لطفالله محرابی استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: بیماری کلیه یک نوع بیماری خاموش و بیصدا است و معمولا تا مراحل نهایی بیماری، علامت مشخصی ندارد.
وی تاکید کرد: متاسفانه اغلب مبتلایان به اختلالات و بیماریهای کلیوی، تا زمان بروز نارسایی و مشکلات جدی برای کلیه از بیماری خود مطلع نمیشوند و اقدام خاصی جهت پیشگیری از تشدید بیماری یا درمان آن صورت نمیدهند.
محرابی با اشاره به اینکه متاسفانه اغلب افراد موضوع پیشگیری از بیماریهای کلیوی را جدی نمیگیرند، تصریح کرد: بیماریها و نارساییهای کلیوی یکی از دردناکترین و پرهزینهترین بیماریها هستند که تنها با یک آزمایش ساده و کم هزینه قابل تشخیص هستند.
وی افزود: معاینه منظم کلیهها و انجام آزمایش کم هزینه در خصوص احتمال وجود مشکل و بیماری در این عضو حیاتی، علاوه بر پیشگیری از کاهش شدید کیفیت زندگی، میلیونها تومان صرفجویی به همراه دارد.
محرابی خاطرنشان کرد: در صورت تشخیص به موقع بیماری کلیه و درمان آن، در بسیاری از موارد ممکن است روند بیماری آهستهتر شده، از پیشرفت و تبدیل عارضه به یک نارسایی مزمن جلوگیری شده و اثربخشی درمان نیز تا حد زیادی افزایش یابد.
انتهای پیام/