی بین همه مردم جهان است بدون اینکه نیازی به ترجمه داشته باشد و از نظر علمی مدارهایی را در ذهن انسان فعال می‌کند که باعث ایجاد لذت می‌شود.  
 
محمد سریر رئیس هیئت مدیره خانه موسیقی در این نشست گفت: موسیقی ما در دوره‌هایی در یک تاریکی قرار گرفته و ما اشاره ‌های زیادی در برخی از دوره‌ها به آن نداشته‌ایم اما جهش‌هایی که در چند دهه اخیر اتفاق افتاد این مساله را برطرف می‌کند.  
 
وی افزود: مشکل ما جهانی شدن موسیقی کشورمان است و ما باید موسیقی خود را با زبان بین‌المللی بیان کنیم.  
 
"حافظ ناظری" خواننده آلبوم بعد یازدهم، نخستین اثر از سمفونی رومی در این مراسم اظهار داشت: من با وجود بزرگ شدن در یک خانواده صد در صد سنتی اما طرز فکر متفاوت داشتم و رفتن من از سن 19 سالگی به نیویورک باعث تقویت این طرز فکر جدید شد. 

وی تصریح کرد: بعد یازدهم برای من یک اثر موسیقایی نیست چون من سعی کردم در آن ایده‌های موسیقایی موجود در ذهنم را بیان کنم وشاید بتوانم درباره تک‌تک نت‌های آن صحبت کنم زیرا آنها با فکر انتخاب کردم. 

وی افزود:‌ طی ده سالی که درنیویورک درس می‌خواندم مانند یک منتقد همه برنامه‌ها و اجراهای موسیقی را می‌دیدم تا بدین وسیله متوجه اشکالات موجود در موسیقی ایرانی بشوم و تصور می‌کنم ما باید همه دست به دست هم دهیم تا فرهنگ کشورمان را معرفی کنیم زیرا متاسفانه ما ایرانی ها خیلی از هم جدا هستیم به نحوی که حتی گاهی ناراحتی دیگری باعث خوشحالی ما می‌شود.  
 
ناظری اظهار داشت سمفونی رومی عنوان یک پروژه است که سعی دارد موسیقی شرق و غرب را با نگاهی متفاوت با هم آمیخته کند و چون می‌خواستم این کار جنبه جهانی پیدا کند عنوان سمفونی رومی را برای آن انتخاب کردم.
 
وی افزود: از این سمفونی آثار زیادی منتشر خواهد شد که نخستین اثر آن بعد یازدهم است که در سطح دنیا با عنوان On  told به معنای ناگفته‌ها پخش می‌شود.  
 
خواننده بعد یازدهم تصریح کرد : این اثر از 4 بخش تشکیل شده و به نوعی سفر در آفرینش است که از ابتدای آن شروع می‌شود و در این اثر سعی کرده‌ام آواز ایرانی را به صورت یک ساز  به کار بگیرم ودر حد بضاعت خودم قدمی بردارم که فرهنگ ایران را معرفی کنم.  
 
وی افزود: بعد یازدهم تازه شروع کار من است و منتظر آثار بعدی من باشید. 

لوریس چکناواریان آهنگساز و رهبر ارکستر برجسته در این نشست اظهار داشت: به نظرم موسیقی از زبان خداوند سرچشمه می‌گیرد و بی‌نهایت است.  
 
وی افزود: موسیقی آسمانی است پر از ستاره‌ها که هر یک از این ستاره‌ها سبک خودش را دارد و نمی‌توان گفت، که سبک خیلی خاصی در موسیقی وجود دارد و این مساله الزامی ندارد که به طور حتم قوانین از پیش نوشته شده باید درموسیقی رعایت شود.  
 
چکناواریان افزود: امروز که این موسیقی را می‌شنوم بسیار خوشحال هستم زیرا یک اثر جرات پیدا کرده تا حرف خود را بیان کند و امروز که در سن 76 سالگی در این مکان حضور پیدا کردم متوجه شدم که هیچی از موسیقی بلد نیستم.  
 

"شهرام ناظری" شوالیه آواز ایران و پدر "حافظ ناظری" در نشست آلبوم "بعد یازدهم" اظهار داشت: کاری که حافظ به عنوان یک جوان در این دنیای آشفته و بی‌در و پیکر انجام داده کاری بزرگ است و من شاهد زحمت‌های او برای تولید این اثر ایرانی بودم.
 
وی افزود: اگر جوان‌ها برای انجام دادن یک کار وتولید یک اثر با دیدگاه درستی پیش نروند به هرز می‌روند و آثار مبتذلی که امروزه می‌بینیم نتیجه چنین اتفاقی است.  
 
ناظری تصریح کرد: حافظ در خانواده‌ای زندگی کرده که با ادبیات و موسیقی  مشحون بوده‌اند و یکسری آموزش‌هایی در روند طی‌ کردن فعالیت‌های خود دید و در ادامه دلش خواست که به خارج از کشور نیز سفر کند تا با دنیای جدیدی آشنا شود و من به جد شاهد ارزش و اهمیت بسیاری که او برای کارهایش قائل هست بودم.  
 
شوالیه آواز ایران در این مراسم گفت: من به دور از روابط پدر و فرزندی و فامیلی هیچگاه هیچ گونه تعارفی با حافظ نداشتم فقط نظاره‌گر این موضوع بودم که با وجود شرایط سخت موجود در خارج از کشور پسرم به موسیقی اصیل کشورش پرداخت و گامی در جهت معرفی فرهنگ غنی و اصیل ایران‌زمین برداشت.  
 
وی خاطر نشان کرد: خیلی خوشحالم که حافظ در بعد یازدهم فضایی را پدید آورده که به دور از هر گونه تقلیدی مسیر خود را طی می‌کند و شبیه به هیچ کس نیست.
 
گفتنی است، شهرام ناظری همراه با تعدادی از اساتید موسیقی جهان در آلبوم بعد یازدهم در کنار حافظ ناظری حضور دارند.
 
شایان ذکر است این آلبوم 20 اسفند همراه با پخش جهانی در ایران نیز در اختیار علاقمندان فرهنگ و هنر ایران زمین قرار می‌گیرد.  
 


انتهای پیام/ اس
برچسب ها: موسیقی ، نوربخش ، ناظری ، سمفونی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.